Медовуха на горілці, спирту, самогоні. Рецепти.
Бджолярі і любителі меду не раз замислювалися, як зробити міцну медовуху з самогону або на горілці.
Старовинний слов’янський напій використовувався для зігрівання організму, боротьби з простудними захворюваннями і, звичайно, розслаблення.
Взимку ковток медовухи зігріває не гірше келиха глінтвейну. За назвою зрозуміло, що головним інгредієнтом хмільного напою є мед.
Крім бджолиного нектару в медовуху додають прянощі, лимон, дріжджі.
Перша медовуха, на думку істориків, була приготовлена задовго до нашої ери.
Стародавні легенди стверджують, що медовий нектар – божий дар, принесений божественними комахами.
Страви і напої з медом подавалися на урочистостях і бенкетах, їм надавали сакральне значення.
Медовуху розливали по великим дубовим бочок, які спускалися в темний підвал, де були ідеальні умови для процесу бродіння.
У 11 столітті медовуху почали варити.
Це знизило вміст корисних речовин, але прискорило процес приготування напою.
На Русі його підносили воїнам перед битвами для додання сил і відваги, а після битви для відновлення сил.
Протягом місяця після весілля молодята запивали їжу медовухою під час трапези.
Звідси і пішов вислів «медовий місяць». Міцність класичної медовухи не перевищує 15 °.
Згодом з’явився спрощений рецепт медового напою – медовуха на горілці або самогоні.
Її міцність досягає в середньому 30-40 °. Існують і особливі варіанти приготування медовухи міцністю 60-70 °.
Залежно від сорту використовуваного меду і добавок, продукт буде мати різний смак, аромат і корисні властивості.
Не варто зловживати медовим алкогольним напоєм. Тільки помірне вживання принесе користь організму.
Ми представляємо найбільш популярні рецепти і керівництва, як зробити медовуху з самогону, горілки або з додаванням спирту.
За цим рецептом медовуху можна приготувати двома способами: з додаванням міцного алкоголю і без нього.
Кріплений напій можна довести до міцності 40 °, якщо ви хочете замінити їм основний хмільний напій на святковому столі.
Без додавання горілки міцність не перевищить позначку в 12 °.
Медовуха, приготована з горілкою і сіком лимону, надає зміцнювальний вплив на організм. Напій має середню міцність (не вище 15 °).
Його рекомендують вживати в помірній кількості в профілактичних цілях. Особливо корисна лимонна медовуха в період спалаху вірусних захворювань.
Рецепт медовухи на самогоні з травневим медом – «сміливий» варіант приготування напою.
Його міцність досягає 40-50 °.
Це залежить не тільки від кількості «добавки», а й від міцності самого самогону.
Травнева медовуха відрізняється різким квітковим ароматом і підвищеною солодкістю.
Вона готується без кип’ятіння, що допомагає зберегти корисні компоненти.
Порада: для приготування медового напою використовуйте «чистий» самогон. Він повинен бути прозорого кольору і не мати сторонніх запахів.
Рецепт медовухи на спирті не відрізняється особливою складністю. Спирт використовується не для поліпшення смакових якостей, а для підняття «градуса» напою.
Кріплення алкоголем відбувається після процесів варіння і настоювання. В іншому випадку алкоголь випарується ще до того, як ви спробуєте перебродивший напій.
Домашня медовуха – відмінний «конкурент» магазинним спиртним напоям. Після її вживання не буває головних болів, слабкості і відчуття похмільного синдрому.
Але врахуйте, в разі зловживання навіть натуральна медовуха негативно позначиться на стані вашого здоров’я.
Конструктивно черв'ячний мотор-редуктор NMRV є механізмом, який дозволяє змінювати швидкість обертання валів. Двигун-редуктор черв'ячний досить…
Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…
Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…
Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…
Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…
Правильний вибір насіння квітів – ключ до створення чарівного квітникового саду, який буде тішити око…