Медовий пряник в мультиварці
Рецепти медових пряників в мультиварці.
Пряники – проста випічка до чаю, яку можна приготувати менше ніж за годину.
Зазвичай такі ласощі печуть з варенням, але однією з найсмачніших є медовий пряник в мультиварці.
Він абсолютно не такий як в духовці, адже режим «випічка» в мультиварці повністю прогріває всю чашку, і в ній відсутні повітряні потоки.
Це дозволяє отримати повітряне тісто, яке відмінно піднімається.
Рецепт пряника
Для приготування випічки, підготуйте такі продукти:
- пачка маргарину (беріть вершковий з високим вмістом жиру);
- 2 курячих яйця великого розміру;
- ½ ложки соди;
- 100 г цукрового піску;
- 2 склянки борошна;
- 100 г меду;
- 100 г чорносливу;
- ½ склянки горіхів.
За рецептом на самому початку залийте чорнослив окропом. Тепер приступайте до приготування тіста, це можна робити прямо в блендері або комбайні, так як готова маса дуже липка.
Змішайте яйця з медом і всипте до них цукор. Тепер всипте соду. Натріть на тертці маргарин і змішайте його з борошном.
За рецептом з’єднайте рідку і суху складові. Поріжте ножем чорнослив і подрібніть горіхи. Додайте сухофрукти і горіхи до тіста.
Змастіть ємність апарату маслом і викладіть суміш. Встановіть режим «випічка» і тримайте блюдо в апараті 50 хвилин.
У духовці медовий пряник не така повітряний, як в мультиварці. Це через різницю температур.
У приладі випічка не пригорає і не пристає до стінок.
Рецепт пісного пряника з медом
- склянка води;
- 3 столові ложки меду;
- склянка цукру;
- 0,5 склянки олії рослинної;
- 3 склянки борошна;
- розпушувач;
- цукати або родзинки.
Якщо ви дотримуєтеся посту, то вам підійде пісний медовий пряник в мультиварці.
У рецепті не використовуються тваринні жири і яйця.
Візьміть склянку теплої води і розчиніть в ній цукор.
Влийте мед і рослинне масло. В іншій посудині змішайте какао-порошок з борошном і розпушувачем.
Всипте до порошку родзинки або цукати. З’єднайте рідину і суху суміш до отримання дуже густого тіста.
Вилийте його в резервуар мультиварки і випікайте 1 годину.
Пряники за цим рецептом виходить щільні і дуже солодкі.