Цілюща мазь з бджолиним воском від 100 хвороб

Цілюща мазь з бджолиним воском

Цілюща мазь з бджолиним воском

Мазь із воску, жовтка і олії: лікувальні властивості, застосування.

Ви випробували всі доступні методи і втратили надію на одужання, розчарувавшись в фабричних медикаментах?

Ми розповімо про чудодійну мазь на основі жовтка і воску з додаванням олії, яку ви легко можете зробити в домашніх умовах і отримати в своє розпорядження засіб, здатний вилікувати вас від багатьох хвороб …

  1. Трохи історії
  2. Склад мазі
  3. Застосування
  4. Особливості приготування
  5. Рецепт приготування

Трохи історії

Рецепт мазі з бджолиного воску був відомий ще в давні часи, передавався з покоління в покоління.

Є підстави припускати, що авторство належить монахам, які знали толк в народній медицині, лікуючи себе і допомагаючи іншим людям «встати на ноги».

Звідси поширена назва «монастирська» або, як наслідок того, що більшість чернечих подарунків доводилося напередодні нового року, — «різдвяна».

А ще її називають «мазь Валентини Сеймової» на честь жінки, яка першою описала склад і донесла цілющі властивості нужденним.

Склад мазі

Ніяких таємних і секретних складових в списку інгредієнтів ви не знайдете.

Все, що робить бальзам чудесним, — віск, яйце і рослинне масло, з’єднані в певних пропорціях.

Головну дієву роль відіграють:

Бджолиний віск

Ще в доісторичні часи були відомі цінні переваги його складу.

Більше 300 корисних мікроелементів входить в структуру цієї речовини, а саме жирні кислоти, ефіри, граничні вуглеводні, каротиноїди і флавоноїди.

Вони роблять позитивний вплив на регенерацію шкірного покриву і протидіють патогенним мікроорганізмам. Бджолиний віск користь

А ще це відмінний природний консервант, завдяки якому суміш може зберігатися до 3-х місяців.

Якщо у вас немає знайомих бджолярів, вибирати бджолиний віск потрібно за кольором.

Зеленуватий відтінок говорить про більшу концентрацію прополісу і багатому складу хімічних речовин.

Чисто білий береться з сот молодших, і відповідно структура біднішими корисними елементами.

Курячий жовток

Жовток багатий протеїнами, корисними жирами і вітамінами. Його складові відіграють важливу роль у відновних процесах і загоєнні.

Для більш ефективної дії мазі бажано скористатися домашнім продуктом.

Олія

Рослинна олія служить для розм’якшення і розчинення воску, містить вітаміни B, D, K і E, дубильні речовини, поліненасичені жирні кислоти, які благотворно впливають на здоров’я і зовнішній вигляд шкіри.

Різниця між нерафінованою і рафінованою складається в більшій кількості вітамінів і фосфоліпідів в першому випадку і більш тривалому терміні зберігання в іншому.

Читати ще: Імбир, мед, лимон для імунітету: рецепти.

Застосування

Народну популярність мазь на основі бджолиного воску придбала завдяки широкому спектру вживання і безлічі показань:

  1. в зовнішньому застосуванні — при мастопатії, опіках, трофічної виразки (просочені серветки прикладаються кожних 2 — 3 години), чирях і ранах (змазування), бронхітах і хворих суглобах (компреси) — дезінфікує, загоює, зменшує больові відчуття;
  2. у внутрішньому застосуванні — при синуситах (тепла, розтоплена мазь у вигляді крапельок), отитах і гаймориті пазух замість небезпечної цибулі (використовують ватяні джгутики), захворюваннях репродуктивної системи (у вигляді тампонів), гнійної ангіні (змащують горло) — зупиняє розвиток інфекції, локалізує ознаки запалення.

Прекрасний ефект дає прийом всередину при бронхітах і виразці шлунка (0,3 ч. л. тричі на день до їди). Протипоказання як такі відсутні.

Єдине, що потрібно знати: людям, що страждають на алергію на яйця і продукти бджільництва, перед застосуванням обов’язкова консультація фахівця.

Особливості приготування

Перед тим як ви почнете приготування мазі з бджолиного воску і жовтка, врахуємо кілька простих нюансів:

  • Дуже важливий вибір посуду. Так як контакт воску з металами може призвести до небажаної хімічної реакції, слід скористатися каструлькою з емальованим покриттям.
  • Хоча використовуючи народні рецепти, ми звикли робити все «на око», в цьому випадку краще дотримуватися точності у вимірах обсягу і ваги продуктів. Для цього підійдуть кухонні ваги і мірний стакан.
  • Суворо стежити за температурними режимами. При перегріванні віск і рослинне масло втрачають більшість своїх корисних властивостей.

Дотримуючись нехитрих правил і поетапну черговість, ви досягнете того, що і так корисні самі по собі інгредієнти в потрібних сполученнях отримають потрійну силу, взаємодіючи і доповнюючи один одного.

Читайте: Ріпа з медом: корисні властивості, рецепти.

Рецепт приготування

Нам знадобиться 250 мл соняшникової олії, яку ми наливаємо в невелику каструлю і на повільному вогні нагріваємо до 35-40 градусів.

Обережно додаємо 40 г воску, злегка помішуючи, чекаємо повного розчинення.

Розтираємо в окремій мисочці половину круто звареного курячого яйця і маленькими порціями вводимо в нагрітий склад.

Бджолиний віскЦе дуже відповідальний момент, тому що суміш починає пінитися і підніматися.

Якщо піна виросла високо, потрібно відставити посуд, не забуваючи помішувати.

Через кілька хвилин знову поставити на газ. Повторити три рази.

Не доводячи до кипіння, вимішуємо до однорідної маси і даємо трохи відстоятися, щоб випав осад.

Не остиглий продукт слід процідити через марлю, розлити в невеликі баночки, закрутити кришками, а після охолодження прибрати в холодильник.

Ваша мазь готова до застосування! Цей рецепт є класичним.

Багато людей експериментують, удосконалюючи даний склад, створюють посилені варіанти, які роблять суміш ще більш дієвою.

Щоб надати крему додаткові властивості, наприклад, знеболюючі або збільшуючі наривний ефект, замість рослинного масла, використовують масляні екстракти лікарських трав.

У будь-якому випадку дана мазь на основі жовтка, воску і масла стане незамінним помічником у домашньому лікуванні.

Вона здатна замінити безліч фабричних фармацевтичних складів і при цьому не особливо позначиться на товщині вашого гаманця.

Головне не допускайте помилок при її виготовленні та застосуванні!

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *