Мед з журавлини

Мед з журавлиниМед з журавлини: корисні властивості.

Всі види продуктів бджолиного виробництва володіють досить цілющими властивостями.

Кожен сорт лікує свої хвороби і наповнює людський організм корисними вітамінами, підтримує баланс мінералів.

Одним з дуже рідкісних, але вкрай корисних сортів є журавлинний мед.

  1. Цінність продукту
  2. Що можна лікувати

Цінність продукту і його видобуток

Його цінність не тільки в унікальних цілющих властивостях, але і в способі видобутку.

Всім відомо, що журавлина росте в болотистій місцевості, яка часто важкодоступна для людини.

Саме в період цвітіння рослини (травень — червень) бджоли і збирають нектар з журавлини.журавлинний мед

Зростає журавлина в основному в холодному або помірному кліматі.

Її можна знайти в Росії, Білорусії та Північній Америці.

Американська рослина виглядає по-іншому.

Ягоди значно більше. Саме в США і займаються вирощуванням журавлини і збором меду.

Журавлинний мед, зібраний в США, досить популярний серед покупців.

Його аромат і смак ніжніший, ніж у інших звичних сортів. Корисні властивості такого сорту знайомі багатьом.

Він містить величезну кількість вітамінів, різних кислот органічного походження та інших мікроелементів.

Що можна лікувати продуктом бджільництва з квіток журавлини

Простудні захворювання пройдуть швидше, якщо вживати мед разом з розведеним соком брусниці.

На дві третини склянки соку йде одна ложка журавлинного продукту. Такий напій необхідно вживати перед кожним прийомом їжі.

За допомогою корисних властивостей продукту бджільництва можна лікувати:

  1. Захворювання нирок (гломерулонефрит або гостре хронічне запалення);
  2. Запалення сечового міхура.

Також медовий продукт з журавлини часто використовують в якості природного сечогінного засобу, але не варто ним зловживати.

Напої з цього сорту дуже часто дають дітям для зміцнення імунітету та профілактики гострих респіраторних інфекцій.

В якості приємного напою для дітей батьки можуть готувати журавлинний морс з додаванням ложки журавлинного меду. Такий морс краще вживати холодним.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top