Як розтопити мед

Як правильно розтопити мед в домашніх умовах

Як правильно розтопити мед

Як правильно розтопити мед в домашніх умовах.

Згодом будь-який сорт меду кристалізується.

Це природний процес, і при цьому всі корисні властивості продукту зберігаються.

Але якщо ви хочете їсти рідкий продукт, можете його перетопити.

Існує думка, що після нагрівання нектару вся користь випаровується.

Насправді це не зовсім так. Щоб зберегти всі корисні властивості продукту, потрібно знати, як розтопити мед.

Існує кілька способів розтопити мед в домашніх умовах:

  • біля нагрівальних приладів;
  • на водяній бані;
  • перетоплювання в мікрохвильовці.

У будь-якому випадку вам доведеться контролювати температурний режим, так як нагрівання не повинно бути тривалим, а температура не може перевищувати 36 ° C (Це тепература бджолиного гнізда).

Це головна умова, якщо ви хочете безпечного плавлення продукту. Так ви збережете всі корисні властивості.

  1. Як розтопити мед в скляній банці
  2. Як зацукрований мед зробити рідким?
  3. Як швидко розтопити зацукрований мед?
  4. Як розтопити зацукрований мед в мікрохвильовці?
  5. Як розтопити вощину?

Як розтопити мед в скляній банці

Для цього вам потрібно поставити бутиль з продуктом біля батареї або каміна. Слідкуйте, щоб було не дуже гаряче.

Вам доведеться кілька разів за ніч прокидатися і перевертати банку, так як перетоплювання продукту здійснюється нерівномірно.

Як зацукрований мед зробити рідким?

Для цього можна розтопити мед на водяній бані. Поставте каструлю з водою на вогонь і помістіть в неї ємність з нектаром.

Краще за все не нагрівати бджолиний мед в пластиці. Мед стане рідким, але в пластиковій тарі при нагріванні він адсорбує з ємності всі шкідливі речовини.

Ідеальним варіантом вважається керамічний або скляний посуд.

Як швидко розтопити зацукрований мед?

Для перетоплювання зацукрованого меду можна використовувати будь-яку скляну банку.

Її просто поміщають в гарячу воду. Якщо ємність занадто велика, то беруть таз.

Якщо ви хочете зробити мед рідким на водяній бані, стежте за температурою.

Чому не можна перегрівати нектар? Вода в ємності ні в якому разі не повинна кипіти.

При цьому з зацукруваному меді виділяється шкідлива речовина — оксиметилфурфурол.

Це токсична з’єднання, яке може викликати рак.

Як розтопити зацукрований мед в мікрохвильовці?

Багато хто вважає, що розплавити зацукрований мед в мікрохвильовці в домашніх умовах не вийде без втрати його властивостей. Насправді це не так.

Як розтопити мед на водяній бані

Як розтопити мед на водяній бані

Якщо хочете отримати якісний рідкий продукт, необхідно дотримуватися певних правил.

Так ви зробите мед рідким і збережіть всі вітаміни в ньому.

Для цього нектар потрібно перелити в скляну тару з темними стінками.

Підійде посудина з термостійкого скла. Поставте банку в мікрохвильовку і встановіть потужність 500-600 Вт.

Пам’ятайте, максимальна потужність не повинна перевищувати потужність в 700 Вт. Увімкніть піч на 2 хвилини.

У цьому побутовому приладі нагрів відбувається нерівномірно, тому відразу після його виключення витягніть посудину з мікрохвильовки і за допомогою дерев’яної лопатки перемішайте вміст.

Так гарячий нектар змішається з зацукрованим, і ви зробите мед рідким.

Тепер ви знаєте, як швидко розтопити мед, це зовсім нескладно. Досить слідувати інструкції і не перегрівати нектар.

Таким чином ви зможете зробити продукт рідким і зберегти всі корисні властивості.

Як розтопити вощину?

Для цього оціните її стан і вік. Якщо вощина стара, потрібно на добу замочити її в холодній воді.

Після цього злити темну рідину. Складіть старий віск у велику каструлю з високими бортиками і долийте води.

Продукту і води повинно бути порівну. Поставте ємність на маленький вогонь і нагрівайте 1 годину.

Після цього злийте рідину в відро через марлю. У міру охолодження віск підніметься вгору, а вода залишиться знизу.

Це потрібно робити правильно. Не перегрівайте речовину.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top