Осінні рецепти страв з медом: овочі та м’ясо.
Осінь – пора не тільки врожаю свіжих вітамінних овочів, а й нового викачування меду.
Після Медового Спаса можна впевнено ласувати бджолиним продуктом, і звичайно, купити липовий мед для профілактики застуд на прийдешній осінній сезон.
А осінні страви, в складі яких мед – це не тільки прекрасні смакові поєднання, а й можливість отримати ударну дозу вітамінів та інших корисних речовин!
Овочі, обсмажені в меду з соусом теріякі, мають пікантний гостро-солодкий присмак і порадують будь-якого гурмана.
Подавати на стіл прикрашеним зеленню.
Смажені овочі дуже смачні, проте приготування в духовці вважається більш корисним, до того ж інгредієнти вбирають аромат один одного, створюючи єдиний смаковий букет.
Можна спробувати приготувати запечені овочі з медом і спеціями.
Овочі ретельно промити, почистити, нарізати невеликими шматками, викласти у змащену маслом ємність для запікання разом з дрібно нарізаним часником і чебрецем.
Для нього в м’яке вершкове масло додаємо мед, натертий на дрібній тертці імбир, оцет, сіль і перець за смаком, заливаємо вином або овочевим бульйоном.
Соус нагріваємо до однорідності на водяній бані або слабкому вогні, потім поливаємо їм овочі і ставимо в розігріту до 180оС духовку на 30-35 хвилин.
Читайте: Маринади з медом — кращі рецепти.
Зі складом запечених овочів з медом можна експериментувати, наприклад, замінити картоплю кабачками або баклажанами, додати телятину або свинину.
Таке блюдо можна використовувати в тому числі і як гарнір до м’ясних страв.
А приготувавши запечені з овочами і медом м’ясо, ми позбудемося необхідності готувати кілька страв на обід.
Часник подрібнити, додати соєвий соус, рідкий мед, розмарин з чебрецем і оливкове масло.
Цією масою потрібно залити шматок м’яса і залишити на кілька годин (краще маринувати в рукаві або глибокому посуді).
Потім викласти м’ясо разом з гілочками на застелений фольгою деко, полити соусом і випікати при 180оС 45 хвилин.
У цей час підготувати овочі: броколі, картоплю, перець і томат порізати невеликими шматочками, покришити туди пір’я зеленої цибулі.
Розгорнути фольгу, викласти овочі до м’яса і допікати ще півгодини – за цей час вони встигнуть увібрати аромат медового соусу.
Для цих цілей краще липовий мед, проте підійде і будь-який інший натуральний бджолиний продукт.
Конструктивно черв'ячний мотор-редуктор NMRV є механізмом, який дозволяє змінювати швидкість обертання валів. Двигун-редуктор черв'ячний досить…
Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…
Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…
Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…
Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…
Правильний вибір насіння квітів – ключ до створення чарівного квітникового саду, який буде тішити око…