Горобиновий мед

Корисні властивості горобинового меду: сорти меду.Корисні властивості горобинового меду: сорти меду.

Мед по праву можна назвати продуктом довголіття.

За результатами досліджень соціологів можна зробити висновок, що саме бджолярі є довгожителями.

Серед безлічі сортів слід відзначити горобиновий мед, який не поступається за своїми цілющими властивостями ніякому іншому.

  1. Різноманітні сорти
  2. Характерні особливості горобинового меду

Різноманітні сорти меду

Розрізняють світлі і темні сорти меду.

До світлих відносяться:

  • акацієвий;
  • липовий;
  • соняшниковий;
  • малиновий;
  • барбарисовий;
  • волошковий;
  • ожиновий;
  • гарбузовий;
  • конюшиновий;
  • м’ятний.

Темними сортами вважаються:

  • гречаний;
  • вересковий;
  • каштановий;
  • чорничний;
  • морквяний;
  • горобиновий мед.

Також в природі розрізняють сорти монофлерних медів:

  • травневий;
  • луговий;
  • польовий;
  • лісовий;
  • гірний.

Незвичайні види меду:

  • порошкоподібний;
  • тютюновий;
  • кам’яний;
  • отруйний;
  • експресний.

Характерні особливості горобинового меду

Особливою популярністю користується природний продукт, що поєднує в собі колір, смак і аромат. Вживаючи надзвичайно смачний мед з горобини, людина зберігає здоров’я, красу і молодість.

У його складі при лабораторному дослідженні виявлено багато амінокислот, ферментів, вітамінів і мікроелементів. Основу залишає фруктоза, глюкоза, сахароза, а різноманіття мінералів, таких як залізо, свинець, магній, кальцій, мідь, нікель і ін., це робить продукт корисним.

Слід зазначити в його складі величезна кількість провітаміну А, вітамінів К і С. Складові цілющого нектару — це каталізатори білкових реакцій, які мають стимулюючий вплив на людину. Тому регулярне вживання продукту загартовує імунітет і налагоджує обмін речовин.

Продукт має бактерицидну, а також протизапальну дію, тому доцільно його застосовувати для гнійників, різного роду виразок і чиряків, при інших захворюваннях шкірного покриву і навіть при геморої.

Він володіє очисними властивостями, добре допомагає звільняти організм від шкідливих речовин.

Складові нектару покращують якість крові, а проникаючи в шлунково-кишковий тракт, знижують холестерин в крові.

Люди, які страждають серцево-судинними захворюваннями, гіпертонією, анемією і атеросклерозом, можуть успішно вживати горобиновий мед для лікування і профілактики.

Горобиновий мед дуже солодкий (містить більше 95% цукрів), але кількість дисахаридів в ньому мінімальне, інші цукру не шкідливі для організму.

Великі кристали роблять закристалізований мед дуже незвичайним на смак. Але природна зацукрованість не впливає на його цілющі властивості.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top