Запечена айва з медом — корисні та смачні ласощі

Запечена айва з медом

Запечена айва з медом

Як запекти айву з медом в духовці: кращі рецепти.

Запечена айва з медом — ароматний і смачний десерт, який принесе тільки користь вашому організму.

Поєднання цінних вітамінами і мінералами продуктів дозволить налагодити роботу шлунково-кишкового тракту, обмінних процесів, зміцнить імунітет і оздоровить організм в цілому.

До того ж приготувати такі ласощі зовсім нескладно і під силу не тільки господині, але навіть дитині.

  1. У чому користь айви з медом
  2. Рецепти приготування

У чому користь запеченої айви з медом?

Айва і мед — унікальне поєднання продуктів, яке принесе організму виключно користь.

Кожен з компонентів приготування простого, але смачного десерту має лікувальні властивості, містить вітаміни, мінерали та інші корисні речовини.айва та мед: користь

При поєднанні «помилкового» яблука і продукту бджільництва вони підсилюють і доповнюють властивості один одного.

Запечена з натуральним ласощами айва може стати чудовою альтернативою тортиків і тістечок.

Вона корисна і для дорослих, і для дітей, для хворих і вагітних, так як забезпечує організм необхідними вітамінами, мікро- і макроелементами, позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок та інших органів.

Виступає відмінною профілактикою і допоміжним засобом при простудних захворюваннях і грипі.

Користь айви

Кислий фрукт цінується за унікальний склад.

У ньому містяться такі корисні речовини:

  • вітаміни Е, С, РР, А, групи В;
  • залізо, мідь і інші мінерали;
  • дубильні речовини;
  • пектини;
  • ефірні масла;
  • лимонна, винна і яблучна кислота;
  • фруктоза; клітковина і ін.

Завдяки вмісту кислот, клітковини і пектинів, айва покращує роботу шлунково-кишкового тракту.

Через велику кількість заліза і міді ароматний фрукт допомагає впоратися з анемією.

Айва очищає печінку і нирки, покращуючи їх роботу, а також сприятливо впливає на судини і серце.

«Хибне» яблуко через багатий склад надає на організм таку дію:

  • зміцнює імунітет;
  • допомагає впоратися з простудними захворюваннями;
  • позбавляє від розладів шлунку;
  • виводить з організму вільні радикали і токсини;
  • очищає кишечник;
  • має противірусну та жарознижувальну дію;
  • підвищує апетит;
  • надає протиблювотну дію;
  • допомагає позбутися стресів, депресії і так далі.

Через щільність і терпкий смак айву не вживають в чистому вигляді, а ось при запіканні з медом вийде корисний десерт, який можна подавати на кожен день або святковий стіл.

Також читайте: Як зробити соус з меду та соєвого соусу: рецепт.

Користь меду

Про корисні властивості меду знають навіть діти. Це рекордсмен за вмістом корисних речовин, оскільки в його склад входять різні вітаміни, мінерали, амінокислоти, фітонциди і ін.

Натуральний продукт бджільництва допомагає вилікувати і запобігти багатьом захворюванням:

  • простуду і грип;
  • анемію;
  • кашель і бронхіт;
  • запальні процеси; авітаміноз і так далі.

Цей список можна довго продовжувати, оскільки мед зміцнює імунітет і має протизапальну, антисептичну і відхаркувальну дію.

Він покращує роботу шлунково-кишкового тракту і нормалізує обмін речовин, заповнює запаси організму вітамінами і мінералами і має антиоксидантну дію.

Айва з медом при схудненні

Для людей, які ведуть боротьбу з зайвими кілограмами, айва, приготована в духовці з медом, стане відмінним десертом.

Навіть тим, хто худне, хочеться солодкого. Такий десерт здатний заповнити потребу організму в солодкому без шкоди для фігури.

Відсутність жирів і невисока калорійність айви роблять її ідеальною для дієтичного харчування.

Мед в невеликих кількостях також дозволений при дієті.

