Медовуха

Міцна медовуха: рецепти

Рецепти міцної медовухи

Міцна медовуха в домашніх умовах: рецепти приготування.

Рецепт якої досить простий, медовуха давно стала традиційним напоєм.

Поєднання корисних властивостей і приємного смаку зробили напій дуже популярним.

Щоб переконатися особисто в простоті приготування міцної медовухи, пропонуємо ознайомитися зі старовинними і модернізованими на новий лад рецептами.

  1. Особливості міцної медовухи
  2. Медовуха з дріжджами
  3. Монастирська кріпленна медовуха
  4. Ароматна міцна медовуха
  5. Освіжаюча міцна медовуха
  6. Міцна медовуха з хмелем

Особливості міцної медовухи

Медовуха – це слабоалкогольний напій, технологія приготування якого має на увазі тривале настоювання (протягом 5-10 років).

Міцна медовуха: рецепти

Щоб прискорити процес приготування, люди почали експериментувати і додавати в напій різні добавки, які прискорюють процес бродіння.

До таких відносяться дріжджі і хміль.

Нерідко для міцної медовухи використовують спирт.

Додавання каталізаторів в рази зменшує процес приготування питного меду (так медовуху називали на Русі).

Всього за пару місяців на вашому столі буде смачне частування.

Багато людей помилково вважають, що міцність медовухи досягає 40%, але це не так.

Міцність напою підвищується до 16%. Все ж це корисний алкогольний напій, а не горілка з медом.

В міцної медовухи, як і в ставленої медовухи, основний компонент зберігає всі мінерали, вітаміни і корисні речовини, тому напій позитивно впливає на організм.

У малих дозах її використовують для лікування таких недуг:

  • застуди і захворювань носоглотки;
  • кашлю та бронхіту;
  • анемії;
  • авітамінозу;
  • слабкого імунітету і так далі.

Вона допомагає запобігти розвитку захворювань серцево-судинної, статевої та ендокринної систем, вірусних інфекцій та інших хвороб.

При вживанні потрібно дотримуватися обережності і не забувати, що це алкогольний напій.

Медовуха з дріжджами

Для приготування міцної медовухи в домашніх умовах вам знадобиться невеликий набір інгредієнтів:

  • 10 гр. сухих дріжджів;
  • 600 гр. меду;
  • 2 л води.

Щоб поласувати старовинним напоєм, можна взяти продукт бджільництва будь-якого сорту і в будь-якому вигляді (зацукрованому або рідкому), так як він все одно буде розчинатися в воді.

Необхідно закип’ятити воду і додати в неї мед. Надішліть медову суміш на 15 хвилин на вогонь.

Варіть її на невеликому вогні і не забувайте знімати пінку.

Дайте воді з медом охолонути до теплого (нехолодного) стану. Всипте дріжджі і перемішайте.

Помістіть суміш для бродіння під гідрозатвор на тиждень, а після профільтруйте через марлю.

Вживати такий напій можна відразу після завершення процесу бродіння, але смачніше він буде, якщо трохи настоїться.

Якщо в таку медовуху додати сік лимона або лайма, вона допоможе швидко позбутися від похмілля.

Монастирська кріпленна медовуха

Цей рецепт міцної медовухи використовувався ще нашими предками. Щоб насолодитися ароматним і корисним напоєм, потрібно виконати нескладні дії.

Спочатку підготуйте необхідні компоненти:

  • 1 кг меду;
  • 3 л води;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 2 ч. л. хмелю.

У теплій воді розведіть мед і відправте його на вогонь. Варіть суміш на плиті протягом 2 годин.

Це необхідно для того, щоб медова вода стала більш насиченою.

Як приготувати міцну медовуху

Якщо обсяг рідини сильно зменшився, відновіть його до початкового рівня, долив гарячої води.

Хміль зав’яжіть в тканину разом з якимось важком і відправте в каструлю з медом.

Це необхідно для того, щоб він потонув, а не плавав зверху.

Зніміть вариво з вогню і дайте охолонути до 40 градусів.

Додайте дріжджі і перемішайте.

Перелийте рідину в посуд з гідрозатворів і відправте бродити.

Коли процес бродіння завершиться, додайте в медовуху стакан міцного чаю (можна і без нього).

Розлийте напій по скляних пляшках і дайте настоятися пару днів.

