Чи можна їсти мед у стільниках разом з воском

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Чи можна вживати мед у стільникахЧи можна їсти мед у стільниках разом з воском: застосування та протипоказання.

Якщо вам ніколи не пощастило пробувати віск з бджолиних сот на пасіці у знайомого чи сусіда, то ви багато втратили в цьому житті.

Про користь цих екологічно чистих продуктів написано багато, тому особливо повторюватися ми не будемо – факт користі для організму людини встановлено вченими з усього світу.

А ось чи можна їсти мед разом з сотами і як правильно потрібно це робити, ви дізнаєтеся, прочитавши цю статтю.

  1. Склад
  2. Користь стільникового меду
  3. Чи можна їсти стільники, ковтати віск
  4. Як правильно їсти мед у стільниках
  5. Протипоказання
  6. Зберігання

Склад

Стільниковий мед можна придбати на сільськогосподарських ярмарках або відвідавши спеціалізовані магазини.

Він набагато дорожче, ніж викаченной з рамок його аналог, тому що є екологічно чистим продуктом, який можна без додаткової обробки використовувати в медичних цілях.Стільниковий мед

Стільники потрібно ретельно пережовувати, щоб виділити з них мед.

Під впливом слини віск стає більш м’яким, а ви отримуєте квітковий нектар і природний антисептик – прополіс, яким бджоли змащують нутрощі сот перед закладкою основного продукту.

У меді, як в природній аптеці, знаходиться цілий арсенал корисних речовин:

  • натуральні білки;
  • вітаміни С і В;
  • каротин, аскорбінова кислота;
  • органічні, а також жирні кислоти;
  • до 76% фруктози і глюкози.

Медові стільники містять велику кількість квіткового пилку, тому і розрізняють гречаний, липовий, вишневий або інші різновиди цього продукту, в залежності від того, де невтомні трудівниці збирали нектар.

Користь стільникового меду

Віск з сот, як і сам мед, володіє багатьма корисними властивостями, саме там міститься прополіс, перга і пилок, тому його можна вживати, але в обмежених кількостях, т. як шлунок його не переварює.

Якщо ви випадково проковтнули з медом пережований віск, коли їли бджолині стільники, то не лякайтеся – нічого страшного не станеться, ваш організм виділить з воску всі потрібні речовини, а потім виведе його природним шляхом.

Читати ще: Мед, лимон, гарбуз і імбир — користь імунітету.

За багато років до нашої ери стародавні люди поїдали мед з воском і з’ясували, що ця смачна субстанція має унікальні властивості:

  1. Активно бореться із захворюваннями верхніх дихальних шляхів, а також всієї системи.
  2. Жування сот благодійно впливає на слизову.
  3. Пережовуючи м’який віск, вони дізналися, що він очищає зуби від нальоту, запобігаючи різні захворювання і поява карієсу.
  4. Велика користь від меду з сотами при лікуванні таких неприємних захворювань, як гайморит та риніт.
  5. Потрапляючи всередину шлунково-кишкового тракту, віск пов’язує всі токсичні речовини, допомагаючи їх швидкому виведенню.

Мед з запечатаних сот розводять водою для ін’єкцій, щоб закопувати в очі при терапії катаракти.

Чи можна їсти стільники, ковтати віск

Стільники – це натуральний продукт бджільництва, вельми корисний для людського організму, т. як він є адсорбентом, притягаючи до себе всі токсини.

Мінеральні речовини і вітаміни, що знаходяться всередині, засвоюються, тільки коли він знаходиться всередині людського організму – цього не відбувається при пережовуванні.

 

стільники

Є ризик, що недобросовісний виробник використовував для сот вощину, яка робиться з парафіну, але його специфічний смак відрізняється від натурального продукту.

На питання, чи можна ковтати бджолиний віск, сучасна медицина дає однозначну відповідь: при відсутності протипоказань нічого страшного з вами не станеться.

Тільки це не означає, що його можна їсти без обмежень, у всьому треба знати міру.

Як правильно їсти мед у стільниках

Стільники разом з медом ріжуть на невеликі шматочки розміром не більше 2х2 см, потім його жують протягом декількох хвилин, поки не зникне відчуття солодощі.

Стільники з медомПотім віск видаляється з ротової порожнини, але дрібні його частинки потрапляють всередину організму.

Про користь поїдання меду в сотах, не розділяючи їх один від одного, а разом з воском стверджували стародавні лікарі ще на початку нашої ери.

Ковтаючи трохи воску всередину, можна позбутися від виразки шлунка, тому що він містить прополіс – природний антисептик, який вбиває бактерії, сприяє зміцненню імунної системи.

Бджільництво поставляє нам унікальні засоби від будь-якої хвороби, надає профілактичну дію на організм людини.

Читати ще: Чи підвищує мед цукор в крові діабетикам?

Протипоказання і можливі наслідки

Корисні властивості меду загальновідомі, але, на жаль, не всі можуть спробувати це природні ласощі:

  1. Продукцію з пасіки не рекомендується вживати при високих стадіях онкології, т. як вони сприяють прискоренню поділу ракових клітин.
  2. Індивідуальна непереносимість з народження.
  3. Наявність великого вмісту глюкози в крові, але при початковій стадії діабету медики дозволяють вживати мед замість цукру, але невеликими дозами.
  4. При гастриті мед в сотах їсти не можна, але в чистому вигляді і невеликій кількості вітається.
  5. Застосування такого поєднання заборонено хворим сечокам’яною хворобою або при хворобах, пов’язаних з жовчним міхуром.

Як бачимо зі списку обмежень, протипоказань не так вже й багато, а основна маса споживачів може насолоджуватися медом або пити настої на його основі без будь-яких проблем.

У народній медицині мед, а також бджолиний віск використовується в багатьох рецептах не тільки настоянок, а й мазей, при цьому проводиться комплексне лікування.

Зберігання стільникового меду

Фахівці радять при тривалому зберіганні залишати забрус – кришки запечатаних стільників недоторканими, тому що так мед буде завжди що не осіли і свіжим.

Ось декілька порад від професійних пасічників:

  • стільники акуратно розділіть на невеликі шматки, укладіть їх в ємність зі скла або емальований посуд;
  • особливого температурного режиму можна не дотримуватися, але необхідно пам’ятати, що цей продукт не терпить спеки та холоду, оптимальне місце зберігання – це холодильник;
  • не можна тримати стільники на сонці, краще зберігати мед в темному прохолодному місці – для сільської місцевості ідеально підійде льох;
  • особливо зверніть увагу, що продукти пасіки сильно вбирають сторонні запахи, тому їх краще помістити всередину герметично закритих ємностей.

Читати ще: Редька та медом від кашлю: доступні ліки.

Щоб зберегти всі корисні властивості бджолиних продуктів, а також стійкий аромат літа, потрібно чітко виконувати всі рекомендації, тоді ви завжди будете мати під рукою унікальний природний лікувальний засіб і джерело смакової насолоди.

Висновки

Сподіваємося, що ви знайшли в цій статті відповіді на багато питань, а також дізналися багато нових і невідомих фактів користі продуктів бджільництва і як треба зберігати їх, щоб усі корисні речовини з них не випарувалися.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top