Хвойний мед

Хвойний мед: корисні властивості, склад та вигляд.Хвойний мед: корисні властивості, склад та вигляд.

Існує багато різновидів меду, які відрізняються один від одного складом і місцем збору.

Всі вони однозначно корисні, але ступінь користі закладає першоджерело, з якого бджоли збирають пилок і нектар.

Це може бути липа, дягель, лікарські трави або плодоносні дерева.

Одним з рідкісних і надзвичайно корисних сортів є хвойний мед, про який ми сьогодні розповімо.

  1. Як виконується збір меду
  2. Склад продукту
  3. Як впізнати хвойний мед?
  4. Корисні властивості хвойного меду
  5. Чи можна самостійно приготувати хвойний мед?

Як виконується збір хвойного меду?

Звичайно, сосни, ялинки і інші хвойні дерева не цвітуть, але комахи, що живуть на їх стовбурах, виділяють рідину, називається вона медяна роса, яку і збирають працьовиті бджілки.

А деякі види дерев здатні самостійно виділяти такий своєрідний сік.

Тому хвойний мед прийнято відносити до категорії падевих сортів. Хоча він має відмінність: в складі хвойних ласощів відсутне компонент розпаду тварин речовин, наприклад, білка.

Склад продукту

Склад хвойного меду — це багато вітамінів А, К і С. В цьому сорті дуже багато вуглеводів, органічних кислот, але практично відсутній білок.

Мед з-за великої кількості декстринів і мінеральних речовин для організму людини більш корисний, ніж мед з квітів.

Але їсти ласощі необхідно свіжим, тому як воно погано зберігається і дуже швидко скисає.

Як впізнати хвойний мед?

Хвойний мед, на відміну від всіх видів падевого, дуже світлий. Справа в тому, що під час збору медяна роса дуже світла, а з часом набуває жовтуватий відтінок.

Якщо ви вирішите купити такі ласощі в сотах, пам’ятайте, що воно в «рідній оболонці» має темно-зелений колір.

Мед густий, тягучий і практично не кристалізується. Комахи збирають падь, в якій міститься понад 4% цукру, але можна зустріти хвойний мед з невеликою домішкою меду квіткового.

Корисні властивості ароматного хвойного меду

Купуючи мед, ми в першу чергу орієнтуємося на його смак і колір. Сонячно-жовтий і солодкий? Так, будемо купувати!хвойний мед

Але хвойні ласощі не відрізняється вишуканим смаком, воно має досить специфічний аромат, смолистий присмак.

Але мало хто знає, що саме цей сорт мало не найефективніший для лікування багатьох захворювань.

У терапевтичних дозах його рекомендують їсти дітям і людям похилого віку для зміцнення пам’яті, підтримки сил, нормального росту і твердості кісток.

Хвойний продукт можна накладати на рани, полоскати ним горло і використовувати для лікування багатьох захворювань, звичайно, в комплексі з медичними препаратами:

  • Туберкульоз.
  • Ангіна.
  • Бронхіт.
  • Артрит.
  • Недокрів’я, відновлення після переливання крові.
  • Інфекційні та хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту.

Також лікувальний продукт добре допомагає при дерматиті і алергічних реакціях. Їм можна мазати пошкоджене місце або потроху щодня їсти.

Відгуки про падевий мед з хвої говорять про те, що, незважаючи на специфічний смак ласощів, організм його просить.

У нашій смузі падевий хвойний мед не користується популярністю, хоча в деяких країнах Західної Європи його застосовують повсюдно.

А чи можна самостійно приготувати хвойний мед?

Існує технологія приготування такого лікарського препарату. Звичайно, на мед він мало схожий, але спектр його впливу на захворювання аналогічний.

У лісосмузі необхідно зібрати або зрізати свіжі гілочки хвойних дерев, це повинна бути поросль хвої або сосни минулого року.

хвояВдома промийте їх, складіть в глибокий посуд, залийте водою так, щоб вона піднялася над гілочками на 1 долоню.

Поставте каструльку на газ і варіть гілочки 20-30 хвилин, поки по кухні не розповзеться запаморочливий хвойний аромат.

Остудіть рідину, гарненько відіжміть соснові і ялинові гілки, після чого їх можна викинути. А ось вийшла суміш (вона набуває світло-жовтий відтінок або залишається прозорою) яка нам необхідна.

Хвойний відвар процідіть, після чого додайте в нього цукор. Пропорція проста: на 1 літр відвару — 2 літрові банки з цукром.

Все перемішайте, знову перекладіть в каструльку і варіть до загустіння. Відзначимо, що з кожною хвилиною варіння лікувальні ласощі стають темнішими.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top