Вино зі слив
Рецепти вина зі слив в домашніх умовах.
Влітку практично кожен фруктовий сад рясніє розмаїттям слив.
Тому не скористатися моментом, і не зробити сливове вино в цей час – просто злочин.
Звичайно ж, можна зварити сливове варення або просто заморозити сливи, але не потрібно відмовляти в задоволенні і посмакувати смачним сливовим вином!
Отже, розглянемо рецепт вина зі слив. Ми не будемо використовувати ніякої хімії, тільки натуральні продукти та інгредієнти.
В результаті наш напій буде не тільки смачним, але і корисним, звичайно ж, якщо вживати його в розумних кількостях.
Окремо слід відзначити, що сливове вино, зроблене в домашніх умовах, набагато смачніше магазинного, в якому міститься величезна кількість сульфітів, а вони, в свою чергу, призводять до алергічних реакцій і сильних головних болів
Без особливих зусиль ви зможете приготувати майже п’ять літрів вина, при розливі якого у вас повинно вийти шість пляшок напою.
Якщо ви хочете зробити вино в більшій кількості, то всі інгредієнти потрібно буде збільшити пропорційно тому, у скільки разів більше напою ви плануєте отримати.
Зауважте, що приготування сливового вина в домашніх умовах дасть вам можливість не тільки насолодитися смачним напоєм, але і істотно заощадити, адже вартість такого вина в магазинах досить висока.
При цьому, для того, щоб приготувати вино, вам потрібно буде купити лише цукор і дріжджі, а сливи ви зможете зібрати у власному саду.
Переступимо до розгляду всіх процедур виготовлення вина зі слив.
Відео рецепт приготування вина зі слив
Рецепт домашнього сливового вина
Читайте також: рецепт вина з родзинок
Необхідні інгредієнти:
- 2,5 кілограма свіжих соковитих слив;
- 1,5 кілограма цукру – піску;
- 5 літрів води;
- 1 чайна ложка лимонного соку;
- Винні дріжджі.
Процес приготування вершкового вина:
- Стерилізуємо контейнер для бродіння і решту посуду, яка буде використовуватися під час виготовлення вина.
- Ретельно промийте сливи, видаліть кісточки і розріжте навпіл.
- Помістіть сливи в контейнер для бродіння.
- Доведіть воду до кипіння і вилийте її в контейнер для бродіння.
- Накрийте контейнер кришкою і залиште настоюватися на чотири дні, помішуючи суміш два рази в день.
- Додайте цукор і ретельно перемішайте до повного його розчинення.
- Додайте винні дріжджі і лимонний сік, знову накрийте все кришкою.
- Поставте контейнер в тепле місце. Через кілька годин на поверхні почнеться утворюватися піна, це означає, що дріжджі починають бродити, перетворюючи цукор в алкоголь. Перемішуйте сусло двічі в день!
- Приблизно через п’ять днів необхідно перелити рідину в сулію.
- Для того, щоб при переливанні не збовтувати рідину можна використовувати прозору м’яку трубку. Для цього контейнер з рідиною ставлять на піднесеність, наприклад, на стіл, а бутель на підлогу. Один кінець трубки вставляємо в контейнер з рідиною. Далі слід всмоктати рідину в трубку, коли ви відведе що рідина почала рух по трубці, другий кінець швидко опускаємо в бутель.
- Будьте уважні! Коли рідина в контейнері закінчуватиметься, контролюйте, щоб осад, що знаходиться на дні не потрапив в бутель!
- Тепер закриваємо бутель кришкою з газовідвідною трубкою (можна закрити бутель повітряною кулею), ставимо його в прохолодне місце. Через деякий час процес бродіння почнеться знову, ви знову побачите бульбашки на поверхні.
- Після закінчення процесу бродіння дайте провину настоятися доти, поки воно не стане кристально чистим і прозорим. Після цього його можна розлити по пляшках і закупорити.
Не поспішайте пити вино, воно ще не володіє всіма необхідними смаковими якостями!
Читайте також: рецепт вина з бузини
Дайте йому настоятися ще 12 місяців. По закінченню цього терміну вино придбає відмінний смак і аромат!
Рецепт интересный, но у меня выхлоп получился маленький..