Настоянка шипшини на самогоні

Настоянка шипшини на самогоні

Настоянка шипшини на самогоні

Настоянка шипшини на самогоні: рецепти проготування.

Все більше людей вважають за краще заводському спиртного напої, виготовлені в домашніх умовах.

З’явилися у продажу недорогі самогонні апарати, які дозволяють виробляти для власного вживання алкоголь екстра-класу.

Самогоноваріння знижує навантаження на бюджет і виключає ризик отруєння неякісним сурогатом, тому що зазвичай «для себе» люди намагаються точно дотримуватися технології і використовувати найкраще сировину.

Однак багатьом не подобається самогон через його надмірну міцність. Щоб пом’якшити смак, його наполягають на різних плодах, ягодах і травах.

Плоди шипшини

Плоди шипшини

Разом зі смаком напій приймає унікальні властивості, насичується корисними для організму людини мікроелементами.

Її можна вживати не тільки під час застілля, але і в якості лікарського засобу, наприклад, для лікування і профілактики застуди, грипу та інших інфекційних захворювань.

Спиртова настоянка шипшини (на самогоні) — це, мабуть, найбільш поширений напій.

Існує велика кількість рецептів самогону з ягодами «дикої троянди» і визначити, який з них краще, неможливо.

Правильно буде представити кілька варіантів приготування, щоб кожен зміг вибрати найбільш прийнятний.

Розрахунок масової частки ягід шипшини в пропонованих рецептах береться з розрахунку свіжих ягід.

  1. Настоянка шипшини гірка з яблуком
  2. Настоянка шипшини солодка з медом
  3. Настоянка «кавова»

Настоянка шипшини гірка з яблуком

Потрібні інгредієнти:

  • плоди шипшини — приблизно 400 грам;
  • ароматне яблуко — 1 шт;
  • самогон — 500 мл.

Яблуко очищається від насіння і ріжеться дрібними шматочками. Разом з підготовленими ягодами шипшини укладається в ємність і заливається самогоном.

Ємність забирається в темне місце на 15-20 днів. Через зазначений час настоянка фільтрується за допомогою складеної в кілька шарів марлі.

При необхідності зберегти напій тривалий час настойку переливають в пляшки і герметично закупорюють їх.

Термін зберігання при температурі 8-12 ° С не менше 1 року.

Настоянка шипшини солодка з медом

Потрібні інгредієнти:

  • плоди шипшини — приблизно 300 грам;
  • мед квітковий — 4-5 ст. ложок;
  • самогон — 400 мл;
  • цукор — за смаком.

Мед розвести в ледь теплій (не гарячій!) воді. При цьому кількість води береться в залежності від передбачуваної міцності готового напою.

Менше 30% об’ємної частки алкоголю робити не рекомендується через втрату смакових якостей.

Оптимально 35% або трохи більше. Солодка рідина вливається в настояний на шипшині протягом 2-х тижнів самогон і забирається в холодильник ще на добу.

Продукт готовий до вживання. При бажанні можна додати цукор за смаком.

Настоянка «кавова»

Потрібні інгредієнти:

  • шипшина — приблизно 300 грам;
  • зерна кави — 4-10 шт .;
  • самогон — 500 мл;
  • цукор — за смаком.

Для цього напою використовується тільки натуральна зернова кава, сублімований розчинний не підходить.

Кількість зерен кавового дерева визначається насиченістю напою. Якщо потрібно лише невеликий аромат, то береться невелике число зерен.

Настоянка кава, шипшина і самогон

Настоянка кава, шипшина і самогон

У тому випадку, якщо перевага віддається більш глибокому кавового смаку, кількість кави збільшується.

Для того щоб максимально розкрити відгомін кави, можна додатково прожарити зерна на розігрітій сковороді.

Довго обсмажувати не потрібно.

У залитий самогоном шипшину додаються мелені зерна.

Ємність ретельно збовтувати і ставити на відтстій.

Як мінімум раз на тиждень необхідно повторювати перемішування. Напій буде готовий через місяць.

Останній штрих — після фільтрації вспипается цукор за смаком і при бажанні трохи цитрусової цедри.

Кожен поціновувач може створити власний унікальний рецепт настоянки з шипшиною.

Експерименти з різними добавками обов’язково приведуть до отримання «найкращої» настоянки.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *