Горобиновий мед

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Купить все для пчеловодов

Корисні властивості горобинового меду: сорти меду.Корисні властивості горобинового меду: сорти меду.

Мед по праву можна назвати продуктом довголіття.

За результатами досліджень соціологів можна зробити висновок, що саме бджолярі є довгожителями.

Серед безлічі сортів слід відзначити горобиновий мед, який не поступається за своїми цілющими властивостями ніякому іншому.

  1. Різноманітні сорти
  2. Характерні особливості горобинового меду

Різноманітні сорти меду

Розрізняють світлі і темні сорти меду.

До світлих відносяться:

  • акацієвий;
  • липовий;
  • соняшниковий;
  • малиновий;
  • барбарисовий;
  • волошковий;
  • ожиновий;
  • гарбузовий;
  • конюшиновий;
  • м’ятний.

Темними сортами вважаються:

  • гречаний;
  • вересковий;
  • каштановий;
  • чорничний;
  • морквяний;
  • горобиновий мед.

Також в природі розрізняють сорти монофлерних медів:

  • травневий;
  • луговий;
  • польовий;
  • лісовий;
  • гірний.

Незвичайні види меду:

  • порошкоподібний;
  • тютюновий;
  • кам’яний;
  • отруйний;
  • експресний.

Характерні особливості горобинового меду

Особливою популярністю користується природний продукт, що поєднує в собі колір, смак і аромат. Вживаючи надзвичайно смачний мед з горобини, людина зберігає здоров’я, красу і молодість.

У його складі при лабораторному дослідженні виявлено багато амінокислот, ферментів, вітамінів і мікроелементів. Основу залишає фруктоза, глюкоза, сахароза, а різноманіття мінералів, таких як залізо, свинець, магній, кальцій, мідь, нікель і ін., це робить продукт корисним.

Слід зазначити в його складі величезна кількість провітаміну А, вітамінів К і С. Складові цілющого нектару – це каталізатори білкових реакцій, які мають стимулюючий вплив на людину. Тому регулярне вживання продукту загартовує імунітет і налагоджує обмін речовин.

Продукт має бактерицидну, а також протизапальну дію, тому доцільно його застосовувати для гнійників, різного роду виразок і чиряків, при інших захворюваннях шкірного покриву і навіть при геморої.

Він володіє очисними властивостями, добре допомагає звільняти організм від шкідливих речовин.

Складові нектару покращують якість крові, а проникаючи в шлунково-кишковий тракт, знижують холестерин в крові.

Люди, які страждають серцево-судинними захворюваннями, гіпертонією, анемією і атеросклерозом, можуть успішно вживати горобиновий мед для лікування і профілактики.

Горобиновий мед дуже солодкий (містить більше 95% цукрів), але кількість дисахаридів в ньому мінімальне, інші цукру не шкідливі для організму.

Великі кристали роблять закристалізований мед дуже незвичайним на смак. Але природна зацукрованість не впливає на його цілющі властивості.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top