Малинова настоянка
Малинова настоянка на горілці: рецепт в домашніх умовах.
Малинова настоянка володіє неперевершеним м’яким смаком і приємним ароматом.
Така настоянка припаде до душі абсолютно всім поціновувачам хороших алкогольних напоїв.
За допомогою малини можна створити простий, але дуже смачний напій.
Не варто поспішати і витрачати гроші на покупку малинової горілки, адже її можна без особливих зусиль приготувати в домашніх умовах.
Відео-рецепт приготування малинової настоянки
Рецепт домашньої малинової настоянки
Читайте також: грушева настоянка.
Необхідні інгредієнти:
- горілка;
- 2 літрові банки малини.
Процес приготування малинової настоянки:
- Візьміть дві літрові банки малини. Найкраще використовувати свіжозібрані ягоди. Їх можна купити практично на будь-якому ринку або, на худий кінець, в супермаркеті. Якщо ж у вас є свій власний сад чи город, на якому росте малина, то такий варіант буде, звичайно ж, найкращим. Обов’язково видаліть з ягід всі хвостики, інакше напій може придбати дуже терпкий смак.
- Купуйте якісну горілку. Найкраще, щоб вона відповідала рівню горілки «Стандарт». Якщо використовувати більш дешеву горілку, то аромат малини може бути повністю поглинений запахом спирту. Ні в якому разі не купуйте горілку, якщо ви не впевнені в її якості!
- Ретельно промийте малину. Після цього приділіть максимум зусиль для того, щоб видалити пошкоджені, кашкоподібні ягідки. Не можна використовувати також ягоди з явними ознаками того, що вони не дозріли. Після того, коли малина готова, поміщаємо її в скляну посудину і заливаємо горілкою. При цьому алкоголь повинен повністю покривати ягоди! Все ретельно перемішайте і закупорте посудину з настоянкою.
- Настоювати напій необхідно в теплому і сухому місці. Обов’язково проводите щоденне розмішування настоянки впродовж тижня. Через сім днів можна продегустувати напій. Якщо ви вважаєте, що горілка не досить наситилася ароматом і смаком малини, то старі ягоди необхідно видалити і додати в горілку нові.
- Коли смакові якості вас повністю задовольнять, зробіть фільтрування за допомогою кавового фільтра. Зверніть увагу, що напій не повинен містити ніяких суспензій! Малинову настоянку на горілці слід зберігати в холодильнику.
Читайте також: сливова настоянка.
Поради з приготування малинової настоянки в домашніх умовах:
- Для настоянкики підійде будь-яка малина, але, на думку багатьох фахівців, найкраще для створення гарної настоянки використовувати ягоди сорту «Мікерена». Зрозуміло, що знайти такі ягоди дістати нелегко, але якщо у вас є така можливість, то чому б і не скористатися нею?
- Тренуйтеся і експериментуйте. Досить складно з першого разу підібрати необхідні пропорції горілки і малини, адже у кожного свої смаки. Тому, не зайвим буде спочатку потренуватися на невеликих порціях, щоб вивести для себе оптимальну пропорцію, після чого насолодитися смаком, який припаде до душі саме вам.
- Ніколи не додавайте в малинову настоянку цукор, навіть якщо ягоди будуть не дуже солодкими! Цукор в алкогольних напоях, зокрема в настоянках, додають лише тоді, коли в горілку додають гіркий інгредієнт. Краще купіть більш солодку малину. Якщо ж ви вже приготували напій, а він не досить солодкий, то використовуйте його в якості добавок в різні коктейлі!
- Не варто змішувати малину з іншими ягодами. Малина не надто любить «сусідів». Горілка, настояна одночасно на малині та інших фруктах або ягодах, може мати не зовсім апетитний зовнішній вигляд, та й смакові якості, так само як і аромат, не потішать вас!