НАСТОЙКА З ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ НА ГОРІЛЦІ
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Ягоди переберіть, помийте, обсушіть.
Змішайте в каструлі воду з цукром, поставте її на плиту і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, потрібно висипати в неї ягоди і кип’ятити їх протягом 3 хвилин, час від часу помішуючи.
Зніміть каструлю з вогню, трохи остудіть і добре пам’ятаєте смородину. Після цього дайте їй охолонути до кімнатної температури. Додайте в ягідну масу горілку, перемішайте, перелийте все в скляну банку, закрийте кришкою.
Поставте банку в темне місце настоюватися протягом трьох тижнів. Раз на кілька днів не забувайте від душі струшувати банку.
Через три тижні процідіть вміст банки через кілька шарів марлі і розлийте в пляшки, закрийте пробками. Зберігайте готову настойку в прохолоді.
Веселих тостів!