Канді для бджіл

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Канді бджолам

Канді бджолам

Як приготувати канді для бджіл? Рецепти.

Канді це твердий корм для бджіл, який використовується в зимовий час і навесні для нарощування сімей.

Існує кілька варіантів цього корму, все залежить від його призначення.

Канді для бджіл може бути приготоване з цукру або меду, хоча обидва продукти присутні в двох рецептах.

  1. Як приготувати канді медове для бджіл
  2. Рецепт приготування канді
  3. Переваги використання канді

Як приготувати канді медове для бджіл

Це класичний рецепт, який придумав німецький бджоляр Шольц. В основі рецепта лежить мед.

Для приготування медового тіста необхідно поставити каструлю з медом на водяну баню.

Рецепт приготування канді для бджіл в домашніх умовах

Рецепт приготування канді для бджіл в домашніх умовах

Не варто нагрівати вище 60 ° С.

Коли мед стане рідким, зніміть його з вогню і додайте цукрову пудру.

Ретельно помішуйте суміш ложкою.

На 2,5 частини меду потрібна 1 частина пудри.

Коли суміш охолоне і стане білою, насипте на стіл цукрову пудру і ретельно місите солодкий ком.

Вимішувати потрібно 20-30 хвилин. В результаті у вас повинно вийти м’яке і не липким тісто.

При скачуванні з маси кульки воно не повине втрачати форму. Якщо кулька тече, додайте ще цукрової пудри.

Медове канді для бджіл поділяють на шматки масою в 1 кг і обертають вощеном папером.

Для підгодівлі бджіл потрібно тісто розкачати в пласт товщиною в 2,5 см і укласти на дно вулика або зверху на рамки.

Цього шматка досить на місяць. Таке канді використовується для нарощування сімей навесні і для підгодовування в зимовий час.

Це не веде до раннього розмноженню бджіл.

Рецепт приготування канді

Канді для бджіл часто використовується в лікувальних цілях.

Складові:

  • вода очищена;
  • цукрова пудра;
  • мед.

Поставте воду на вогонь і розігрійте її. У гарячу рідину всипте цукрову пудру і дайте закипіти.

Канді для бджіл: рецепт

Канді для бджіл: рецепт

Зменшіть вогонь, але не перемішуй суміш.

Обов’язково знімайте піну.

Тримайте масу на вогні 20 хвилин.

Тепер перевірте готовність тіста.

Опустіть ложку в солодку суміш, а потім занурте в воду.

Зніміть солодкість з ложки і спробуйте скачати кульку.

Як тільки ви отримаєте м’яку масу, остудіть трохи суміш і додайте мед. Тримайте на вогні ще 3 хвилини.

Маса може кипіти з утворенням великої кількості бульбашок, так і повинно бути.

Перелийте канді в металеву банку і остудіть. Постійно перемішуйте, поки суміш не стане білого кольору і потрібної консистенції.

Як бачите, приготування канді дуже просте.

Переваги використання канді

На відміну від цукрового сиропу, канді не підвищує народжуваність в вулику, відповідно, в зимовий час популяція бджіл не збільшиться.

Це зміцнить сили сім’ї і підготує її до активного розмноження після весняного обльоту.

Цукровий сироп підвищує народжуваність, тому часто стає причиною голодування бджіл, так як їх велика кількість в вулику.

При необхідності в солодке тісто додають антибіотики або вітаміни.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top