Настоянка шипшини на самогоні
![Настоянка шипшини на самогоні Настоянка шипшини на самогоні](https://bee.net.ua/wp-content/uploads/2017/08/Nastoyanka-shipshini-na-samogoni-300x204.jpg)
Настоянка шипшини на самогоні
Настоянка шипшини на самогоні: рецепти проготування.
Все більше людей вважають за краще заводському спиртного напої, виготовлені в домашніх умовах.
З’явилися у продажу недорогі самогонні апарати, які дозволяють виробляти для власного вживання алкоголь екстра-класу.
Самогоноваріння знижує навантаження на бюджет і виключає ризик отруєння неякісним сурогатом, тому що зазвичай “для себе” люди намагаються точно дотримуватися технології і використовувати найкраще сировину.
Однак багатьом не подобається самогон через його надмірну міцність. Щоб пом’якшити смак, його наполягають на різних плодах, ягодах і травах.
![Плоди шипшини Плоди шипшини](https://bee.net.ua/wp-content/uploads/2017/08/shipovnik-pomyt-i-ochistit-300x214.jpg)
Плоди шипшини
Разом зі смаком напій приймає унікальні властивості, насичується корисними для організму людини мікроелементами.
Її можна вживати не тільки під час застілля, але і в якості лікарського засобу, наприклад, для лікування і профілактики застуди, грипу та інших інфекційних захворювань.
Спиртова настоянка шипшини (на самогоні) – це, мабуть, найбільш поширений напій.
Існує велика кількість рецептів самогону з ягодами «дикої троянди» і визначити, який з них краще, неможливо.
Правильно буде представити кілька варіантів приготування, щоб кожен зміг вибрати найбільш прийнятний.
Розрахунок масової частки ягід шипшини в пропонованих рецептах береться з розрахунку свіжих ягід.
Настоянка шипшини гірка з яблуком
Потрібні інгредієнти:
- плоди шипшини – приблизно 400 грам;
- ароматне яблуко – 1 шт;
- самогон – 500 мл.
Яблуко очищається від насіння і ріжеться дрібними шматочками. Разом з підготовленими ягодами шипшини укладається в ємність і заливається самогоном.
Ємність забирається в темне місце на 15-20 днів. Через зазначений час настоянка фільтрується за допомогою складеної в кілька шарів марлі.
При необхідності зберегти напій тривалий час настойку переливають в пляшки і герметично закупорюють їх.
Термін зберігання при температурі 8-12 ° С не менше 1 року.
Настоянка шипшини солодка з медом
Потрібні інгредієнти:
- плоди шипшини – приблизно 300 грам;
- мед квітковий – 4-5 ст. ложок;
- самогон – 400 мл;
- цукор – за смаком.
Мед розвести в ледь теплій (не гарячій!) воді. При цьому кількість води береться в залежності від передбачуваної міцності готового напою.
Менше 30% об’ємної частки алкоголю робити не рекомендується через втрату смакових якостей.
Оптимально 35% або трохи більше. Солодка рідина вливається в настояний на шипшині протягом 2-х тижнів самогон і забирається в холодильник ще на добу.
Продукт готовий до вживання. При бажанні можна додати цукор за смаком.
Настоянка «кавова»
Потрібні інгредієнти:
- шипшина – приблизно 300 грам;
- зерна кави – 4-10 шт .;
- самогон – 500 мл;
- цукор – за смаком.
Для цього напою використовується тільки натуральна зернова кава, сублімований розчинний не підходить.
Кількість зерен кавового дерева визначається насиченістю напою. Якщо потрібно лише невеликий аромат, то береться невелике число зерен.
![Настоянка кава, шипшина і самогон Настоянка кава, шипшина і самогон](https://bee.net.ua/wp-content/uploads/2017/08/Nastojka-kofejnaya-300x183.jpg)
Настоянка кава, шипшина і самогон
У тому випадку, якщо перевага віддається більш глибокому кавового смаку, кількість кави збільшується.
Для того щоб максимально розкрити відгомін кави, можна додатково прожарити зерна на розігрітій сковороді.
Довго обсмажувати не потрібно.
У залитий самогоном шипшину додаються мелені зерна.
Ємність ретельно збовтувати і ставити на відтстій.
Як мінімум раз на тиждень необхідно повторювати перемішування. Напій буде готовий через місяць.
Останній штрих – після фільтрації вспипается цукор за смаком і при бажанні трохи цитрусової цедри.
Кожен поціновувач може створити власний унікальний рецепт настоянки з шипшиною.
Експерименти з різними добавками обов’язково приведуть до отримання “найкращої” настоянки.