Яблука з медом, запечені в мультиварці
Запечені яблука з медом в мультиварці: рецепти.
Яблука – вітамінізований фрукт, дуже поширений в нашій країні.
Завдяки цьому ціна на фрукти навіть в зимовий час невисока.
Відповідно, це відмінний спосіб наситити організм вітамінами і приготувати домочадцям багато смачних десертів.
Одним з таких солодких страв є запечені яблука з медом в мультиварці.
Існує безліч рецептів приготування яблук в духовці, але з появою нової техніки – мультиварки – вам вдасться заощадити масу часу.
Для приготування десерту вам знадобиться:
- 6 шт. яблук;
- 200 г сиру;
- 6 чайних ложок меду;
- 50 г води;
- родзинки.
Перед приготуванням вам необхідно очистити фрукти від серединки. Це найкраще робити за допомогою спеціального ножа.
Але якщо його немає, просто виріжте насіння, зробивши прямокутник в центрі плоду.
У вас повинна вийти чашечка. Тепер розітріть сир з медом і родзинками. Ви отримаєте рідку пасту.
Наповніть начинкою підготовлені чашечки і покладіть в ємність мультиварки. Готувати блюдо потрібно в режимі випічки 30 хвилин.
Не забудьте налити на дно чаші трохи води. Так ваш десерт не пригорить.
Яблука, запечені в мультиварці з медом і ягодами
Цей десерт краще готувати влітку. Але якщо ви про запас заморозили полуницю і ожину, то вам вдасться порадувати рідних смачним десертом взимку.
Для приготування ласощів вимийте яблука і виріжте серединку. Намагайтеся, щоб не залишалося кишеньок для насіння.
Після цього змішайте в рівних кількостях ягоди полуниці і ожини і влийте в суміш мед. Нічого товкти не потрібно.
Ягоди повинні бути цілими. Всипте в суміш трохи кориці. Заповніть поглиблення начинкою і складіть фрукти в ємність апарату.
Полийте медом і запікайте 30 хвилин. Для цієї страви вибирайте яблука з кислинкою.
Горіхові яблука з медом в мультиварці
Це відмінний рецепт для годуючих мам і людей з проблемами печінки і підшлункової залози.
У ньому небагато калорій, зате велика кількість заліза і вітаміну С. Розріжте яблука навпіл і видаліть насіння.
Це можна зробити за допомогою чайної ложечки. Змішайте в рівних кількостях горіхи і родзинки.
Горішки попередньо потрібно подрібнити в м’ясорубці.
Читайте також: рецепт гарбуза з медом в мультиварці.
Влийте в горіхову масу мед і заповніть фаршем підготовлені човники. Запікайте в мультиварці 30 хвилин.
Якщо блюдо готується для дорослих, на дно чаші можна налити трохи білого вина. Це додасть десерту пікантності.