Мед, лимон, гарбуз і імбир – допомога імунітету
Мед, лимон, гарбуз та імбир: корисні властивості, рецепти приготування.
Такий лікарський засіб, як мед, лимон, гарбуз, імбир – чудовий еліксир для людського організму.
Він сприяє зміцненню імунітету, заповнює брак вітамінів і позитивно впливає на загальний стан.
Розглянемо їх лікувальні властивості і протипоказання.
Цілющі властивості
Гарбуз – це не тільки всім відомий овоч, але і вкрай корисний для людини продукт.
У гарбузі міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, які необхідні людині.
При регулярному використанні плода в їжу відбувається очищення печінки, поліпшується самопочуття.
Лимони – це сховище вітаміну С, який, в свою чергу, важливий в боротьбі з вірусами і бактеріями.
Імбир надає зігріваючу дію, перешкоджає розмноженню інфекцій, сприяє розрідженню і виведенню мокротиння.
Мед – природний антибіотик і сильний біостимулятор.
При постійному застосуванні препарату бджільництва значно піднімається імунітет, знижується ймовірність авітамінозу.
У сукупності ці продукти роблять на людський організм наступну дію:
- очищають організм від токсинів і шкідливих речовин;
- збільшують природні захисні сили;
- коректують обмінні процеси;
- сприяють очищенню печінки.
Вживати суміш можна для профілактики простудних захворювань і при перших симптомах застуди.
Під час хвороби натуральні ліки допоможуть боротися з вірусами і бактеріями.
Читайте: Лікування простатиту гарбузовим насінням і медом.
Крім цього засіб посприяє виведенню токсинів і алергенів після перенесеного захворювання.
Протипоказання
Має лікарський засіб і деякі протипоказання:
- непереносимість інгредієнтів;
- вік до 3 років;
- гепатит в гострій формі;
- гарячкові стани;
- кровотечі.
Вагітним жінкам і дітям в молодшому і підлітковому віці прийом суміші слід починати тільки після консультації з лікарем, який призначить курс лікування і визначить дозування засобу.
Кому корисно?
Даний засіб складається тільки з натуральних компонентів, а по своїй корисності може з легкістю змагатися з дорогими штучними препаратами для підняття імунітету.
Його корисно вживати абсолютно всім, від малого до великого.
Діти сильно уразливі перед вірусами і бактеріями, тому буде актуально зробити медово-гарбузову суміш для підняття імунітету.
Під час вагітності у жінки притупляються природні захисні сили, це необхідно для того, щоб організм не відкинув дитини.
Виходить, що вона стає беззбройна перед хвороботворними бактеріями.
Створити захист майбутній матусі якраз і допоможе регулярне вживання імбиру, меду і гарбуза.
У літньому віці сповільнюються всі процеси в організмі, погіршується метаболізм, можливі депресії.
Натуральний вітамінний продукт здатний підняти настрій людям похилого віку і надати їм сил.
У літніх людей відзначається зниження рівня холестерину і цукру в крові, краще працює шлунково-кишковий тракт і серцево-судинна система.
Читайте: Гарбуз з медом — природна терапія печінки
Гарбузове пюре
Для приготування суміші на одну людину потрібно наступні інгредієнти:
- цукровий пісок 100 г;
- мед 100 г;
- м’якоть гарбуза 150-200 г;
- лимон 2 шт. середнього розміру або 1 великий;
- 1 лайм;
- корінь імбиру 1 шт.
Для того щоб прибрати зайву гіркоту у цитрусів їх слід обдати окропом.
Лимони і лайм нарізати, видалити кісточки, шкірку очищати не потрібно.
Якщо відсутній лайм, то збільште кількість лимону. Видалити шкірку і серцевину у гарбуза, нарізати необхідну кількість м’якоті на кубики.
Імбирний корінь має яскраво виражений гострий смак, якщо ви не любите гостре або плануєте давати суміш дітям, то обмежтеся половиною.
Корінь потрібно очистити і нарізати кубиками.
Далі всі інгредієнти слід подрібнити до стану пюре.
Це можна зробити за допомогою блендера, попередньо додавши цукор і мед.
Якщо у вашому будинку відсутній блендер, то просто пропустіть все через м’ясорубку з дрібними гратами.
Пюре природно не вийде, але від цього продукт не стане менш корисним.
Продукт бджільництва і цукровий пісок додавати вже після подрібнення продуктів в м’ясорубці.
Отриману суміш необхідно зберігати скляній або пластмасовій тарі з кришкою в темному прохолодному місці, відмінно підійде холодильник.
Приймати по 1 ст. л. за 30 хв до їди 2-3 рази на день. Курс лікування продовжувати поки не закінчиться ліки, це приблизно 1,5-2 тижні.
Читайте також: Редька з медом: корисні властивості, рецепти
Пюре з задоволенням їдять діти і підлітки в якості десерту до млинців, каші.
Дітям рекомендується вживати не більше 1 ст. л. вітамінної суміші на добу.
Мед з гарбуза
Цей рецепт більш трудомісткий і довгий, будуть потрібні наступні компоненти:
- 1 гарбуз середнього розміру;
- лимони 150-200 г;
- мед 500 г;
- корінь імбиру 50 г;
- кориця.
Вибирайте міцний, свіжий гарбуз, краще використовувати овоч негібридних сортів.
Попередньо вимийте і висушіть її, потім акуратно зріжте верхівку – вона нам ще знадобиться.
Насіння і волокнисту м’якоть необхідно витягти.
Віджати сік з лимонів, імбирний корінь натерти на самій дрібній тертці або подрібнити в блендері.
Всі компоненти з’єднати з медом і перемішати. Тепер всю суміш залити в гарбуз, накрити кришкою і прибрати в прохолодне місце на 5-7 днів.
За цей час сік плоду змішається з наповнювачем і настоїться, це і є гарбузовий мед.
Вміст гарбуза слід перелити в скляну банку, за смаком додати корицю і зберігати в холодильнику.
Приймати по 1 ст. л. три рази на день протягом 15-20 днів.
Як бачите, для того щоб приготувати натуральний лікарський препарат не потрібно великих вкладень і сил, зате користь для організму буде колосальною.
Виконуючи 2 – 4 профілактичних курсів на рік, ви станете хворіти набагато рідше, а хвороби будуть протікати в більш легкій формі.
Природно, не варто забувати про здоровий спосіб життя, загартовування і заняття спортом.