Горобиновий мед
Корисні властивості горобинового меду: сорти меду.
Мед по праву можна назвати продуктом довголіття.
За результатами досліджень соціологів можна зробити висновок, що саме бджолярі є довгожителями.
Серед безлічі сортів слід відзначити горобиновий мед, який не поступається за своїми цілющими властивостями ніякому іншому.
Різноманітні сорти меду
Розрізняють світлі і темні сорти меду.
До світлих відносяться:
- акацієвий;
- липовий;
- соняшниковий;
- малиновий;
- барбарисовий;
- волошковий;
- ожиновий;
- гарбузовий;
- конюшиновий;
- м’ятний.
Темними сортами вважаються:
- гречаний;
- вересковий;
- каштановий;
- чорничний;
- морквяний;
- горобиновий мед.
Також в природі розрізняють сорти монофлерних медів:
- травневий;
- луговий;
- польовий;
- лісовий;
- гірний.
Незвичайні види меду:
- порошкоподібний;
- тютюновий;
- кам’яний;
- отруйний;
- експресний.
Характерні особливості горобинового меду
Особливою популярністю користується природний продукт, що поєднує в собі колір, смак і аромат. Вживаючи надзвичайно смачний мед з горобини, людина зберігає здоров’я, красу і молодість.
У його складі при лабораторному дослідженні виявлено багато амінокислот, ферментів, вітамінів і мікроелементів. Основу залишає фруктоза, глюкоза, сахароза, а різноманіття мінералів, таких як залізо, свинець, магній, кальцій, мідь, нікель і ін., це робить продукт корисним.
Слід зазначити в його складі величезна кількість провітаміну А, вітамінів К і С. Складові цілющого нектару – це каталізатори білкових реакцій, які мають стимулюючий вплив на людину. Тому регулярне вживання продукту загартовує імунітет і налагоджує обмін речовин.
Продукт має бактерицидну, а також протизапальну дію, тому доцільно його застосовувати для гнійників, різного роду виразок і чиряків, при інших захворюваннях шкірного покриву і навіть при геморої.
Він володіє очисними властивостями, добре допомагає звільняти організм від шкідливих речовин.
Складові нектару покращують якість крові, а проникаючи в шлунково-кишковий тракт, знижують холестерин в крові.
Люди, які страждають серцево-судинними захворюваннями, гіпертонією, анемією і атеросклерозом, можуть успішно вживати горобиновий мед для лікування і профілактики.
Горобиновий мед дуже солодкий (містить більше 95% цукрів), але кількість дисахаридів в ньому мінімальне, інші цукру не шкідливі для організму.
Великі кристали роблять закристалізований мед дуже незвичайним на смак. Але природна зацукрованість не впливає на його цілющі властивості.