Голландський соус до овочів, м’яса, риби
Голландський соус – рецепт приготування.
Голландський соус прийнято подавати до тушкованих овочів, м’яса, риби.
Класично ніжний соус, який урізноманітнює повсякденне меню, зробить будь-який повсякденне блюдо вишуканим делікатесом.
За зовнішнім виглядом голландський соус нагадує майонез, але смак у них абсолютно різний.
Соус голландський має легкий вершковий смак з пряними цитрусовими нотками.
Складові:
- масло вершкове – 400 грам;
- вода – 75 грам;
- жовтки – 6 штук;
- лимон – 1 штука;
- дрібка солі.
Читайте: Кубанський томатний соус — рецепт.
Голландський соус. покроковий рецепт
- Добре відокремте білки від жовтків.
- Жовтки влити в каструлю з товстим дном, додати порізане на шматки вершкове масло.
- Варити на водяній бані при температурі 65-70 ° С, безперервно помішуючи, поки жовтки не з’єднається з маслом і не утвориться однорідна маса, потім акуратно ввести сік одного лимона і сіль.
Подавати голландський соус можна як в теплом і холодному вигляді.
Спробуйте приготувати соус і внести делікатну нотку в своє повсякденне меню.