Гарбузовий мед: користь та лікувальні властивості

Мед з гарбуза

Мед з гарбуза

Гарбузовий мед: користь гарбуза, рецепт, лікування.

Гарбуз — це продукт, що володіє дивовижними цілющими властивостями.

Кількість їх настільки велика, що рідкісний овоч здатний перевершити в цьому гарбуз.

З гарбуза можна приготувати безліч різних страв.

Особливо цінним ласощами вважається гарбузовий мед.

На Кавказі дані ласощі є їжею довгожителів.

Воно на сьогоднішній день затребуване у багатьох країнах, тому що в його склад входять цінні поживні речовини, антиоксиданти і мікроелементи.

Це досить рідкісний сорт, який насилу знаходиться любителями солодкого продукту бджільництва.

Гарбуз не є активним медоносом. Основа гарбузового меду — це квітковий мед.

  1. Особливості
  2. Склад
  3. Приготування
  4. Вживання
  5. Користь
  6. Протипоказання
  7. Рецепти для лікування

Особливості гарбузового меду

Перш, ніж дізнатися про лікувальні властивості і протипоказання, необхідно навчитися правильно вибирати корисну солодкість, виходячи з її особливостей і характеристик.

  • Мед має яскраво — золотистий колір.
  • Володіє ніжним, приємним і трохи пряним смаком. Не є занадто терпким і не залишає гіркоти в роті після вживання.
  • Аромат відрізняється легкістю і легкістю з присмаком гарбуза і сіна.
  • Кристалізується продукт стрімко. Мед перестає бути прозорим в процесі кристалізації. Змінюється також і колір, стаючи жовтим. Але корисні властивості зберігаються в повній мірі.
  • Збір доводиться на початок літа.

Існують такі продавці, які замість гарбузового меду продають соняшниковий мед, тому так важливо вміти правильно вибирати ласощі з гарбуза.

Склад

Мед з гарбуза складається з води, вуглеводів, мінералів.

Містить фруктозу, багатий також глюкозою. Має в складі білки, різні ферменти і амінокислоти.

Мікроелементи такі, як залізо, кобальт, мідь, входять до складу гарбузового меду.

Вміст вітаміну A в гарбузових ласощах перевищує рівень вмісту в таких продуктах, як морква, печінка.

Приготування солодощів вдома

Як приготувати мед самостійно? Щоб правильно приготувати корисну солодкість, потрібно дотримуватись рекомендацій, даними нижче.

Рецепт приготування простий, тому з даним завданням можуть впоратися навіть далекі від кулінарії люди.

Відео

  1. Необхідно взяти стиглий гарбуз, ретельно промити і обсушити.
  2. Розрізати гарбуз, видалити серцевину, зняти шкірку.
  3. Нарізати м’якоть маленькими шматочками, скласти все це в миску.
  4. Засипати шматочки гарбуза цукром і залишити на 30 хвилин.
  5. Через 30 хвилин, продукт почне сочитися. Сік потрібно злити в заздалегідь приготовлену для нього ємність. А що залишився гарбуз поставити на повільний вогонь і варити 15 хвилин. Можна додати спеції за смаком. Багато людей додають гвоздику, так як вона надає солодощі ніжність і пікантність. Не можна забувати час від часу зливати зайвий сік.
  6. Через 15 хвилин необхідно зцідити весь сік.
  7. Потрібно приготувати сотейник і влити гарбузовий сік. Рекомендується варити на повільному вогні протягом 10 хвилин, поки маса не стане густою. Можна додати лимонну кислоту. Вона не допустить того, щоб продукт вийшов занадто нудотним.
  8. Потім потрібно остудити і перелити в банку вміст.

Зробити гарбузовий мед в домашніх умовах легко, потрібно лише слідувати інструкції поетапно.

Важливо запам’ятати, що гарбузові ласощі, так само як і медове, вкрай негативно реагує на високу температуру, тому небажано змішувати його з гарячим чаєм або нагрівати вище 35 градусів за Цельсієм.

Адже мед може виділити шкідливі для здоров’я речовини.

Вживання продукту

Корисні властивості солодкого гарбузового меду використовуються різними способами.

Рекомендується вживати по 1-2 чайній ложці ласощі не більше 3 разів на день.мед в горщику

Можна також додавати гарбузовий мед в чай, але стежачи за температурою води, щоб вона не була занадто високою.

