Гарбуз з медом – природна терапія печінки

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Гарбуз з медом для печінкиГарбуз з медом для лікування печінки: кращі рецепти.

Проблеми з печінкою хвилюють всіх.

Здорова печінка необхідна людському організму.

Значення органу, який виконує життєво важливі функції, важко переоцінити.

На печінку покладено обов’язки знешкоджувати токсини, алергени і отрути, видаляти надлишок гормонів і продуктів метаболізму, брати участь в процесах травлення.

Незалежно від віку на орган впливають несприятливі фактори:

  • шкідливі звички – алкоголь, куріння;
  • несприятлива екологія;
  • прийом хімічних препаратів;
  • нездорова їжа;
  • підвищена кількість стресових ситуацій;
  • психологічна неврівноваженість.

Печінка поповнює енергорезерви, бере участь в процесах кровотворення, регулює обмін поживних речовин.

Це єдиний орган, який має здатність до самовідновлення. За допомогою природних засобів процес відбувається набагато швидше.

Гарбуз з медом для очищення організму – допоможе відновитися печінки після перенесених захворювань.

  1. Корисні властивості
  2. Рецепти

Корисні властивості компонентів

Гарбуз називають природним очищувачем печінки.

Склад овоча дозволяє відновити структуру органу, запобігти загибелі клітин при гепатиті, цирозі або глистових інвазіях.

Це обумовлюється наявністю:

Клітковини. Допомагає утримувати оптимальний рівень холестерину і рівень цукру в крові, виводити токсичні речовини. Підтримує в здоровому стані мікрофлору кишечника.

Вітамінів (А, Е, С, К, групи В). Покращують метаболізм, підвищують захисні сили організму, полегшують печінки детоксикаційну роботу.

Мінералів. Беруть участь в кровотворенні (одна з функцій печінки), регуляції водно-сольового обміну.

Органічних кислот. Нормалізують діяльність шлунково-кишкового тракту, сприяють підвищення лужності організму.

Пектинів, що сприяють виведенню холестерину.

Білків, жирів, вуглеводів.

Високо цінується м’яке жовчогінна властивість гарбуза. Дозволяє виводити камені дрібних розмірів природно і безболісно.

Корисними властивостями володіють всі частини овоча – м’якоть, насіння.

Користь гарбузу з медом

Користь гарбузу з медом

Поживність меду, його лікувальні властивості, доступність, простота у використанні цінуються при лікуванні печінки не тільки народними методами.

Класична медицина не виключає можливість додавання продукту до терапії традиційними методами.

Його значення для травлення неоціненне. Від стану кишечника залежить напруженість роботи печінки.

Чим менше токсинів, шлаків накопичено, тим легше органу працювати і виконувати свої важливі функції.

З’єднання двох компонентів посилює корисну дію.

Суміш при регулярному вживанні допоможе відновити порушену рівновагу органу і запобігти появі нових захворювань.

Гарбуз з медом застосовується для дбайливого очищення організму.

Правильно провести процедуру очищення можливо декількома способами.

Читайте: Мед, горіхи і лимон: рецепт приготування

Лікуємо печінку гарбузом з медом

Щоб приготувати будь-який рецепт для лікування печінки з гарбуза з медом, слід ознайомитися з рекомендаціями.

  1. Гарбуз беруть сирий, без ознак гниття і пошкоджень.
  2. Мед – натуральний, рідкий.

Термічна обробка не допускається, нагрів продукту призводить до втрати корисних якостей.

Поєднувати компоненти можна кількома способами:

У першому варіанті береться середній плід, з якого акуратно зрізують верхню частину.

Виймають насіння і наповнюють звільнилася частина медом. Рекомендується для таких цілей брати акацієвий продукт.

Рецепти гарбуза з медом

Рецепти гарбуза з медом

Отвір закривають зрізаною верхівкою, запечатують тістом.

Це охоронить від попадання світла і повітря.

Зберігати гарбуз з медом слід десять днів в темному місці при температурі не вище 8 градусів.

Потім лікувальний засіб зливають, приймають 3 рази в день по столовій ложці.

Перший раз натщесерце, потім за півгодини перед прийомом їжі. Курс лікування – три тижні.

Зберігається суміш на полиці холодильника.

Другий варіант відрізняється часом приготування і дозою прийому.

Спосіб приготування як в першому випадку – заливають 350 мл меду в очищену від насіння гарбуз.

Настоюють добу, приймають третю частину склянки. Періодичність – тричі на день: натщесерце і за сорок хвилин перед їжею.

Тривалість лікування – 21 день.

Читайте: Молоко з медом — корисні властивості, застосування.

Ефективність лікування істотно підвищується при дотриманні дієти, здоровий спосіб життя, оптимальному поєднанні праці і відпочинку, умінні відновлюватися.

Необхідно виключити з щоденного меню:

  • смажені, гострі, копчені страви;
  • консервовані продукти;
  • насичені бульйони;
  • газовані солодкі, алкогольні напої;
  • міцний чай, каву;
  • бобові, редьку, баклажани.

Дотримуйтесь правил вживання рідини. Півтора літра в день цілком достатньо.

Вода некип’ячена чиста і свіжа. Не забудьте проконсультуватися з лікарем до початку лікування.

Здоров’я – дар, який цінуєш в повній мірі тільки тоді, коли починаєш його втрачати.

Давайте разом зберемо медові рецепти здоров’я, які стануть в нагоді багатьом любителям солодких ласощів, і не тільки їм.

Пишіть в коментарях, будемо раді спілкуванню зі знавцями.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top