Медові пряники на пару в мультиварці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Медові пряникиМедові пряники на пару в мультиварці: рецепт.

Мед – відмінна альтернатива цукру. З його допомогою можна приготувати смачну і ароматну випічку.

Десерти виходять незвичайні і м’які. Наприклад медові пряники на пару в мультиварці.

Цей десерт низькокалорійний, тому що не має на увазі використання великої кількості жиру для змащування форми.

  1. Інгрідієнти
  2. Пісні медові пряники

Інгрідієнти

Щоб приготувати тісто знадобляться такі продукти:

  • 200 г борошна;
  • ½ чайної ложки соди;
  • ½ склянки цукру;
  • яйце;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • кориця і гвоздика;
  • 2 столові ложки меду.

Для тіста краще брати рідкий мед. Якщо у вас такого немає, розтопіть мед на пару, він стане рідким.

Змішайте всі продукти по рецепту і замісіть м’яке тісто. Воно буде липке, але ви все одно не додавайте борошно.

Краще налийте на стіл трохи рослинного масла. За допомогою чайної ложки набирайте тісто і зробіть з нього кульки.

Покладіть їх на дно пароварки мультиварки.

Готувати десерт потрібно в режимі на пару 20 хвилин. Пряники виходять м’якими і повітряними.

З них можна приготувати дивовижний торт.

Для цього просто складіть пряники гіркою і рясно полийте їх сметаною з цукром.

Пісні медові пряники

Цей десерт можна готувати під час посту. У їх складі немає яєць і вершкового масла.

Для приготування ласощів всипте в каструлю 3 столові ложки цукру і поставте на вогонь.

Постійно помішуйте. Необхідно, щоб цукор почав горіти і став коричневого кольору. Влийте в палений цукор 100 мл води і 2 столові ложки меду.

У цю темну рідину всипте половину чайної ложки соди і влийте 100 мл рослинного масла.

На поверхні повинна з’явитися піна. Не забудьте про спеції. Влийте темну рідину в борошно і замісіть м’яке тісто.

Воно вийде коричневого кольору. Змастіть руки маслом і відщипуйте від грудки тіста маленькі кульки.

Викладіть грудочки на решітку мультиварки і готуйте на пару 20 хвилин.

Поверхня пряників полийте цукровою глазур’ю. При бажанні додайте в тісто горіхи і родзинки.

Такими медовими пряниками можна сміливо пригощати гостей. Як бачите, рецепт дуже економний і не містить яєць і тваринних жирів.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top