Сосновий мед

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Сосновий мед із бруньок, шишок і пагонів: що лікує?Сосновий мед із бруньок, шишок і пагонів: що лікує?

Бджолиний нектар – відомий продукт, широко використовуваний в лікувальних цілях. Дана речовина виробляють бджоли шляхом збору пилку і нектару з квітучих культур.

Але існують сорти, при отриманні яких комахи не використовуються. Одним з таких видів є сосновий мед.

На жаль, бджоли стороною обходять хвойні дерева, так як вони не виробляють нектар. Але це не означає, що можна ігнорувати лікарські властивості цих дерев. Гуляючи по хвойному лісі, можна помітити, як полегшується і вирівнюється дихання.

Гріх не скористатися ліками, які нам надає сама природа. Можна зібрати всі лікарські властивості ароматних дерев, якщо приготувати мед із соснових бруньок.

  1. Рецепт приготування меду з соснових бруньок
  2. Мед із соснових шишок
  3. Що можна лікувати сосновим медом з шишок і пагонів
  4. Протипоказання до застосування соснового меду

Рецепт приготування меду з соснових бруньок

Інструкція по приготуванню соснового меду:

  • На початку весни зберіть бруньки з дерев сосни або їлі.
  • Залийте їх водою і добре промийте.
  • Злийте воду і дайте висохнути брунькам.
  • Залийте кип’яченою водою. Необхідно, щоб води і рослинної сировини було порівну.
  • Поставте на вогонь і варіть 20 хвилин.
  • Долийте води до початкового об’єму.
  • Додайте цукор. Його потрібно в два рази більше, ніж рідини.
  • Варіть до загусання.

Як бачите, приготувати сосновий мед дуже просто, особливо якщо ви живете неподалік від ялинового або соснового лісу. Зберігати продукт потрібно в скляному посуді, щільно закупореній кришкою.

Мед із соснових шишок

Збирають рослинну сировину з дерев, які знаходяться подалі від доріг і підприємств. На одну порцію вам необхідно взяти 1 л води і 1 кг цукру. Шишок необхідно 80 штук.

Вони повинні бути зеленими і зібраними навесні. Крім перерахованих вище інгредієнтів для приготування соснового меду необхідна половина лимона. Сосновий мед

Він перешкоджає загусанню продукту і поліпшує його смак.

Шишки заливаються водою і добре миються. Після цього вода зливається. Далі шишки заливають водою і варять 30 хвилин. Необхідно, щоб сировина стала м’якою.

Далі всипається цукор, і суміш вариться до загустіння. Не забудьте додати лимон і процідити суміш. Розлийте сосновий мед по банкам і закрутіть їх.

Можна трохи по-іншому приготувати сосновий мед з шишок. Для цього молоді шишки висипають в таз і заливають водою таким чином, щоб вона на 3 см покрила сировину.

Суміш ставиться на вогонь на 30 хвилин. Далі вариво вимикається і залишається на 8 годин. Після цього процедуру повторюють 3 рази. Далі відвар проціджують через кілька шарів марлі і кип’ятять з цукром до загусання.

Що можна лікувати сосновим медом з шишок і пагонів

Як бачите, приготувати мед з шишок сосни можна самостійно без участі бджіл. При цьому ви отримаєте цінний продукт з вираженими лікувальними властивостями.

Сфера застосування соснового меду:

  • для підвищення імунітету;
  • для підвищення гемоглобіну;
  • при грипі та застуді;
  • для лікування недуг онкологічного характеру;
  • при хронічних і гострих хворобах дихальних шляхів;
  • при туберкульозі;
  • для лікування недуг травного тракту.

Використовують сосновий мед зазвичай в чистому або розведеному вигляді. При більшості недуг рекомендується розчинити ложку нектару в склянці води і пити перед прийомом їжі.

Часто нектар змішують з цибулею, лимоном і імбиром для посилення корисних властивостей продуктів.

Якщо ви живете неподалік від посадки з хвойними деревами, можете приготувати мед з соснових пагонів. Збираються молоді гілочки навесні або влітку.

Для приготування соснового меду збираються яскраво-зелені паростки та із м’якими голками.

Рослинна сировина промивається водою. Далі пагони заливають чистою водою з розрахунку 2 частини рідини на 1 частина рослинної сировини. Суміш вариться 40 хвилин. Відвар проціджують.

Тепер в рідину потрібно додати цукор. На одну частину відвару береться 2 частини цукру. Солодку суміш потрібно варити 30 хвилин. Щоб сосновий мед не засахарився, в нього додають сік половини лимона.

Щоб мед із соснових пагонів повністю ввібрав всі корисні речовини, перед тим як його процідити, дайте настоятися добу. Таким чином, всі ефірні масла перейдуть в сосновий відвар, і ви отримаєте більше користі.

Протипоказання до застосування соснового меду з шишок і пагонів

Варто зазначити, що цей продукт дозволено їсти не всім. Дітям до 5 років ліки давати не варто.

Крім того, шкідливий сосновий мед людям з гепатитом С і хворим недугами печінки. Незважаючи на натуральність соснового меду, його не можна їсти вагітним і алергікам.

Як бачите, навіть без участі бджіл можна приготувати сосновий мед з пагонів, шишок і нирок. Адже в складі цього рослинної сировини міститься дуже багато фітонцидів, флавоноїдів і ефірних масел.

Витяжки та ліки з хвойних дерев з давніх часів використовуються для боротьби з хворобами дихальних шляхів і травного тракту.

Зберігається продукт в холодильнику. Бажано розливати нектар в банки з темного скла. Термін зберігання зазвичай становить кілька місяців.

При цьому продукт може засахаритись. Щоб цього уникнути, під час приготування додають лимонний сік, кислоту.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top