Яблучна настоянка
Рецепт приготування домашньої яблучної настоянки.
Горілка, настояна на яблуках, має приємний і легкий фруктовий аромат.
Нею можна насолоджуватися в чистому вигляді або ж використовувати в якості компонента для коктейлів.
Найкраще використовувати горілку з міцністю від 40 до 50%.
Правда, п’ятдесятивідсоткова горілка може значно зменшити аромат фруктів, якщо до неї не додати воду або певний підсолоджувач.
Для яблучної настоянки слід використовувати визріли і не пошкоджені плоди, без коричневих плям і слідів гнилі.
Відео-рецепт приготування яблучної настоянки
Рецепт домашньої яблучної настоянки
Необхідні інгредієнти:
- Горілка (міцністю від 40 до 50%);
- Яблука.
Читайте також: Як приготувати малинову настоянку
Процес приготування яблучної настоянки:
Ретельно вимийте яблука під холодною, проточною водою. Виріжте з них серцевину. Наріжте плоди маленькими кубиками.
крок 2
Висипаючи яблука на дно чистої банки. Найкраще брати дві склянки нарізаних яблук на таку ж кількість горілки.
Кількість фруктів можна регулювати залежно від того, наскільки фруктовим ароматам ви віддаєте перевагу.
крок 3
Заливаємо яблука горілкою, таким чином, щоб плоди були повністю занурені в горілку.
Пам’ятайте, що при контакті з повітрям, яблука можуть зіпсуватися. Тому ретельно закупорюють банку!
крок 4
Поставте банку в темне місце і настоюйте при кімнатній температурі протягом трьох – п’яти днів.
Щодня струшуйте банку, це дозволить ретельно змішуватися соку і аромату яблук з горілкою.
крок 5
Помістіть воронку в пляшку або банку і покладіть в неї марлю в кілька шарів.
Проціджуємо настоянку, після чого розливаємо її в пляшки. Після закупорювання пляшки ваша домашня настоянка може зберігатися дуже довго.