Медовий кекс в мультиварці

Рецепт медового кексу в мультиварці з фото.

Мед — один з найдавніших підсолоджувачів, який використовується в кулінарії.

З його допомогою готують смачні торти, тістечка і пряники.

Якщо до вас несподівано нагрянули гості і вам нема чим їх пригощати, приготуйте кекс медовий в мультиварці.

  1. Складові
  2. Рецепт пісного кексу

Складові:

  • 100 г гарячої води;
  • 2 яйця;
  • 100 г меду;
  • трохи соди;
  • ½ склянки рослинного масла;
  • півсклянки цукру;
  • склянка борошна.

Якщо у вас рідкий мед, то його топити не потрібно. Якщо мед зацукрований, розтопіть його на водяній бані.

Збийте міксером яйця з цукром, не потрібно відокремлювати білки від жовтків.

Коли маса стане однорідною, влийте в суміш мед і рослинне масло. Збийте міксером суміш до однорідності. Медовий кекс в мультиварці

Тепер додайте соду і борошно.

Рецепти з фото рекомендують борошно попередньо просіяти, так кекс з медом в мультиварці вийде повітряним.

У готову масу влийте гарячу воду і ще раз перемішайте.

Коли тісто буде готове, вилийте його в чашку мультиварки, попередньо змастивши її маслом.

Випікайте в режимі «випічка» до золотистого кольору. Якщо ви обожнюєте шоколад, можете приготувати кекс в мультиварці з медом і какао.

В кінці приготування тіста необхідно всипати какао-порошок.

Після випічки кекс потрібно остудити і облити помадкою.

Для приготування помадки розтопіть в каструльці 2 столові ложки вершкового масла і всипте в нього столову ложку борошна.

Коли мука стане золотистою, всипте 2 столові ложки какао-порошку.

Після цього влийте в суміш півсклянки молока і варіть до загустіння. Не забувайте постійно помішувати, інакше помадка згорнеться.

Рецепт з фото пісного кексу в мультиварці

Перелік продуктів:

  • 100 г меду;
  • ½ склянки цукру;
  • склянка борошна;
  • склянка рослинного масла;
  • півсклянки варення;
  • розпушувач.

Змішайте варення і мед в посудині до однорідності. Влийте до складу рослинне масло і всипте цукор.

Суміш додайте в борошно з розпушувачем і перемішайте. Випікайте кекс в режимі «випічка».

Готовий продукт можна полити розтопленим білим шоколадом.

М’якуш кексу виходить щільним і дуже солодким.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *