Як приготувати соєвий соус в домашніх умовах: 3 рецепти.
В азіатській кухні соєвий соус використовується всюди: в ньому маринують, тушкують продукти, його подають до рибних, м’ясних і овочевих страв, а також до рису, використовують замість солі.
Все популярнішими він стає і серед наших співвітчизників, причому не тільки серед шанувальників азіатської кухні.
У ньому маринують курку, м’ясо на шашлик, його використовують для приготування риби, для заправки салатів.
Він не тільки надає стравам пікантний смак, майже не впливаючи на їх калорійність, але і приносить користь організму, якщо тільки вживати його в не дуже великих кількостях.
Адже він, по суті, являє собою концентрат корисних речовин, що містяться в бобах сої, які часто використовують при дієтичному харчуванні.
Однак промислові способи випуску соєвого соусу не завжди засновані на традиційній технології, яка передбачає використання тільки натуральної продукції.
Тому магазинний продукт може виявитися не тільки не корисним, а й відверто шкідливим.
Тому люди, турбуються про своє здоров’я, вважають за краще готувати соєвий соус в домашніх умовах.
Традиційна технологія приготування соєвого соусу досить складна, в рецепт входять важкодоступні компоненти, зокрема грибок кодзі, що сприяє бродінню.
Процес бродіння триває 6 місяців, після чого соус проціджують і кип’ятять, щоб це бродіння зупинити.
Все це робить традиційну технологію малоприйнятною для застосування в домашніх умовах.
З цієї причини багато господинь змушені винаходити альтернативні рецепти приготування соєвого соусу, що дозволяють зробити його за більш короткий проміжок часу з доступних інгредієнтів.
Соус по цих рецептах готується просто і виходить схожим на оригінальний.
Зробити його зможе навіть починаюча господиня, якщо скористається порадами досвідчених кулінарів.
Читати ще: Кисло-солодкий соус до м’яса та риби: рецепти.
Подавати соєвий соус можна до м’ясних і рибних страв, до рису і овочів.
Також його можна використовувати в якості маринаду.
Соус потрібно помістити в чисту скляну ємність, в якій він буде зберігатися, і щільно закрити.
Після охолодження приберіть соус в холодильник.
Пам’ятайте, що після того, як ємність з соусом буде відкрита, термін зберігання зменшиться до місяця, тому постарайтеся використовувати його скоріше.
Читати ще: Гірчичний соус — кращі рецепти.
Коли соус охолоне, його можна прибрати в холодильник для зберігання або відразу ж подавати до столу.
Соус, приготовлений з даного рецептом, має солодкуватий смак. Він добре підходить до ролл і страв з курки.
Приготувати соєвий соус в домашніх умовах не така складна задача, як може здатися з першого погляду.
Головне – знати технологію і підібрати відповідний рецепт.
В 1955 году на рынке появились регуляторы роста растений, хотя вопросы об их составе, а…
Конструктивно черв'ячний мотор-редуктор NMRV є механізмом, який дозволяє змінювати швидкість обертання валів. Двигун-редуктор черв'ячний досить…
Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…
Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…
Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…
Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…