Самогон з меду в домашніх умовах: рецепти приготування.
Приготувати самогону з меду – прекрасний варіант використання відходів продукту!
Як домогтися приємного смаку напою, як правильно готувати брагу, які існують рецепти – розкриваємо всі секрети!
Мед – продукт дуже корисний і недешевий.
Часто на кухні залишається деяка кількість меду, який і їсти вже не хочеться, а просто викинути рука не піднімається.
Ще з народження в кожному з нас закладено, що будь-який продукт повинен знайти своє застосування.
Навіть зіпсовані фрукти з власного саду йдуть на консервацію або компот. Мед можна переробити декількома способами.
Один з них – зварити самогон. Домашні алкогольні напої набагато корисніші і безпечніші заводських.
Тут ви на сто відсотків знаєте, що в складі лише натуральні інгредієнти і ніяких хімічних добавок.
Приготувати самогон з меду в домашніх умовах досить-таки просто. Досить дотримуватися рецептуру і знати загальні правила приготування напою.
Багато хто вважає, що медовуха і медовий самогон – одне і те ж.
Але це не так.
Рецепт приготування самогону з меду в домашніх умовах відрізняється від рецепта медовухи.
Остання готується за допомогою природного бродіння продукту.
На виході виходить слабоалкогольний напій до 10 градусів.
Самогон ж – міцний алкогольний напій понад 40 градусів.
Щоб самогон виходив приємним на смак, необхідно дотримуватися певні рекомендації:
З 1 літра меду можна отримати 1 літр самогону міцністю близько 50 градусів.
В основі будь-якого самогону лежить брага. Це суміш цукру, вихідного продукту і води, отримана в результаті бродіння.
Брага для самогону з меду може бути приготовлена з будь-якого, навіть трохи загравшого меду.
Тут підійде і липовий, і гречаний, і квітковий, і будь-який інший сорт меду.
Пропорції інгредієнтів браги для самогону в різних рецептах різні.
Ось один з найпоширеніших рецептів. На 20 літрів води береться 3 літри меду і 3 кг цукру.
Суміш гарненько збовтувати до отримання однорідної маси.
Далі додається 300 гр спиртових дріжджів і знову перемішується.
Скляна ємність з брагою обертається ковдрою і ставиться в тепле місце до кінця бродіння.
Рецептів приготування самогону безліч. Можна зробити напій, додаючи цукор, або без нього, буває самогон з меду без дріжджів і з їх додаванням.
Який з рецептів припаде до душі – вибирати вам. Нижче наведемо кілька найпопулярніших.
Напій виходить солодкуватий на смак, п’ється м’яко. Надалі облагороджування не потребує.
Визначити готовність браги можна за кількома ознаками – перестають з’являтися бульбашки у воді, рідина стала світлою і гіркою на смак.
Виходить приємний на смак солодкий напій. Його можна вживати в чистому вигляді або використовувати для приготування настоянок і наливок.
На довершення ще один рецепт медового самогону.
Тепер не доведеться ламати голову над питанням: «Як зробити самогон з меду?».
Дані вище рекомендації допоможуть вам отримати приємний на смак і натуральний напій не виходячи з дому.
В 1955 году на рынке появились регуляторы роста растений, хотя вопросы об их составе, а…
Конструктивно черв'ячний мотор-редуктор NMRV є механізмом, який дозволяє змінювати швидкість обертання валів. Двигун-редуктор черв'ячний досить…
Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…
Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…
Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…
Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…