Чи можна годувати бджіл соняшниковим медом в період зимівлі

Чи можна годувати бджіл соняшниковим медом в період зимівліЗимівля бджіл на соняшникову меді: рекомендації та правила.

Мед із соняшника є унікальним лікарським продуктом, що володіє цілющими властивостями.

Він підходить не тільки для профілактики, але і для лікування.

Відмінна риса продукції — рідка консистенція, що має золотистий, зелений, янтарний або жовтий відтінки.

У ньому присутній кислинка і приємна терпкість.

Якщо ви його спробуєте, то зможете відчути, як у вас щипає в горлі.

Переважає специфічний аромат, який зменшується з часом, коли продукт зацукровується.

Неоціненна користь

Комахи добувають мед з нектару соняшнику. Поля обробляються протягом усього літа.

Отримати мед можна в середині серпня. Цей різновид меду відноситься до ранніх сортів, так як багато дозрівають до кінця жовтня.

Якщо стільники запечатані, то процес кристалізації злегка затягується.

Натуральний продукт життєдіяльності бджіл здатний засахариться через двадцять днів, перебуваючи на вулиці, що вказує на його натуральність.мед з соняшнику

Якщо в соняшниковому меді міститься велика кількість глюкози, то він швидко починає кристалізуватися, тому його не можна залишати на зимівлю.

У зрілому меді соняшнику багато маленьких зерен, що нагадують розтоплене масло вершкове.

Згодом він твердне.

У складі подібного меду є безліч вітамінів, ферментів і мікроелементів.

Основна відмінність від інших сортів полягає в тому, що в ньому міститься велика кількість глюкози і всього близько двох відсотків цукру.

Цілющі властивості продукції обумовлені наявністю вітаміну РР, Е. На думку американських дослідників, в такому меді дуже багато білка і амінокислот.

Якщо продукція життєдіяльності бджіл натуральна, то в процесі зацукровування утворюється біла кірка, яка містить глюкозу.

Важлива перевага глюкози — вона миттєво перетворюється в кров людини.

Якщо у людини є дефіцит даної речовини, то відбувається збій в роботі серцево-судинної системи.

У такій ситуації показано щоденне застосування меду з соняшнику.

Характерні риси:

  • гірчичний або золотистий колір;
  • приємний смак, що нагадує фрукти;
  • відсутня клейкість;
  • кристали повністю розчиняються в ротовій порожнині;
  • є специфічний запах сіна. Деякі кажуть, що він нагадує запах смаженої картоплі;
  • збирається з соняшнику.

Володіє потужною протиалергічною властивістю, відновлює роботу шлунково-кишкового тракту, активно бореться з проносом, лікує малярію, атеросклероз і невралгію.

Що стосується зберігання продукту, то його термін придатності дуже великий, незважаючи на швидку кристалізацію.

Протягом місяця мед буде зберігати рідку структуру, якщо тримати його в прохолодному темному приміщенні.

У переплавки відсутня будь-яка необхідність, так як всі лікарські, цінні властивості зберігаються навіть в зацукровані вигляді.

Зимівля бджіл на вулиці

Щоб вдало і без втрат в бджолиних родинах пережити суворий зимовий період, пасічникам рекомендують побудувати бджоляник.

Це спеціальне напівпідвальне приміщення, в якому зберігаються вулики взимку.

Комахи мають потребу в харчуванні і теплі, щоб дожити до весни.

В основному, їх годують цукровим сиропом, канді і медовою продукцією.

Багато пасічників відмовляються від даного сорту для зимівлі бджіл, так як він швидко кристалізується.

В результаті у бджіл розвиваються проблеми з травленням.

Комахи не відчувають необхідність в такому меді, тому його можна легко замінити сиропом цукровим, який легко засвоюється організмом бджіл в період зимівлі.

Деякі пасічники активно застосовують соняшниковий мед для благополучної зимівлі бджіл.

В основному, їм годують бджіл в не особливо холодну зиму, коли спостерігається підвищена вологість повітря.

У такому випадку процес кристалізації настає трохи пізніше, тому у бджіл не виникає проблем з травленням.

Професійні бджолярі рекомендують замінювати даний сорт меду іншим, більш вигідним на період зимівлі.

При прийнятті рішення, яким медом годувати бджіл в зимові місяці, необхідно враховувати також той факт, що соняшниковий мед відрізняється високим рівнем вмісту вітамінів, мінералів і поживних елементів.

Такі речовини вкрай необхідні бджолам для благополучного проведення зимового періоду.

Практикуючі і грамотні бджолярі воліють змішувати даний сорт з сиропом цукровим.

Таким чином можна звести процес небажаної кристалізації до мінімуму.

Спочатку комахи починають поїдати легкі цукри. З настанням весни на сотах немає і сліду від штучного прикорму, що гарантує якість продукції без цукру.

Коли температура повітря більш холодна, мед швидше починає зацукровуватся, при теплій температурі він не може тверднути, тому не губляться його лікарські, поживні властивості.

Провідні пасічники наполягають на тому, що необхідно регулярно і правильно підтримувати певну температуру, щоб зберегти структуру медової продукції.

Зверніть особливу увагу на те, що швидкий процес кристалізації не є сильним недоліком даного сорту, так як корисні і цілющі властивості залишаються, їх кількість не зменшується.

Продукт життєдіяльності бджіл, зроблений з соняшнику, відрізняється приємним смаком, ароматом і красивим відтінком, а також легкою засвоюваністю в організмі людини.

Його відносять до некалорійних сортів меду.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top