Сир з медом – незвичайні та корисні ласощі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Сир та мед: кращі рецепти

Сир та мед: кращі рецепти

Сир та мед: корисні властивості, рецепти приготування.

Сир з медом в європейських країнах давно вживають як десерт або закуски.

Для наших співвітчизників таке поєднання продуктів незвичайне, хоча воно відрізняється насиченістю смаків і користю для організму.

Зараз все частіше в меню ресторанів можна зустріти сирні тарілки, які піддаються не тільки з фруктами і горіхами, а й медом.

  1. Користь незвичайного десерту
  2. Сир і мед при схудненні
  3. З якими сортами сирів поєднується мед?
  4. Сир з медом і горіхами
  5. Камамбер з медом
  6. Адигейський сир з медом
  7. Як приготувати і подати сирну тарілку?

Користь незвичайного десерту

Поєднання сиру та продукту бджільництва має незвичний, але вишуканий смак.

Такий десерт або закуска відрізняється величезною користю для організму, так як основні складові страви містять в собі чимало корисних речовин і роблять позитивний вплив на організм.

Сир та мед: користь

Сир та мед: користь

Сир – один з кращих джерел кальцію.

Він допомагає заповнити запаси цього мінералу в організмі і сприяє правильному розвитку і функціонуванню кісткової системи.

Кисломолочний продукт багатий білками.

Він дає швидке і тривале відчуття насичення.

Багато сортів позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту, відновлюють обмінні процеси.

Продукт бджільництва – справжнє джерело вітамінів і мінералів, тому його рекомендовано вживати дорослим і дітям.

У ньому містяться такі корисні речовини:

  • аскорбінова кислота, вітаміни групи В і інші вітаміни;
  • фосфор, магній, калій, залізо та інші мінерали;
  • фітонциди і природні антибіотики;
  • антиоксиданти;
  • амінокислоти; вуглеводи та ін.

Мед зміцнює імунітет і позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи, а також допомагає позбутися від анемії.

Натуральні ласощі надає таку дію на організм:

  • протизапальну;
  • антигрибкову;
  • противірусну;
  • знеболюючу;
  • імуностимулюючу і так далі.

Читати ще: Лікування медом застуди в домашніх умовах: рецепти.

Також він поліпшує обмін речовин і роботу шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок та інших органів.

Дозволяє заряджати енергією і заповнити життєві сили після операцій і важких захворювань.

Сир і мед при схудненні

Багатьох людей, які ведуть боротьбу з зайвими кілограмами, цікавить, чи можна їм вживати сир і мед.

Поєднання цих продуктів може стати чудовою альтернативою купівельними солодощами.

Сир та мед для схуднення

Сир та мед для схуднення

Головна перевага такого десерту полягає в тому, що продукти, що входять до його складу, покращують обмінні процеси, а також відновлюють запаси вітамінів і мінералів в організмі.

Невелика порція такого незвичайного ласощу може заповнити потребу організму в солодкому без шкоди для фігури.

Варто пам’ятати, що і сир, і мед відносяться до висококалорійних продуктів, тому зловживати ними не варто.

Всього кілька шматочків сиру, политих натуральним ласощами, дозволять швидко і надовго насититися.

З якими сортами сирів поєднується мед?

Щоб сир і продукт бджільництва відмінно поєднувалися, необхідно ретельно підійти не тільки до вибору сорту молочного продукту, але і меду.

Якщо вас цікавить, який сир їдять з бджолиним медом, зверніть увагу на різні поєднання:

  1. Найкраще вибирати м’які сирні сири. Відмінно для десерту підійде козячий сир, який має ніжний смак. Прекрасним доповненням до адигейського сиру, моцареллі і рікотто стане квітковий мед. Також можна зупинити вибір на лавандовому або акацієвому сортів.
  2. М’які сири типу камамбер або брі також краще подавати з квітковим або іншим медом з легким ароматом і ненав’язливим смаком. Французи вживають камамбер з медом тільки в запеченому вигляді, частіше з горіхами.
  3. Якщо ви взяли благородні блакитні сорти, доповнити їх смак зможуть види меду з сильним ароматом: люцерни, конюшини, цитрусових і так далі.
  4. Тверді сири типу пармезан, грюйер або голландські сорти необхідно поєднувати тільки з насиченими видами: гречаний або каштановий.

Можна використовувати і інші сорти сирів. Шляхом експериментів шукати ідеальне поєднання, адже у кожної людини свої смакові якості.

Хтось любить ніжне поєднання сирного сиру з ароматною солодкістю, а комусь більше подобається незвичайне поєднання солоного і солодкого.

Смакове поєднання сиру з медом часто доповнюють горіхами (волоськими, мигдалем, кедровими), а також виноградом і іншими ягодами.

Рецепти приготування

Існує кілька рецептів приготування сиру з продуктом бджільництва.

Всі вони відрізняються простотою і швидкістю приготування, а тому побалувати себе вишуканим десертом або здивувати гостей може кожен бажаючий.

Читати ще: Творог та мед: користь і шкода, для схуднення.

Сир з медом і горіхами

Для приготування вам знадобиться:

  • 200 гр. сиру;
  • 2-3 ст. л. меду;
  • 2 ст. л. горіхів.

Сир наріжте тонкими скибочками і красиво викладіть на тарілку. Зверху полийте квітковим або іншим медом.

Якщо ваш продукт бджільництва закристалізувався, розтопіть його на водяній бані.

Горіхи підсмажте і порубати, а після посипте ними ласощі. Найкраще взяти волоські горіхи, але підійде і мигдаль, арахіс або інші горіхи.

Камамбер з медом

З головки камамбера зріжте верхівку. Ложкою акуратно вийміть м’якоть так, щоб вийшов горщик.

Основний інгредієнт змішайте з вимитими і просушеними ягодами і горіхами.

Можна взяти виноград або будь-які улюблені ягоди. Покладіть назад сир з ягодами і горіхами, а зверху все полийте рідким медом.

При необхідності розтопіть його або просто нагрійте, щоб він легко розтікався.

Адигейський сир з медом

Наріжте адигейський сир шматочками товщиною 0,5 см.

Злегка обсмажте підготовлені шматочки на сковороді, а після викладіть на тарілку.

Поки кисломолочний продукт теплий, полийте його медом.

Зверху посипте рубаними волоськими горіхами. Можна прикрасити ягодами і травами.

Читайте: Молоко з медом — корисні властивості та застосування

Як правильно приготувати і подавати сирну тарілку?

У ресторанах часто в меню можна зустріти сирну тарілку, але приготувати таке частування можна і вдома, головне керуватися простими рекомендаціями:

  1. Для приготування беріть різні сорти сиру.
  2. На тарілку викладайте сир в такій послідовності – від ніжних вершкових сортів до більш солоних або специфічних.
  3. Мед підбирайте найбільш нейтральний, щоб він добре поєднувався з різними сортами сирів.
  4. Між різними сирними сортами можна укласти ягоди, трави або горіхи.

Подають сирну тарілку без хліба, а ось вино стане відмінним доповненням.

Медом можна поливати тарілку або подати в окремій піалі, щоб кожен бажаючий міг сам поєднувати продукти.

Сир і мед – незвичайне поєднання смаків, але шанувальників цьої вишуканої і корисної страви стає все більше з кожним днем.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top