Яблучна настоянка

Яблучна настоянка

Яблучна настоянка

Рецепт приготування домашньої яблучної настоянки.

Горілка, настояна на яблуках, має приємний і легкий фруктовий аромат.

Нею можна насолоджуватися в чистому вигляді або ж використовувати в якості компонента для коктейлів.

Найкраще використовувати горілку з міцністю від 40 до 50%.

Правда, п’ятдесятивідсоткова горілка може значно зменшити аромат фруктів, якщо до неї не додати воду або певний підсолоджувач.

Для яблучної настоянки слід використовувати визріли і не пошкоджені плоди, без коричневих плям і слідів гнилі.

  1. Відео-рецепт яблучної настоянки
  2. Рецепт домашньої яблучної настоянки

Відео-рецепт приготування яблучної настоянки

Рецепт домашньої яблучної настоянки

Необхідні інгредієнти:

  • Горілка (міцністю від 40 до 50%);
  • Яблука.

Читайте також: Як приготувати малинову настоянку

Процес приготування яблучної настоянки:

Ретельно вимийте яблука під холодною, проточною водою. Виріжте з них серцевину. Наріжте плоди маленькими кубиками.

крок 2

Висипаючи яблука на дно чистої банки. Найкраще брати дві склянки нарізаних яблук на таку ж кількість горілки.

Кількість фруктів можна регулювати залежно від того, наскільки фруктовим ароматам ви віддаєте перевагу.

крок 3

Заливаємо яблука горілкою, таким чином, щоб плоди були повністю занурені в горілку.

Пам’ятайте, що при контакті з повітрям, яблука можуть зіпсуватися. Тому ретельно закупорюють банку!

крок 4

Поставте банку в темне місце і настоюйте при кімнатній температурі протягом трьох — п’яти днів.

Щодня струшуйте банку, це дозволить ретельно змішуватися соку і аромату яблук з горілкою.

крок 5

Помістіть воронку в пляшку або банку і покладіть в неї марлю в кілька шарів.

Проціджуємо настоянку, після чого розливаємо її в пляшки. Після закупорювання пляшки ваша домашня настоянка може зберігатися дуже довго.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top