10 кращих рецептів соусів на кожен день

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Кращі рецепти соусів

Кращі рецепти соусів

10 кращих рецептів соусів, які замінять кетчуп і майонез.

Соус чудово доповнить будь-яку страву, зробить його оригінальним і неповторним.

Тому сьогодні я хочу поділитися з вами рецептами перевірених і смачних соусів на будь-який смак і колір.

Звичайно, всі ці соуси ви можете купити в магазині, але якщо ви дбаєте про здоров’я своїх близьких, то краще приготуйте їх своїми руками, адже немає кращої їжі, ніж приготовлена ​​з любов’ю!

Томатний соус з Італії

Складно уявити Італію без пасти з томатним соусом, тому сьогодні ми навчимося готувати такий соус самі і зануримося в світ Італійської кухні.

Складові:

  • оливкова олія – ​​3 столові ложки;
  • цибуля – 1 штука;
  • часник – 3 зубці;
  • орегано – 2 чайні ложки;
  • помідори у власному соку – 600 грам;
  • свіжі помідори – 5 штук;
  • томатна паста – 1,5 столових ложок;
  • цукор – 2 чайні ложки.

Томатний соус з Італії. покроковий рецепт

  1. Оливкову олію нагріти, додати в нього подрібнену цибулю і пропущений через землянку часник, поварити 6 хвилиночок.
  2. Потім додати спецію орегано і нарізані томати у власному соку, томатну пасту і цукор.
  3. Посолити, поперчити.
  4. Гасити близько 15 хвилин.
  5. Помідори почистити від шкіри і насіння і також подрібнити. Додати в нашу суміш.
  6. Загасити ще буквально пару хвилин і можна подавати.

Томатний соус з Італії готувати просто і швидко, але він прекрасно доповнюємо пасту і підходить для піци.

Мексиканський соус сальса

Соус сальса – традиційний соус мексиканської кухні.

Основними інгредієнтами є томати і перець чилі. Прекрасно підійде до м’яса, картоплі і рибним стейкам.

Складові:

  • томати у власному соку – 700 грам;
  • перець чилі – 100 грам;
  • помідори черрі – 100 грам;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • часник – 1 зубчик;
  • кмин – 5 грам;
  • коріандр – 1 чайна ложка;
  • лайм – 1/2 штуки;
  • сіль, цукор – за смаком;
  • кінза – 40 грам;
  • мексиканський перець халапеньо – 1 штука.

Мексиканський соус сальса. покроковий рецепт

  1. Цибулю подрібнити.
  2. У блендері подрібнити томати разом з соком.
  3. Помідори черрі і чилі подрібнити і також додати в суміш. Додати половину цибулі.
  4. Нарізаємо часник і додаємо до наших помідорчики.
  5. Перець халапеньо дрібно порубати разом з насінням. Кладемо його до решти інгредієнтів.
  6. Додаємо цукор і сіль, кмин, коріандр і вичавлюємо сік з половини лайма.
  7. Далі подрібнюємо кінзу, додаємо в нашу масу і збиваємо блендером до однорідного стану.

Якщо ви любитель гостренького, тоді готуйте соус сальса, вам обов’язково сподобається!

Соус песто

Якщо хочете додати в страви яскравого і свіженького смаку, тоді зверніть увагу на італійський соус песто. Добре підходить до свинини і до пасти.

Складові:

  • базилік – 70 грам;
  • смажені кедрові горішки – 25 грам;
  • пармезан – 150 грам;
  • часник – 3 зубчики;
  • сіль;
  • оливкова олія – ​​80 грам;
  • м’ята – 2 листочка.

Соус песто. покроковий рецепт

  1. Базилік помити і просушити.
  2. Блендером подрібнити базилік, горішки і пармезан. Часник, пропущений через землянку, і сіль додати до суміші.
  3. За бажанням додати пару листочків м’яти.
  4. В кінці додати оливкову олію, дивіться по консистенції, якою хочете домогтися, або більше додавайте, а щоб був гуще, то менше.

