Сливова настоянка: 3 кращі рецепти для дому.
Пам’ятаєте стару загадку: «На гілках висять кулі, посиніли від спеки?».
Так, це про сливу, яка є популярною в нашій країні кісточковим фруктом.
І хоча деякі називають сливу ягодою, все ж це не так.
Ростуть сливові дерева масово на півдні України, в Середній смузі, на Кавказі. У рідкісного завзятого дачника на ділянці ростуть пару-трійку дерев сливи.
Але навіть при відсутності дачі купити сливу можна зовсім недорого на ринку, в плодово-овочевому кіоску або магазині.
З слив готують різні компоти, соки, вина, джеми, начинки для пирогів, суфле, желе, пастилу.
Роблять з цієї кістянки маски для обличчя і тіла, застосовують при анемії, тромбозах, підвищеному тиску, занепаді імунітету і проблеми з травленням.
У сливах є вітаміни (А, В, С, Е), мінерали (калій, фосфор, сірка, натрій, магній, кремній), що робить ці фрукти бажаними гостями на будь-якому столі.
Крім перерахованих вище частувань зі сливи роблять ще і смачну ароматну настоянку на самогоні, горілці, спирті, коньяку.
Якщо в якості міцного напою береться самогон, краще звернути увагу на самогон фруктовий, тому що цукровий пахне менш приємно.
Сливи для настоянки підійдуть як ранні, так і пізні. Сорт їх при цьому не так важливий, але краще вибирати солодкі або кисло-солодкі.
Найпривабливішими для настоянок вважають сорти Рекорд, Угорка, Медова, Анна Шпет, Китайська, Мірабель та інші.
Ягідки для настойки годяться стиглі, без слідів псування, які не підібрані з землі після дощу або вітру.
Орієнтуватися на термін збору сливового врожаю слід не стільки за кольором шкірки, скільки за м’якістю плоду.
Коли на дотик вершки на дереві будуть в міру пружними, в міру м’якими (швидко відновлюють форму після натискання на них), значить, настав час збору.
Крім того, на плодоніжках зрілі сливи повинні триматися невпевнено, похитуючись, тоді їх потрібно зривати.
Але навіть коли урожай буде зібраний, потрібно розсортувати сливи, залишивши для настоянки стиглі, позбувшись від недозрілих, перестиглих і червивих.
Настоянка за таким рецептом в міру міцна (не більш ніж 30 градусів).
До речі, після того, як сливи віддадуть напою свій аромат і смак, можна їх не викидати, а використовувати для прикраси і начинки тортів і тістечок.
А ще з «п’яних» слив вийдуть смачні цукерки, які можна подати до самої сливової настоянки.
Для цього буде потрібно розтопити кілька плиток шоколаду на водяній бані, вмочити кожну сливку в гарячу масу.
Після цього вийняти сливи, поклавши на вощений папір, дати шоколаду застигнути.
Можна внести деякі корективи в рецепт, додавши до спиртного і слив, наприклад, листочки м’яти або меліси, гвоздику, корицю, ванільні палички, апельсинові скоринки.
Для любителів солодких фруктових настоянок підійде рецепт, в якому використовується цукор.
Причому вказане його кількість можна збільшити на свій смак.
В даному рецепті присутні кісточки слив. Вони додають напою приємний терпкий присмак.
І хоча деякі любителі домашніх настоянок категорично проти присутності кісточок сливи через те, що в ній міститься синильна кислота (0,96%), боятися не варто – така мала кількість речовини не зашкодить здоров’ю.
Але при бажанні від кісточок можна і відмовитися.
Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…
Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…
Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…
Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…
Правильний вибір насіння квітів – ключ до створення чарівного квітникового саду, який буде тішити око…
Що таке сучасний гриль? Гриль – це технічне устаткування, призначенням якого є приготування страв методом…
Подимитися коментарі
יצא לי מתוק מידי, איך אפשר לתקן?