Рецепти страв з медом до новорічного столу
Кращі рецепти страв з медом до новорічного столу.
Мед – смачні і корисні ласощі, так улюблені багатьма!
Завдяки незвичайному і багатому смаку, переплітаються в собі нотки солодощі і терпкості, такий продукт широко застосовується в кулінарії, як для приготування гарячих страв і салатів, так і десертних страв.
Ви можете порадувати своїх близьких, подавши до новорічного столу страву, приготовану з любов’ю і крапелькою фантазії.
Запевняємо, байдужим точно ніхто не залишиться!
Качка з медом по-французьки
Складові:
- Тушка качки – 2 кг;
- Яблука – 200 гр;
- Мед – 50 мл;
- Гірчиця – 15 гр;
- Цибуля ріпчаста – 600 гр;
- Капуста квашена – 600 гр;
- Часник – 1 шт .;
- М’ясний бульйон – 200 мл;
- Зелень (чебрець, розмарин, петрушка);
- Вершкове масло – 30 гр;
- Спеції (сіль, перець, паприка);
- Цукор (за смаком);
- Рослинна олія.
Приготування:
Качку слід промити, а вже просушену тушку начинити петрушкою, розмарином і чебрецем, після зовнішня частина натирається сумішшю з солі і перцю.
Крила і ноги тушки необхідно щільно перев’язати разом, після загорнути її в 10 шарів харчової плівки.
У такому вигляді качку слід томити в духовці на 80 градусах протягом 9 годин.
Процес тривалий, але даром час втрачати не варто, саме час зайнятися приготуванням начинки!
Часник і цибулю подрібніть, а потім обсмажте з рослинним маслом на повільному вогні протягом 3 хвилин.
У цю ж ємність опустіть квашену капусту і м’ясний бульйон, залишивши гаситися на 15 хвилин.
Саме час підготувати яблука! Наріжте їх часточками, а потім обсмажують на вершковому маслі протягом 5 хвилин, після додавши цукор, млоїть на повільному вогні, помішуючи ще 5 хвилин.
Карамелізовані яблука з’єднайте з брусницею. Наступний етап – підготовка глазурі!
Для цього збийте мед, гірчицю, трохи вершкового масла і сіль за смаком за допомогою міксера до однорідної текстури.
Готову качку необхідно начинити обсмаженою квашеною капустою, а також карамелізованими яблуками.
Зовні тушка рівномірно обробляється медово-гірчичною глазур’ю.
На закінчення випікайте качку 10 хвилин в духовці, розігрітій до 22 градусів.
Блюдо готове до подачі на стіл!
Читайте: Рецепти млинців з медом на Масляну.
Салат «Мандариновий в медово-сметанному соусі»
Складові:
- Мандарини – 0,5 кг;
- Виноград – 200 гр;
- Яблука – 200 гр;
- Гірчиця – 5 мл;
- Сметана – 100 мл;
- Мед – 10 мл;
- Сік половинки лимона;
- Цукор, сіль (за смаком).
Приготування:
Фрукти слід ретельно промити, після чого очистити від шкірки.
Мандарини діляться на часточки, а яблука подрібнюються в кубики.
Для приготування соусу мед, гірчицю, сметану і лимонний сік необхідно перемішати до однорідної консистенції.
Викладіть в салатник ягоди винограду, мандаринові дольки і подрібнені яблука, залийте соусом, ретельно перемішайте і додайте цукру і солі за смаком.
Ласощі готові до подачі на стіл!
Яблука, запечені з медом і корицею
Складові:
- Яблука – 0,5 кг;
- Мед – 50 мл;
- 1 яйце;
- Кориця – 10 гр;
- Тісто листкове – 100 гр;
- Цукор – 50 гр.
Приготування:
Яблука ретельно промиваються, після чого з них слід акуратно зрізати верхівку і вирізати серцевину.
Фруктова м’якоть подрібнюється і перемішується з корицею і медом.
Масою слід начинити яблука, зверху на фрукти викладаються тонкі смужки листкового тіста.
Блюдо обробляється збитим яйцем, обсипається сумішшю цукру і кориці, і випікається в духовці, розігрітій до 230 градусів.
Час приготування – 30 хвилин.
Читайте: Соуси з медом — прості рецепти.
Глінтвейн «Різдвяний» безалкогольний
Складові:
- Яблучний сік – 0,5 л;
- Мед – 50 мл;
- Виноградний сік – 1 л;
- 2 яблука;
- 1 апельсин;
- Цинамонові палички – 2 шт .;
- Гвоздика – 5-6 шт ..
Приготування:
Яблука і апельсин промиваються і очищаються від шкірки, після чого нарізають кубиками.
У металевій ємності слід з’єднати 2 види соку, додати до них подрібнені фрукти, після чого підігрівати на повільному вогні, не доводячи до закипання, протягом 7 хвилин.
Додайте в глінтвейн спеції, що дозволить надати його смаку насиченості, і млоїть ще 5 хвилин.
Після закінчення цього часу рідина зціджується, з’єднується з медом і розливається в келихи.
Ваші гості по достоїнству оцінять такий незвичайний напій!