Класичний рецепт соусу песто дуже популярний у всьому світі, тому якщо ви ще не пробували, то обов’язково візьміть на озброєння цей рецепт.

Готується швидко, і найголовніше, що не потрібно нічого варити і смажити!

Китайський кисло-солодкий соус

У кисло-солодкому соусі можна приготувати безліч різних страв, це може бути і м’ясо, риба або навіть рис.

Ніжна солодка нотка в поєднанні з кислим смаком і невеликою гіркуватістю приведуть вас у захват.

Складові:

  • цибуля – 1 штука;
  • часник – 1 зубчик;
  • корінь імбиру – 1 штука;
  • цукор – 100 грам;
  • соєвий соус – 2 столові ложки;
  • кетчуп – 175 мілілітрів;
  • оцет 9% – 80 мілілітрів;
  • борошно (крохмаль) – 2 столові ложки;
  • соняшникова олія – ​​2 столові ложки.

Китайський кисло-солодкий соус. покроковий рецепт

  1. Подрібнити цибулю, часник і корінь імбиру і посмажити на сковороді.
  2. У посуді закип’ятити оцет з цукром, кетчупом і соєвим соусом, потім додати в суміш наш смажену цибулю з часником.
  3. Потім додати борошно або крохмаль і варити, помішуючи, до загустіння.
  4. Процідити через сито або марлю і залишити до охолодження.

Якщо ви є прихильником китайської кухні, тоді приготуйте кисло-солодкий соус, який підійде до багатьох страв і не залишить байдужих.

Заправка для салату з Італії

Рецепт заправки для салату додасть блюдам легкої кислинки і незабутньою пікантності.

Складові:

  • винний оцет – 50 мілілітрів;
  • лимон – 1 штуки;
  • оливкова олія – ​​250 мілілітрів;
  • гірчиця – 1 чайна ложка;
  • сіль, перець – по 1/2 чайної ложки;
  • базилік, орегано – по 1/4 чайної ложки;
  • мелена паприка – 1/4 чайної ложки.

Заправка для салату з Італії. покроковий рецепт

  1. З лимону вичавити сік і влити в нього винний оцет, потім влити оливкову олію, посолити, поперчити, додати паприку, базилік і орегано.
  2. Через чеснокодавку пропустити часник і додати в суміш.
  3. Додаємо гірчицю, цукор і збиваємо блендером.
  4. Зберігати в холодильнику.

Ідеальний варіант для салатів з овочів, який перетворить звичайний салат в кулінарний шедевр.

Читайте: Гірчичний соус — рецепти приготування.

Соус барбекю

Соус барбекю ідеально підходить до страв на грилі, пожвавить всі м’ясні страви і додасть їм пікантності.

Складові:

  • вершкове масло – 70 грам;
  • ріпчаста цибуля – 3 штуки;
  • кетчуп – 180 грам;
  • вода – 300 мілілітрів;
  • мед – 40 грам;
  • лимонний сік – 4 чайні ложки;
  • чорний перець – 1/4 чайної ложки.

Соус барбекю. покроковий рецепт

  1. Вершкове масло необхідно розтопити на сковорідці.
  2. Цибулю подрібнити і додати до вершкового масла. Смажити 5 хвилин.
  3. Додати кетчуп, воду, мед, лимонний сік і перець. Варити 8 хвилин.

Якщо навчитеся самостійно готувати соус барбекю, то до магазинним більше не повернетеся.

Французький соус béchamel

Французький соус бешамель є фаворитом багатьох людей, тому що він має приголомшливо вершковий смак і складається з молока, масла і сиру.

Складові:

  • молоко – 400 мілілітрів;
  • вершкове масло – 50 грам;
  • борошно – 2,5 столові ложки;
  • сіль, білий перець – по 1/4 чайної ложки;
  • твердий сир – 180 грам;
  • мускатний горіх – 0,5 чайної ложки.

