Настоянка шипшини на самогоні: рецепти проготування.
Все більше людей вважають за краще заводському спиртного напої, виготовлені в домашніх умовах.
З’явилися у продажу недорогі самогонні апарати, які дозволяють виробляти для власного вживання алкоголь екстра-класу.
Самогоноваріння знижує навантаження на бюджет і виключає ризик отруєння неякісним сурогатом, тому що зазвичай “для себе” люди намагаються точно дотримуватися технології і використовувати найкраще сировину.
Однак багатьом не подобається самогон через його надмірну міцність. Щоб пом’якшити смак, його наполягають на різних плодах, ягодах і травах.
Разом зі смаком напій приймає унікальні властивості, насичується корисними для організму людини мікроелементами.
Її можна вживати не тільки під час застілля, але і в якості лікарського засобу, наприклад, для лікування і профілактики застуди, грипу та інших інфекційних захворювань.
Спиртова настоянка шипшини (на самогоні) – це, мабуть, найбільш поширений напій.
Існує велика кількість рецептів самогону з ягодами «дикої троянди» і визначити, який з них краще, неможливо.
Правильно буде представити кілька варіантів приготування, щоб кожен зміг вибрати найбільш прийнятний.
Розрахунок масової частки ягід шипшини в пропонованих рецептах береться з розрахунку свіжих ягід.
Яблуко очищається від насіння і ріжеться дрібними шматочками. Разом з підготовленими ягодами шипшини укладається в ємність і заливається самогоном.
Ємність забирається в темне місце на 15-20 днів. Через зазначений час настоянка фільтрується за допомогою складеної в кілька шарів марлі.
При необхідності зберегти напій тривалий час настойку переливають в пляшки і герметично закупорюють їх.
Термін зберігання при температурі 8-12 ° С не менше 1 року.
Мед розвести в ледь теплій (не гарячій!) воді. При цьому кількість води береться в залежності від передбачуваної міцності готового напою.
Менше 30% об’ємної частки алкоголю робити не рекомендується через втрату смакових якостей.
Оптимально 35% або трохи більше. Солодка рідина вливається в настояний на шипшині протягом 2-х тижнів самогон і забирається в холодильник ще на добу.
Продукт готовий до вживання. При бажанні можна додати цукор за смаком.
Для цього напою використовується тільки натуральна зернова кава, сублімований розчинний не підходить.
Кількість зерен кавового дерева визначається насиченістю напою. Якщо потрібно лише невеликий аромат, то береться невелике число зерен.
У тому випадку, якщо перевага віддається більш глибокому кавового смаку, кількість кави збільшується.
Для того щоб максимально розкрити відгомін кави, можна додатково прожарити зерна на розігрітій сковороді.
Довго обсмажувати не потрібно.
У залитий самогоном шипшину додаються мелені зерна.
Ємність ретельно збовтувати і ставити на відтстій.
Як мінімум раз на тиждень необхідно повторювати перемішування. Напій буде готовий через місяць.
Останній штрих – після фільтрації вспипается цукор за смаком і при бажанні трохи цитрусової цедри.
Кожен поціновувач може створити власний унікальний рецепт настоянки з шипшиною.
Експерименти з різними добавками обов’язково приведуть до отримання “найкращої” настоянки.
Конструктивно черв'ячний мотор-редуктор NMRV є механізмом, який дозволяє змінювати швидкість обертання валів. Двигун-редуктор черв'ячний досить…
Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…
Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…
Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…
Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…
Правильний вибір насіння квітів – ключ до створення чарівного квітникового саду, який буде тішити око…