Мед з журавлини
Мед з журавлини: корисні властивості.
Всі види продуктів бджолиного виробництва володіють досить цілющими властивостями.
Кожен сорт лікує свої хвороби і наповнює людський організм корисними вітамінами, підтримує баланс мінералів.
Одним з дуже рідкісних, але вкрай корисних сортів є журавлинний мед.
Цінність продукту і його видобуток
Його цінність не тільки в унікальних цілющих властивостях, але і в способі видобутку.
Всім відомо, що журавлина росте в болотистій місцевості, яка часто важкодоступна для людини.
Саме в період цвітіння рослини (травень – червень) бджоли і збирають нектар з журавлини.
Зростає журавлина в основному в холодному або помірному кліматі.
Її можна знайти в Росії, Білорусії та Північній Америці.
Американська рослина виглядає по-іншому.
Ягоди значно більше. Саме в США і займаються вирощуванням журавлини і збором меду.
Журавлинний мед, зібраний в США, досить популярний серед покупців.
Його аромат і смак ніжніший, ніж у інших звичних сортів. Корисні властивості такого сорту знайомі багатьом.
Він містить величезну кількість вітамінів, різних кислот органічного походження та інших мікроелементів.
Що можна лікувати продуктом бджільництва з квіток журавлини
Простудні захворювання пройдуть швидше, якщо вживати мед разом з розведеним соком брусниці.
На дві третини склянки соку йде одна ложка журавлинного продукту. Такий напій необхідно вживати перед кожним прийомом їжі.
За допомогою корисних властивостей продукту бджільництва можна лікувати:
- Захворювання нирок (гломерулонефрит або гостре хронічне запалення);
- Запалення сечового міхура.
Також медовий продукт з журавлини часто використовують в якості природного сечогінного засобу, але не варто ним зловживати.
Напої з цього сорту дуже часто дають дітям для зміцнення імунітету та профілактики гострих респіраторних інфекцій.
В якості приємного напою для дітей батьки можуть готувати журавлинний морс з додаванням ложки журавлинного меду. Такий морс краще вживати холодним.