Зберігати медовуху, приготовлену за цим рецептом, слід не більше місяця в прохолодному і темному місці.

Ароматна міцна медовуха

Для приготування дуже смачного хмільного напою вам необхідно взяти:

  • 2 л води;
  • 300 гр. меду;
  • щіпку кориці;
  • 5 гр. хмелю;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • кардамон і мускатний горіх за смаком.

Закип’ятіть воду, а після додайте в неї продукт бджільництва. Можна взяти мед як в рідкому, так і зацукровуваному вигляді.

Дайте суміші близько 30 хвилин покипіти, а після зніміть з вогню і залиште остигати.

Коли температура рідини стане близько 40 градусів, додайте в неї дріжджі, хміль і спеції.

Прянощі можна підібрати на свій смак – якихось покласти більше, від якихось відмовитися повністю.

Надішліть суміш бродити в тепле місце. Коли медовуха перестане бродити, профільтруйте її і розведіть 50% -ним спиртом.

Кількість спирту залежить від смакових уподобань і бажаної міцності.

Для такої кількості медовухи буде досить 400 мл. Дайте ще хоча б кілька днів настоятися, а після пригощайте рідних і друзів.

Освіжаюча міцна медовуха

Рецепт приготування міцної медовухи з м’ятою і лимоном відрізняється легкістю і при цьому відмінним смаком.

Цей спиртний напій в малих кількостях використовують як жарознижуючий засіб, а також при кашлі, болю в горлі та інших симптомах застуди і грипу.

Вам буде потрібно:

  • 1 лимон;
  • 200 гр. меду;
  • 350 мл горілки;
  • трохи м’яти.

Для цього рецепту потрібно взяти рідкий продукт бджільництва. Якщо у вас його немає, розтопіть зацукрований мед на водяній бані.

У скляній або керамічної ємності змішайте основні компоненти, а після додайте до них сік з одного лимону і м’яту.

Перелийте медовуху в пляшку і відправте настоюватися на тиждень в прохолодне місце.

Можна тримати напій і більше, від цього він тільки виграє.

Всього кілька хвилин, витрачених на приготування, і на вашому столі буде корисний і смачний напій, яким ви зможете вразити своїх гостей або використовувати в лікувальних цілях.

Міцна медовуха з хмелем

Міцна медовуха, каталізатором в якій виступає хміль, також готується нескладно.

Згідно старовинним рецептом, потрібно взяти мінімум інгредієнтів:

  • 8 л води;
  • 4 кг меду;
  • 200 гр. хмелю.

Чисту воду закип’ятити, додайте мед. Щоб медовуха вийшла ароматною, вибирайте квітковий або інший сорт з приємним запахом квітів.

Коли мед розчиниться, дайте йому трохи покипіти, а тим часом займетеся підготовкою хмелю.

Його потрібно зв’язати в марлю, і всередину «мішечка» укладіть камінчик. Це необхідно для того, щоб хміль не спливав наверх.

Дайте суміші ще 20-30 хвилин покипіти. Коли суміш охолоне до теплого стану, перелийте її в ємність для бродіння, наприклад, бутлі.

Залиште медовуху бродити в теплому місці. Температура повітря повинна бути не менше 20 ° С.

Коли бродіння закінчиться, процідіть і розлийте по пляшках. Щоб напій був смачнішим, дайте йому 1-2 місяці настоятися.

Зробити медовуху не складе труднощів, та й продуктів для неї знадобиться небагато.

Вона поєднує в собі універсальні ліки від усіх хвороб і ароматний алкогольний напій.

Останні статті

Чи корисний мотор редуктор черв’ячний в побуті, і для чого

Конструктивно черв'ячний мотор-редуктор NMRV є механізмом, який дозволяє змінювати швидкість обертання валів. Двигун-редуктор черв'ячний досить…

11 години ago

Інновації у будівництві: переваги великоформатних керамічних блоків

Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…

4 тижні ago

Как профессионально пить виски

Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…

1 місяць ago

Пленка из полиэтилена: виды и сфера использования

Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…

2 місяці ago

Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші раніше!

Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…

3 місяці ago

Шлях до квіткової краси – поради з вибору сортів квітів

Правильний вибір насіння квітів – ключ до створення чарівного квітникового саду, який буде тішити око…

3 місяці ago