Кулінарія

Дивовижний огірковий соус з часником

Огірковий соус з часником: рецепти приготування.

Дивовижний огірковий соус з часником прекрасно доповнить страви з риби, курки, м’яса і овочів.

Сметанним соусом можна поливати свіжоприготовані спагетті (пасту) або просто мазати його на підсмажені хрусткі грінки.

М’який вершковий сир надає сметанному соусу кремову консистенцію, огірки – свіжість і весняний смак, а часник і кріп – неповторний яскравий аромат.

Мої рідні обожнюють цей часниково-сметанний соус з пельменями – це так смачно, що просто не передати словами, потрібно тільки пробувати.

Складові:

  • 3 свіжих огірка;
  • пучок зеленого кропу;
  • 3 зубчики часнику;
  • м’який плавлений сир – 300 грам;
  • 300 грам сметани (будь-якої жирності);
  • сіль за смаком.

Дивовижний огірковий соус з часником. покроковий рецепт

  1. У добре вимитих огірків відрізаємо кінчики (вони, як правило, гірчать) і натираємо на дрібній тертці. Віджимаємо сік.
  2. Добре промитий кріп дрібно нарізаємо і відправляємо в миску до огірків.
  3. Очищаємо три зубчики часнику, подрібнюємо ножем (можна пропустити через прес або натерти на дрібній тертці).
  4. Додаємо в миску сметану, м’який плавлений сир, і добре все перемішуємо. Не забудьте посолити за смаком.
  5. Як тільки сметанний соус буде готовий (а його приготування займає не більше 15 хвилин), можна подавати його на стіл.

Читайте: Голландський соус — рецепт приготування.

Зі свіжих огірків можна приготувати ще один легкий оригінальний соус.

  1. 100 грам м’якого нежирного сиру збиваємо з 150 мілілітрах натурального (без наповнювачів) йогурту до однорідної консистенції.
  2. Додаємо натертий на крупній тертці маленький огірочок (або половинку великого).
  3. Всипаємо 2 столові ложки рубаних листя м’яти.
  4. Вливаємо 1 чайну ложку лимонного соку.
  5. Солимо і перчимо до смаку.

Сирний соус з огірком і м’ятою подаємо охолодженим.

Швидкий, смачний і недорогий часниковий сирно-сметанний соус готовий: його можна використовувати замість майонезу, роблячи страви менш калорійними і більш корисними.

Смачний огірковий соус подають до овочів, м’яса, лаваш або хліба.

Можна змастити їм тости або смажені грінки – швидкий сніданок зі сметанним соусом підкорить всіх.

Останні статті

Інновації у будівництві: переваги великоформатних керамічних блоків

Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…

14 години ago

Как профессионально пить виски

Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…

2 тижні ago

Пленка из полиэтилена: виды и сфера использования

Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…

3 тижні ago

Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші раніше!

Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…

2 місяці ago

Шлях до квіткової краси – поради з вибору сортів квітів

Правильний вибір насіння квітів – ключ до створення чарівного квітникового саду, який буде тішити око…

2 місяці ago

Основні переваги грилів Weber: вигідні ціни в Україні

Що таке сучасний гриль? Гриль – це технічне устаткування, призначенням якого є приготування страв методом…

2 місяці ago