Рецепти сирного соусу до м’яса, птиці, картоплі фрі
Сирний соус – 2 прості рецепти приготування.
Хто не любить сирного соусу?
Адже це така класна річ.
Домашній сирний соус можна подавати абсолютно з будь-якими стравами: до м’яса, птиці, картоплі фрі, або навіть просто занурити в нього відварену цвітну капусточку.
Це справжнє блаженство.
Пропонуємо вам 2 рецепта сирного соусу.
Складові:
- сир пармезан (можна будь-який в принципі брати);
- молоко – 600 мілілітрів;
- вершкове масло – 40 грам;
- борошно – 40-50 грам;
- мелений мускатний горіх – 0,5 чайної ложки;
- сіль і перець за смаком.
Покроковий рецепт або як зробити сирний соус в домашніх умовах:
- Молоко налити в каструльку, коли трохи нагріється викласти в нього вершкове масло, розмішати, потім повільно всипати борошно, безперервно помішувати, щоб не утворилися грудочки, довести до кипіння.
- Варимо масу на повільному вогні ще десь 4 хвилини, весь час заважаємо, поки вона повністю не стане однорідною.
- Тепер час додати натертий попередньо на дрібну тертку сир, сіль, перець і мускатний горіх.
- Варимо до тих пір, поки сир повністю не розчиниться, і соус стане однорідною масою. Це повинно зайняти не більше 5 хвилин.
Подавайте сирний соус гарячим, коли він буде остигати, то може трохи загуснути.
Пропонуємо вам ще один простий рецепт вершкового сирного соусу.
Читайте: Гірчичний соус — кращі рецепти.
Складові:
- Плавлений сир – 180 гр.
- Вершки 15% -20% – 200 мл.
- Рослинна олія – 10 мл.
- Твердий сир – 30 гр.
- Італійські трави – 0,5 ч.л.
- Чорний перець.
Рецепт сирного соусу:
- Для початку потремо твердний сир на дрібній тертці
- Ставимо вершки на повільний вогонь, додаємо шматочки плавленого сиру і рослинне масло.
- У міру нагрівання сливи злегка розминаємо плавлений сир, поки він не розваритися.
- Після закипання соус перчимо, додаємо італійські трави і змішуємо.
- Слідом додамо тертий сир і перемішати.
- Даємо покипіти пару хвилин і соус готовий.
Сирний соус хороший до спаггеті і картоплі фрі! Такий соус виходить дуже вершковим.
Відео надано каналом «З пилу, з жару».