Як приготувати медовик в мультиварці
Медовик в мультиварці: рецепт приготування.
Мультиварка – помічниця господині. З її допомогою можна готувати перші страви, смачний плов і навіть пекти пиріжки.
Якщо скоро свято і ви хочете приготувати солодке частування для гостей, наприклад бісквіт на меду або кекси, спечіть медовик в мультиварці зі сметанним кремом.
Як спекти медовик в мультиварці?
Для приготування цьої нескладної страви потрібно замісити круте тісто.
Для цього покладіть мед в каструльку і нагрійте його, всипте цукор.
При постійному помішуванні дочекайтеся поки крупинки розчиняться і маса стане текучої.
Після цього всипте соду, на поверхні повинні з’явитися пухирці, а рідина – стати повітряною.
Коли суміш трохи охолоне, вбийте яйця і всипте борошно, замісити круте тісто.
Тепер кому потрібно розділити на 5 частин.
Кожен шматочок тіста розкачати в шар і обріжте по формі ємності мультиварки «Панасонік».
Відходи не викидайте, з них зробите крихту для прикраси торта. Тепер помістіть корж в мультиварку і випікайте 5 хвилин з кожного боку.
Поки печеться перший корж, розгортайте другий. Таким чином ви всього за 1 годину зможете приготувати медовик в мультиварці будь-якого виробника.
Приблизна кількість продуктів для коржів:
- 100 г меду;
- 100 г цукру;
- 3 яйця;
- сода;
- 3 склянки борошна.
Для приготування сметанного крему змішайте сметану з цукром. На 0,5 л сметани необхідно 1 стакан цукру.
Щоб крем вийшов повітряним, збийте масу міксером. Можна приготувати медовик в мультиварці з заварним кремом.
Порядок приготування коржів такий же, як і в першому рецепті. Відрізняється просочення для торта.
Покроковий рецепт заварного крему
- розтопіть в каструлі столову ложку вершкового масла;
- додайте в масло столову ложку борошна і обсмажте її до коричневого кольору;
- в стакан з молоком вбийте яйце і ретельно перемішайте;
- влийте тонкою цівкою в каструлю з маслом молочно-яєчну суміш;
- постійно помішуйте рідину і всипте склянку цукру;
- варіть на дуже маленькому вогні до загусання.
Це класичний рецепт заварного крему, але при бажанні в нього можна додати згущене молоко, горіхи або ще 100 г вершкового масла. Так крем буде жирніше і смачніше.
Якщо ви в перший раз готуєте медовик в мультиварці «Редмонд», прочитайте покроковий рецепт з фото. При бажанні можна дивитися відео.
Якщо ви не хочете возитися з коржами, є більш простий рецепт. Для цього достатньо спекти медовий пиріг в мультиварці «Поларіс».
Після цього його потрібно розрізати на три частини і просочити кремом. Мультиварки істотно полегшують приготування десертів.
Крім цього, під час приготування тіста і випікання брудниться мінімум посуду.