Чи можна під час православного посту їсти мед

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Купить все для пчеловодов

Чи можна під час посту їсти мед

Чи можна під час посту їсти мед

Чи можна під час посту їсти мед: рецепти.

Мед – лікувальний продукт і смачне доповнення до чаю.

Навколо бджолиного нектару виникає дуже багато питань.

Найбільш популярне питання, чи можна під час посту вживати мед.

Це пов’язано з тим, що багато людей відносять бджіл до тварин, а не до комах (бджоли відносяться до тваринної галузі).

Найцікавіше, що думки священнослужителів з приводу можливості вживання меду під час посту відрізняються.

Справа в тому, що старовіри та священнослужителі, які шанують старовину, вважають мед забороненим продуктом.

Це пов’язано з тим, що бджолиний нектар зібраний з рослин, але в ньому міститься маточне молочко. Відповідно, це і вводить в оману священнослужителів.

Сучасні служителі церкви вітають використання меду під час посту. Адже в цей час раціон людини істотно обмежений і позбавлений багатьох вітамінів і мінералів.

Бджолиний нектар можна вважати джерелом вітамінів і засобом, що підвищує імунітет.

  1. Який мед краще їсти під час посту?
  2. Рецепти з медом під час посту
  3. Вітамінний салат з медом
  4. Пісні пряники
  5. Вітамінна суміш з фруктів

Який мед краще їсти під час посту?

Краще віддати перевагу гречаному меду. У його складі в два рази більше амінокислот, ніж в акацієвому.

Смак його насичений, з легкою терпкістю і навіть з гіркотою. Але якщо у вас нервова робота, то вам краще їсти акацієвий мед.

У його складі містяться компоненти, які заспокоюють нерви і покращують настрій.

Факти, які підтверджують, що мед дозволений під час посту:

  • Один з постів невід’ємно пов’язаний з медом. Це Успенський піст, який розпочинається 14 серпня.
  • Існує безліч старовинних пісних рецептів на основі нектару.
  • На Русі мед подавали потребуючим, так як вважали, що цей продукт від Бога і їм потрібно ділитися.

Найбільш корисним вважається мед в сотах. Його можна вживати під час посту.

Бджолиний нектар незамінний під час Великого посту перед Воскресінням Христовим.

Адже в цей час практично немає свіжих фруктів і овочів. Відповідно, меню обмежене і складається з картоплі, круп і буряка з капустою.

Рецепти з медом під час посту

В основному мед звикли їсти як самостійну страву. Його часто їдять вприкуску з чаєм або відваром з трав.

Існує безліч рецептів, які дозволять вам урізноманітнити меню під час посту

Вітамінний салат з медом

Для приготування цьої солодкої страви вам необхідно:

  • 400 гр. гарбуза без шкірки;
  • 4 яблука кислих;
  • жменю насіння;
  • 2 столові ложки меду.

Наріжте гарбуз тонкими пластинками. Яблука натріть на тертці і додайте насіння соняшнику і мед.

Цією кашкою полийте гарбуз.

Перед подачею страва повинна постояти 2 години. Так яблучно-медова суміш просочить шматочки гарбуза.

Пісні пряники

Ці ласощі, яким можна побалувати себе і дітей. У складі страви немає яєць і молока.

Мед під час посту

Мед під час посту

Для приготування пряників 2 столові ложки цукру розтопіть на вогні.

Необхідно, щоб маса стала темно-коричневого кольору.

Простіше кажучи, спаліть цукор. Влийте в нього склянку води, 1/2 склянки рослинного масла і 3 столові ложки меду.

Влийте темну масу в просіяне борошно і замісіть м’яке тісто.

Маса буде прилипати до рук, щоб цього не сталося, налийте на стіл рослинне масло.

Розкачайте пласт і виріжте формочкою пряники. Не забудьте додати корицю, гвоздику і ваніль.

Випікайте пряники 10 хвилин. Можете полити їх цукровим сиропом.

Вітамінна суміш з фруктів

Для приготування суміші вам потрібно подрібнити в блендері 300 гр. кураги, родзинок і чорносливу.

Всипте в кашку подрібнені волоські горіхи. Додайте в масу склянку меду і лимон.

Його потрібно перемолоти на м’ясорубці разом з шкіркою. Зберігайте масу в холодильнику.

Їсти потрібно по столовій ложці три рази в день. Це відмінна альтернатива таблетованих вітамінів.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top