Обидва продукти поповнюють організм вітамінами і мінералами і покращують роботу шлунково-кишкового тракту, а також нормалізують обмінні процеси.

Айва з медом дозволить вам насолоджуватися смачним десертом і забути про зайві кілограми.

Рецепти приготування

Запечена айва з натуральним медом може стати корисним ласощами на вашому столі.

Приготувати її зовсім нескладно. Класичне поєднання продуктів можна доповнити горіхами, родзинками чи іншими натуральними добавками, а при подачі десерт прикрасьте цукровою пудрою, збитими вершками або на свій смак.

Читати ще: Сир з медом: корисні властивості, рецепти.

Айва з медом в духовці

Для приготування корисного десерту візьміть один або кілька плодів.

На кожен фрукт вам знадобиться 4 ч. л. продукту бджільництва і 2 ст. л. цукру.

Айву помийте і витріть насухо, після чого кожен плід розрізати на половинки.

Як приготувати айву з медом в духовці

Як приготувати айву з медом в духовці

Видаліть коробку з насінням і покладіть підготовлені фрукти на змащене деко.

У отримані поглиблення залийте мед.

Можна взяти і зацукрований продукт бджільництва, головне, щоб він був натуральним.

Зверху присипте цукром і відправте в розігріту до 170-180 градусів духовку.

Запікайте близько 30 хвилин, поки фрукт не стане м’яким.

Точний час приготування залежить від виду духовки (газова або електрична), потужності та інших особливостей.

При подачі полийте айву сиропом, що виділився в процесі приготування.

Десерт володіє відмінними смаковими якостями і в теплом, і в холодному вигляді.

Читайте: Як зробити соус: гірчиця, мед і соєвий соус — рецепт.

Айва з медово-горіховою начинкою

Якщо ви бажаєте приготувати айву, запечену з медом і горіхами, вам буде потрібно трохи часу і наступний набір продуктів:

  • 4-5 кислих фруктів;
  • 150 гр. продукту бджільництва;
  • 130 гр. горіхів;
  • трохи вершкового масла;
  • цукрова пудра.

Процес приготування починається з підготовки фруктів. Їх слід добре помити і почистити спеціальною щіткою, щоб видалити ворсинки.

айва в духовці

айва в духовці

Після плоди розріжте на половинки і виріжте серцевини.

Волоські горіхи потрібно злегка підсмажити, а після подрібнити в крихту.

Найпростіше це зробити в блендері, але не перестарайтеся, щоб не вийшло борошно.

Порубати горіхи можна і ножем або подрібнити ступкою.

Підготовлені горіхи змішайте з медом.

Якщо ваш продукт бджільництва зацукрований, попередньо розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

У кожну фруктову половинку покладіть невеликий шматочок масла і пару чайних ложок медово-горіхової начинки.

Після слід запекти десерт в духовці при температурі близько 180 градусів 30-40 хвилин.

Перед подачею на стіл посипте цукровою пудрою. Також можна прикрасити вершками або морозивом, якщо будете подавати в холодному вигляді.

Такий незвичайний і корисний десерт стане відмінним пригощанням для святкового столу.

Читати ще: Журавлина і мед: корисні властивості, рецепти.

Айва з медом і родзинками

Для приготування потрібно взяти:

  • айву;
  • 1 ст. л. меду;
  • трохи родзинок;
  • 1 ч. л. вершкового масла.

Підготуйте спочатку плід (можна взяти кілька). Добре його вимийте, а після зріжте верхівку.

Серцевину акуратно виріжте. Ізюм промийте і залийте окропом, після злийте воду і просушіть на серветці.

Всередину айви покладіть вершкове масло і родзинки, полийте все медом.

Запікайте фрукт в духовці при 180 градусах півгодини, поки він не стане м’яким.

Приготована в духовці айва з медом — корисний і неймовірно смачний десерт.

Балуйте себе, рідних або гостей таким незвичайним ласощами з користю для організму.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top