Рецепти страв з медом до новорічного столу

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Рецепти страв з медомКращі рецепти страв з медом до новорічного столу.

Мед – смачні і корисні ласощі, так улюблені багатьма!

Завдяки незвичайному і багатому смаку, переплітаються в собі нотки солодощі і терпкості, такий продукт широко застосовується в кулінарії, як для приготування гарячих страв і салатів, так і десертних страв.

Ви можете порадувати своїх близьких, подавши до новорічного столу страву, приготовану з любов’ю і крапелькою фантазії.

Запевняємо, байдужим точно ніхто не залишиться!

  1. Качка з медом по-французьки
  2. Салат «Мандариновий в медово-сметанному соусі»
  3. Яблука, запечені з медом і корицею
  4. Глінтвейн «Різдвяний» безалкогольний

Качка з медом по-французьки

Складові:

  • Тушка качки – 2 кг;
  • Яблука – 200 гр;
  • Мед – 50 мл;
  • Гірчиця – 15 гр;
  • Цибуля ріпчаста – 600 гр;
  • Капуста квашена – 600 гр;
  • Часник – 1 шт .;
  • М’ясний бульйон – 200 мл;
  • Зелень (чебрець, розмарин, петрушка);
  • Вершкове масло – 30 гр;
  • Спеції (сіль, перець, паприка);
  • Цукор (за смаком);
  • Рослинна олія.

Приготування:

Качку слід промити, а вже просушену тушку начинити петрушкою, розмарином і чебрецем, після зовнішня частина натирається сумішшю з солі і перцю.

Крила і ноги тушки необхідно щільно перев’язати разом, після загорнути її в 10 шарів харчової плівки. Качка з медом по-французьки - рецепт

У такому вигляді качку слід томити в духовці на 80 градусах протягом 9 годин.

Процес тривалий, але даром час втрачати не варто, саме час зайнятися приготуванням начинки!

Часник і цибулю подрібніть, а потім обсмажте з рослинним маслом на повільному вогні протягом 3 хвилин.

У цю ж ємність опустіть квашену капусту і м’ясний бульйон, залишивши гаситися на 15 хвилин.

Саме час підготувати яблука! Наріжте їх часточками, а потім обсмажують на вершковому маслі протягом 5 хвилин, після додавши цукор, млоїть на повільному вогні, помішуючи ще 5 хвилин.

Карамелізовані яблука з’єднайте з брусницею. Наступний етап – підготовка глазурі!

Для цього збийте мед, гірчицю, трохи вершкового масла і сіль за смаком за допомогою міксера до однорідної текстури.

Готову качку необхідно начинити обсмаженою квашеною капустою, а також карамелізованими яблуками.

Зовні тушка рівномірно обробляється медово-гірчичною глазур’ю.

На закінчення випікайте качку 10 хвилин в духовці, розігрітій до 22 градусів.

Блюдо готове до подачі на стіл!

Читайте: Рецепти млинців з медом на Масляну.

Салат «Мандариновий в медово-сметанному соусі»

Складові:

  • Мандарини – 0,5 кг;
  • Виноград – 200 гр;
  • Яблука – 200 гр;
  • Гірчиця – 5 мл;
  • Сметана – 100 мл;
  • Мед – 10 мл;
  • Сік половинки лимона;
  • Цукор, сіль (за смаком).

Приготування:

Фрукти слід ретельно промити, після чого очистити від шкірки.

Салат «Мандариновий в медово-сметанному соусі»: рецептМандарини діляться на часточки, а яблука подрібнюються в кубики.

Для приготування соусу мед, гірчицю, сметану і лимонний сік необхідно перемішати до однорідної консистенції.

Викладіть в салатник ягоди винограду, мандаринові дольки і подрібнені яблука, залийте соусом, ретельно перемішайте і додайте цукру і солі за смаком.

Ласощі готові до подачі на стіл!

Яблука, запечені з медом і корицею

Складові:

  • Яблука – 0,5 кг;
  • Мед – 50 мл;
  • 1 яйце;
  • Кориця – 10 гр;
  • Тісто листкове – 100 гр;
  • Цукор – 50 гр.

Приготування:

Яблука ретельно промиваються, після чого з них слід акуратно зрізати верхівку і вирізати серцевину. Яблука, запечені з медом і корицею - рецепт

Фруктова м’якоть подрібнюється і перемішується з корицею і медом.

Масою слід начинити яблука, зверху на фрукти викладаються тонкі смужки листкового тіста.

Блюдо обробляється збитим яйцем, обсипається сумішшю цукру і кориці, і випікається в духовці, розігрітій до 230 градусів.

Час приготування – 30 хвилин.

Читайте: Соуси з медом — прості рецепти.

Глінтвейн «Різдвяний» безалкогольний

Складові:

  • Яблучний сік – 0,5 л;
  • Мед – 50 мл;
  • Виноградний сік – 1 л;
  • 2 яблука;
  • 1 апельсин;
  • Цинамонові палички – 2 шт .;
  • Гвоздика – 5-6 шт ..

Приготування:

Яблука і апельсин промиваються і очищаються від шкірки, після чого нарізають кубиками.

Глінтвейн «Різдвяний» безалкогольний - рецептУ металевій ємності слід з’єднати 2 види соку, додати до них подрібнені фрукти, після чого підігрівати на повільному вогні, не доводячи до закипання, протягом 7 хвилин.

Додайте в глінтвейн спеції, що дозволить надати його смаку насиченості, і млоїть ще 5 хвилин.

Після закінчення цього часу рідина зціджується, з’єднується з медом і розливається в келихи.

Ваші гості по достоїнству оцінять такий незвичайний напій!

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top