Перцівка з медом: кращі рецепти і приготування
Перцівка з медом в залежності від рецепту приготування може бути як столовим, так і чисто лікувальним напоєм.
Фенольне з’єднання капсаїцин, що міститься в перці, надає настоянці пекучий смак і здатність стимулювати обмін речовин, а також розріджує кров і стимулює роботу шлунка.
Мед є природним антисептиком і регулятором обмінних процесів, це протизапальний, антитоксичний і антиоксидантний засіб, а солодкий смак врівноважує гостроту перцю і гіркоту алкоголю.
Приготування перцівки з медом має деякі нюанси:
Пекучість і смак овоча залежить від багатьох факторів: часу збору, сорту, особливостей зберігання.
Так, угорський восковий перець і паприка злегка пекучі, а кайенский, мірасол, халапеньйо або тайський – повноцінна «обпалююча» приправа.
Звідси висновок – перець необхідно спробувати, і якщо після цього сльозяться очі і перехоплює подих, то при першому приготуванні одного маленького стручка на літр алкогольного напою буде достатньо.
Лікувальну дію має тільки натуральний мед з пасіки.
Продукт, який продається в супермаркетах, як правило, проходить кілька етапів обробки, що включають фільтрацію, нагрівання, купажування, що згубно діє на якості меду.
Зацукрований мед не втрачає корисних властивостей, його використовують нарівні з рідким.
Настоянка зберігається в темному місці, тому що під дією сонячних променів і нагрівання вона втрачає лікувальні якості.
Перед тим як приготувати настоянку, перець зазвичай розрізають і роблять надрізи на шкірці, але при довгій витримці (більше 7 днів) він в будь-якому випадку віддає гостроту напою.
Вичищати насіння чи ні, кожен вирішує самостійно. Деякі автори рекомендують видаляти насіння, але інші стверджують, що вони надають особливого смаку.
Мед і гострий перець – це головні компоненти напою. Найчастіше настоянка, куплена в магазині, містить тільки їх.
Перцівка з медом, яку приготували в домашніх умовах, має ряд переваг.
Зокрема, це можливість відкоригувати гостроту напою, вчасно прибравши з нього перець при настоюванні, а також смак і запах шляхом додавання додаткових інгредієнтів.
Якщо настоянка набула зайву гостроту, її можна використовувати місцево або зберігати в якості концентрату і розводити їм чисту горілку.
Смак у напою буде біднішими, але зігріваючі властивості проявляться в повній мірі.
Перцівка з медом – ефективний засіб при перших ознаках ГРЗ або переохолодження.
Вона не може вважатися повноцінним ліками, проте швидко зігріє і прискорить обмінні процеси, що призведе до того, що природні механізми самовідновлення і боротьби з хворобами запрацюють на повну силу.
Крім того, настоянка проявляє антибактеріальні, противірусні та протизапальні властивості.
Напій можна застосовувати зовнішньо як розігріваючий засіб або для лікування запалень, в тому числі, інфекційної природи.
Існує безліч способів приготування напою – від простих і швидких рецептів до складносурядних настоянок, що витримуються 2-3 тижні.
До їх складу, крім перцю і меду, входять приправи, лікарські рослини, цедра.
Читайте: Хріновуха з горілки, самогону, спирту: кращі рецепти
Цей «сурогат» перцівки використовується в тих випадках, коли потрібно швидко зігрітися або попередити майбутні ГРЗ, але готового напою в наявності немає.
Приємним на смак напій назвати складно, проте лікувальні якості він виявляє в повній мірі.
Багатьом людям смак напою здасться не настільки приємним і вираженим, як у домашньої настоянки двотижневої витримки, але на корисні властивості це не впливає.
Для рецепту необхідно взяти пекучий перець і вийняти його відразу після настоювання, якщо настоянка не випита до кінця.
В іншому випадку через кілька годин це буде сильний концентрат з дуже пекучим смаком.
Також читайте: Медовий квас: рецепти приготування вдома.
Настоянка з особливо пекучим смаком миттєво зігріває і змушує кров бігти швидше.
За рахунок спецій вона має приємний аромат, що приховує запах горілки або спирту.
Медова настоянка з перцем, приготована за цим рецептом, володіє пікантним і насиченим смаком.
Перець віддає смак при нагріванні, а не під час витримки. Це допомагає відразу відкоригувати «пекучість» напою.
Читайте: Як швидко позбутися від похмілля: кращі поради
Ароматний напій зеленуватого кольору. Містить багато компонентів, настоюється довго і готується в кілька етапів, але це того варте!
Перцева настоянка з медом – популярний рецепт приготування алкогольних напоїв.
Це аперитив, що стимулює виділення травних соків і збудливий апетит.
Напій стимулює обмінні процеси, що допомагає купірувати ГРЗ ще до початку виникнення явних симптомів.
Однак, алкоголь у великих кількостях – це токсин, незалежно від методу приготування і складових компонентів.
При «лікуванні» таким способом необхідно знати міру.
Конструктивно черв'ячний мотор-редуктор NMRV є механізмом, який дозволяє змінювати швидкість обертання валів. Двигун-редуктор черв'ячний досить…
Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…
Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…
Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…
Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…
Правильний вибір насіння квітів – ключ до створення чарівного квітникового саду, який буде тішити око…