Луговий мед

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Купить все для пчеловодов

Користь лугового меду

Користь лугового меду

Корисні властивості лугового меду та протипоказання.

Сортів янтарного продукту можна нарахувати кілька десятків, але одним з найпоширеніших вважається луговий мед.

Цей сорт відноситься до продуктів першого сорту.

Щоб отримати такий продукт, бджоли протягом літа збирають квітковий нектар.

Найпоширенішим компонентом меду лугового вважається зібраний з:

  • буркуну;
  • чебрецю;
  • конюшини;
  • підмаренника і ряду інших.

Забарвлення меду лугового буває різним: коричневим, бурштиновим, світло-коричневим і ясно-жовтим.

Це обумовлено різним складом. Цей продукт бджільництва має цілющі властивості завдяки такому багатокомпонентному складу.

Щоб зміцнити імунітет, варто регулярно вживати по 1-2 чайної ложки лугового меду.

  1. Консистенція
  2. Корисні властивості
  3. Протипоказання для вживання

Консистенція меду лугового

Луговий мед має приємний солодкий смак. Аромат продукту залежить від переважного нектару рослин в складі.

Якщо в продукті переважає нектар з буркуну, то продукт буде світло-коричневим. Луговий мед

Зовні луговий мед густий і досить швидко кристалізується.

Він непрозорий. Аромат досить яскравий, а смак може бути злегка нудотним солодким.

Луговий мед виробляється всюди, де є великі відкриті території з травою, квітами, тому проблем з його добутям немає.

Зазвичай урожай продукту більше, якщо бджоли добували нектар на довголітніх пасовищах або заливних луках.

Період збору нектару з квіток різних трав починається в червні, добігає кінця в серпні.

Корисні властивості меду лугового

Продукт бджільництва з нектару трав і квітів допоможе впоратися з такими захворюваннями, як:

  1. Невроз, стрес, депресія. Цей цілющий продукт часто додають в чай в якості натурального заспокійливого засобу. Його вживають при головних болях. Великий вміст глюкози в складі дозволяє регулювати роботу судин і серця.
  2. Хвороби органів травлення. Якщо у вас загострився гастрит або просто має місце шлунковий розлад, то спробуйте розтопити ложку лугового меду і додайте її в стакан теплого молока або відвару з ягід шипшини. Приймати цей продукт потрібно 3 рази на добу за 2 години до вживання їжі.
  3. Грип. Для профілактики, а також лікування грипу змішують липовий мед з малиною, заливають водою і проварюють до кипіння. До цього складу додають ложку меду лугового. Приймати таке питво потрібно 2-3 рази протягом доби.
  4. Сезонні застуди. Вилікувати застуду можна, заливши столову ложку висушеної калини одним літром води, прокип’ятити на вогні, процідити, додати меду лугового 3 ложки. Пити цей напій потрібно по півсклянки 3 рази протягом доби. Корисно також полоскати цим медовим відваром горло при тонзиліті, стоматиті і пародонтозі.
  5. Шкірні хвороби. Для швидкого загоєння як антисептик застосовують саморобну мазь з меду лугового. Склад мазі наступний: болотна сухоцвіт, попередньо висушений, перетертий до порошкоподібного стану. Порошок з’єднують з вершковим маслом і додають луговий мед, все беруть в однакових частках.

Протипоказання для вживання

Через великий вміст глюкози луговий мед не рекомендують вживати людям, що страждають на цукровий діабет.

Майже всі продукти бджільництва є найсильнішими алергенами, їсти їх потрібно дуже обережно.

Дітям варто попередньо нанести невелику кількість на шкіру. Якщо почервоніння немає, то можна однорічній дитині давати по чайній ложці, розведеною в кип’яченій воді, один раз на добу.

Висока калорійність може привести до збільшення ваги, тому людям із зайвою вагою не рекомендується приймати цілющий склад у великих кількостях.

Вживання цього продукту допоможе підвищити захисні функції організму, заповнити недолік корисних речовин.

Кожен вид відрізняється зовнішніми показниками і смаковими характеристиками, тому до вибору продукту бджільництва варто підходити вкрай уважно.

Постійне вживання допоможе поліпшити настрій, зняти синдром втоми і занепаду сил.

Проблем з придбанням цього сорту продукту бджільництва зазвичай не виникає, але все ж варто купувати його тільки в перевірених місцях.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top