Французький соус béchamel. покроковий рецепт

  1. Вершкове масло розтопити, додати борошно і мускатний горіх. Перемішати. Повинна вийти густа маса, яку необхідно помішувати пару хвилин.
  2. У суміш з борошна та олії вливаємо меншу частину молока і збиваємо блендером, щоб не було грудочок, потім доливаємо решту молока і знову ставимо на вогонь.
  3. Варимо п’ять хвилин до загустіння.
  4. Потім додаємо натертий твердий сир до його розплавлення.
  5. Посолити і поперчити за смаком.

Соус «Бешамель» майже універсальний, він підходить до м’яса, макаронів і навіть до грибів.

Інгредієнти дуже прості і майже завжди є на кухні, тому обов’язково приготуйте цей чудовий соус.

Соус для салату «Цезар»

На сьогоднішній день є безліч варіантів соусу «Цезар», ми ж розглянемо класичний варіант, але на основі майонезу.

Складові:

  • майонез – 1/4 склянки;
  • лимон – 1/2 штуки;
  • часник – 3 зубці;
  • сир пармезан – 120 грам;
  • філе анчоуса – 3 штуки;
  • оливкова олія – ​​80 грам;
  • перець, сіль – за смаком;
  • мед – 0,5 чайної ложки.

Соус для салату «Цезар». покроковий рецепт

  1. Часник пропустити через чеснокодавку.
  2. З половини лимона вичавити сік, додати його в майонез.
  3. Також в майонез додаємо натертий пармезан, анчоуси, мед, перець і збиваємо масу блендером.
  4. Вливаємо потихеньку масло. Перемішуємо.
  5. Солимо і перчимо. Збиваємо.

Американський соус «Цезар» популярний у всьому світі ще з 1896 року. Впевнена, і у вашій родині цей соус не залишиться без уваги.

Читайте: Журавлинний соус з медом — рецепти.

Соус «дзадзікі»

Найпопулярніший грецький соус підходить майже до всіх страв, він доречний до м’яса, риби, картоплі фрі та навіть морепродуктів.

Складові:

  • зелені огірки – 2 штуки;
  • йогурт грецький – 1/3 склянки;
  • оливкова олія – ​​1 столова ложка;
  • часник – 5 зубчиків;
  • лимонний сік – 2 чайних ложок;
  • сіль – на кінчику ножа.

Соус «дзадзікі». Покроковий рецепт.

  1. Для початку натерти огірочки на тертці.
  2. Видавити до них часник і додати йогурт. Перемішати.
  3. Влити оливкове масло і лимонний сік.
  4. Додати за смаком сіль і знову перемішати.

Ніжний кисло-часниковий соус сподобається абсолютно кожному.

Тому не зволікайте, а беріться за приготування легкого і смачного соусу дзадзики.

Вершково-сирковий соус

Вершково-сирковий соус ідеально підійде до картоплі або пасти.

Готується швидко і з простих інгредієнтів, доступний кожному.

Складові:

  • плавлений сирок – 2 штуки;
  • соняшникова олія – ​​15 мілілітрів;
  • вершки – 180 мілілітрів;
  • твердий сир – 40 грам;
  • базилік, чорний перець – за смаком.

Вершково-сирковий соус. покроковий рецепт

  1. Порізати плавлений сирок, покласти його в каструльку, до нього додати масло і вершки.
  2. Закип’ятити. Постійно помішувати.
  3. Всипати спеції (базилік, перець).
  4. В кінці додати тертий твердий сир.
  5. Варити, поки сир не розплавиться повністю.

Вершково-сирковий соус чудово замінить майонез, порадує ніжним смаком і чудовим ароматом.

10 рецептів соусів підібрані дуже ретельно і припадуть до смаку кожному гурману.

Будь-яке блюдо разом з соусом стане приголомшливо смачним.

Бажає вам приємного апетиту!

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top