Кисло-солодкий соус до м’яса і риби: рецепти приготування.
Він здатен надати нові відтінки смаку будь-якої страви.
Невипадково рецепти таких заправок присутні у всіх кухнях світу.
Особливо популярні вони в азіатській кухні, але і Європа не обійшла їх стороною.
Для додання кислинки найчастіше використовують фруктові соки, оцет, томат, сливу, кислі ягоди, для додання солодкуватого присмаку – цукор, мед, варення.
Кисло-солодкий соус може бути солоним, гострим, в міру пікантним – різноманітність рецептів дозволяє підібрати варіант за смаком і максимально підходить саме до того блюду, з яким ви хочете подати приправу.
Складність приготування кисло-солодкого соусу в більшій мірі залежить від обраного рецепта.
Є прості варіанти, коли потрібно мінімальний набір інгредієнтів, і їх потрібно лише змішати між собою.
Є більш складні рецепти, де важливо в точності слідувати інструкції і не порушувати співвідношення компонентів, щоб отримати збалансований смак і приємну консистенцію.
Через великого розмаїття рецептів єдиних правил приготування кисло-солодкого соусу трохи, але все ж вони є.
Найсмачніший кисло-солодкий соус виходить зі свіжих фруктів і овочів, причому їх якість грає не останню роль.
Консистенція соусу визначається рецептом.
Одні варіанти передбачають отримання соусу максимально гладкою консистенції, і в цьому випадку він перетирається через сито.
В інших випадках досить подрібнити входять до складу соусу продукти блендером, по-третє потрібно нарізати інгредієнти ножем, щоб в соусі траплялися їх шматочки.
Рекомендований спосіб подрібнення продуктів необхідно дотримуватися, інакше смак соусу буде не зовсім таким, який потрібно.
Дуже часто для того, щоб згустити соус, використовують крохмаль.
Його не можна сипати безпосередньо в гарячу масу, так як в цьому випадку неможливо уникнути утворення грудок.
Щоб уникнути цієї неприємності, крохмаль попередньо розводять в холодній воді і тільки потім вливають в вариться соус тонкою цівкою, при цьому перемішуючи сам соус ложкою або лопаткою.
Варто також мати на увазі, що після охолодження соус, в який додавався крохмаль, буде нижче, ніж в гарячому стані.
Читати ще: Вершковий соус з грибами: рецепт.
Для приготування кисло-солодких соусів не підходить алюмінієвий посуд.
Цей матеріал при контакті з кислими продуктами окислюється, через що в їжу потрапляють шкідливі речовини.
Кисло-солодкий соус можна використовувати в двох видах: якщо він гарячий, їм замінюють підливу, а холодний подають окремо до м’яса або інших страв.
Остудивши, соус можна подавати до столу. Його можна приготувати і без крохмалю, але через це трохи зміниться консистенція.
На смак соусу це не вплине. В цьому випадку всі інгредієнти просто перемішуються між собою.
Так що цей рецепт кисло-солодкого соусу – найпростіший, який тільки можна знайти.
Читати ще: Огірковий соус з часником: рецепти.
Кисло-солодкий соус, приготований за китайським рецептом, підійде не тільки для суші та ролів.
З ним можна подавати будь-які рибні страви, рис. Деякі господині використовують його і в якості заправки для супів.
Пікантний кисло-солодкий соус найбільше підходить до м’яса.
Його можна подавати окремо холодним або використовувати гарячим як підливи.
Читати ще: Голландський соус до овочів, м’яса, риби.
Після цього соус залишиться охолодити. Він буде досить густим, так як червона смородина містить компонент, що сприяє утворенню желе.
Цей соус найкраще підходить до птаха, але його можна подавати і до будь-якого виду м’яса.
Кисло-солодкий соус – популярна приправа як в європейській, так і в азіатській кухні.
Він підходить до риби, м’яса, птиці. Його нескладно приготувати вдома своїми руками.
Обработка земли – обязательный процесс для повышения ее плодородия, а также создания оптимальных условий для…
Для визначення індексу рефракції світла, використовуються спеціальні оптичні прилади – рефрактометри. Принцип їх роботи полягає…
С каждым годом онлайн-шоппинг становится все более популярным. Еще 5 лет назад люди в основном…
Современная бытовая техника способна существенно упростить быт каждого человека. Прожить месяц без телевизора или посудомойки…
Ожидание ребенка — период, когда необходимо особенно следить за своим питанием. При беременности важно употреблять…
Вина «Массандры» – одна из визитных карточек Крымского полуострова. Эта эксклюзивная коллекция славиться благодаря уникальным…