Можна приймати мед з сиром, таке поєднання надасть користь здоров’ю організму і значно зміцнить його.

Солодкість стане прекрасним інгредієнтом різних кондитерських виробів і будь-якої домашньої випічки.

Вона підходить до млинців і пирогів. Додасть ніжність і вишуканість будь-якої страви.

Корисні властивості

Лікування даними корисним продуктом відомо ще з давніх-давен.

Гарбузовим медом лікують захворювання багатьох органів травної системи.

Нижче перераховані лікувальні властивості:

  • Сприяє засвоєнню їжі.
  • Активує обмінні процеси. Бореться з ожирінням. Покращує стан травного тракту.
  • Рекомендовано використання солодощі в боротьбі з атеросклерозом, оскільки вона ефективно позбавляє організм від холестерину.
  • Очищає від токсинів, шлаків, відходів, продуктів переробки.
  • Полегшує стан хворого після харчового отруєння.
  • Знімає симптоми печії і справляється з нудотою.
  • Лікарі рекомендують мед в тих випадках, коли у людини спостерігається підвищена кислотність шлункового соку.
  • Благотворно впливає на серце, допомагає при серцевій недостатності.
  • Приготований з гарбуза продукт стане прекрасною підтримкою для мозку і його роботи.
  • Ласощами лікується ангіна. Також його корисно їсти людям, які часто хворіють на простудні захворювання. Рекомендується для полоскання горла.
  • Якщо людина страждає хворобами печінки, нирок, йому необхідно включити в свій раціон солодощі з гарбуза. Завдяки глюкози, що міститься в корисному продукті, в печінці накопичується глікоген. У народній медицині гарбузовий мед використовується для боротьби з гепатитом. Його можна додати в настій тясячелістніка, кропиви.

Відео

  • Надає на організм легку сечогінну дію.
  • Медом можна ласувати тим, хто страждає від закрепів та інших проблем з кишечником.
  • Зроблений з гарбуза продукт зміцнить імунітет і поліпшить загальний стан здоров’я.

Протипоказання до застосування

Лікуватися медом потрібно з обережністю людям, які хворіють на цукровий діабет, так як в гарбузі міститься глюкоза в великій кількості.

Медом зловживати не варто і тим, у кого є алергія на продукти бджільництва.

Їм бажано взагалі відмовитися від даних солодощів.

Людям із захворюваннями нирок не рекомендується їсти гарбузові ласощі.

При проблемах з шлунково-кишковим трактом вживання солодощів необхідно обмежити.

Рецепти для лікування гарбузовим медом

Вище було відзначено, що дані ласощі допомагає в порушеннях роботи травної системи.

Фахівці дають поради, як пити для лікування гарбузовий мед.

Допоможе впоратися зі збоями в травній системі рецепт з гарбузовим медом.

  • 1 столова ложка ласощі за 15-20 хвилин до їжі — це чудовий спосіб очищення печінки медом. Курс прийому становить 3 тижні.
  • Також протягом 3 тижнів вживати продукт за півгодини перед їжею.
  • Рецепт легкого проносного на основі ласощі з гарбуза. Відразу перед вживанням їжі слід з’їдати 1 столову ложку меду.

Рецепт для скидання зайвих кілограмів на основі гарбузового ласощі полягає в приготуванні води, що сприяє активному схудненню.

Потрібно взяти склянку води кімнатної температури і додати в неї 2 чайні ложки гарбузового меду.

гарбуз і скидання зайвих кілограмівРекомендується пити воду або під час їжі, або до неї.

Для зміцнення імунної системи існує прекрасний рецепт з гарбузовим ласощами.

Протягом 5 днів слід їсти 2-3 чайні ложки меду після їжі.

Щоб нормалізувати сон і заспокоїти нервову систему, необхідно натерти гарбуз, додати гвоздику, шматок імбиру, який потрібно попередньо розрізати, залити все це червоним сухим вином (1 л).

Як тільки суміш закипить, її потрібно зняти. В отриману суміш додати мед (2 столові ложки).

Суміш повинна зберігатися протягом доби при кімнатній температурі.

Зберігати потім в холодильнику. Курс зміцнення імунітету можна продовжувати до 2 місяців.

Кожен може ефективно подбати про своє здоров’я, включивши в раціон гарбузову солодкість.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Top