Рецепти пасок на Великдень

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Паска на Великдень: рецептиПрості рецепти пасок з медом на Великдень.

Весна – особливий час для православних християн, які святкують в цей час Світле Воскресіння – Великдень.

Багато господині прагнуть спекти паску з натуральних інгредієнтів.

Один з простих і смачних рецептів паски, який залишається смачним навіть через кілька днів зберігання – з медом.

Для цих цілей підійде будь-який мед, головне щоб продукт був якісним.

Класична медова паска

Отже, нам знадобиться:

  • 3 яйця;
  • 100 г. молока;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • маленький пакет дріжджів;
  • 500 м пшеничного борошна;
  • 100 г цукру (можна весь замінити медом);
  • 1 ст. л. меду;
  • сіль, родзинки за смаком.

Приготування:

Спочатку приготуємо опару – для неї до дріжджів додати борошно (100 м) і акуратно заливаємо тепле (не гаряче!) молоко.

Змішавши, щільно укутати миску з опарою харчовою плівкою, зверху рушником і поставимо в тепле місце. Класична медова паска рецепт

Поки підходить опара, добре промиємо і обсушити родзинки; яйця змішаємо з цукром, медом і ванільним цукром, потім взбіваємо в піну.

У підійшовшу опару вливаємо яєчну суміш, додаємо м’яке масло і добре вимішуємо.

Потім додаємо ізюм і всипаємо борошно.

Повинно вийти щільне, не липке тісто.

Добре викочуємо його, потім, знову укутавши, ставимо в тепле місце на годину – воно повинно расстояться і піднятися.

Тісто викладаємо у формочки для пасок так, щоб воно заповнило приблизно половину ємності (дно можна застелити пекарським папером) і ставимо в розігріту до 180-200оС духовку.

Час випікання варіюється в залежності від величини паски від 30 до 45 хв.

Готовність перевіряємо зубочисткою.

Читайте: Кращі рецепти з медом для дітей.

Медово-сирна паска

Наступний великодній рецепт ще простіше, але такий виріб не менше смачне, та ще й корисне за рахунок вмісту молочних продуктів і меду.

Для медово-сирної паски знадобиться:

  • 500 г сухого сиру;
  • 2-3 ст. л. вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • по 2 ст. л. меду і цукру (можна взяти тільки мед)
  • 3 ст. л. сметани або вершків.

Приготування:

У яєць відділяємо жовтки, додаємо вершкове масло, цукор з медом, збиваємо все в пишну піну.

Медово-сирна паска рецептСир розтерти, щоб не було грудочок, додати сметану, перемішати.

З’єднати сирну масу з медової, перекласти в підготовлену форму, поставити в холодильник під гніт на добу.

Крім традиційних пасок, на великодній стіл можна приготувати і інші блюда з медом.

Христове Воскресіння – час виходу із затяжного посту, тому можна побалувати близьких і запеченим в духовці м’ясом з медовим маринадом, і рибою з медом і соєвим соусом, і легкими весняними стравами.

Салат на Великдень

Натуральний липовий мед стане відмінною заправкою до будь-якого салату з сирих овочів і фруктів.

Наприклад для вітамінного яблучно-апельсинового салату потрібно взяти:

  • сік половини лимона;
  • подрібнені волоські горіхи і родзинки за смаком;
  • 1 апельсин;
  • 1 ст. л. рідкого меду;
  • 1 апельсин;
  • 1 морква;
  • 2 кисло-солодких яблука.

Приготування:

Трьом на крупній тертці моркву, ріжемо дрібними шматочками апельсин з яблуками.

Все перемішуємо, посипаємо горіхами, зверху видавлюємо лимон і щедро поливаємо рідким медом.

Цей салат – не тільки відповідне для пасхального столу блюдо кухні, але і вітамінна підмога в весняний сезон.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top