Прості грибні соуси з різних видів грибів
Кращі грибні соуси: рецепти приготування.
Грибні соуси пропонує вам приготувати сьогодні.
Гриби – це унікальний продукт, різноманітність наш раціон.
Всі види грибів по-різному корисні.
Печериці чудово нормалізують зір і зміцнюють кісткові тканини.
Такий грибний соус стане не тільки смачним, але і корисним стравою.
Груздь багатий аскорбіновою кислотою, вітамінами В1 і В2, за вмістом білка він обходить яловичину і тому хороший в вживання вегетаріанцям і людям які дотримуються посту.
Систематичне вживання груздів в їжу рекомендовано людям, що страждають на діабет.
Маслюки в ранжирі харчової цінності займають другий ряд, але ось по користі для організму їх можна сміливо ставити в перші ряди.
Ці грибочки стримають необхідні нам вітаміни і мікроелементи, протеїн.
Що міститься в них засвоюється на 80% на відміну від тварини.
Маслюки – перша допомога при мігрені і подагрі.
Вкотре переконавшись в користь грибів, приступимо до їх приготування.
Соус з сухих білих грибів зміцнить ваш імунітет.
Соус зі свіжих шампіньйонів
Складові:
- печериці свіжі – 200 г;
- вода – 300 мл;
- оливкова олія – 50 мл;
- цибуля ріпчаста – 100 г;
- кукурудзяна мука – 100 г;
- сіль;
- лимонний сік;
- чорний перець.
Соус зі свіжих печериць: покрокове приготування
- Ретельно промиваємо печериці та відварюємо.
- Відварені гриби відкидаємо на друшляк, дрібно нарізаємо. Відвар зберігаємо.
- Цибулю дрібно нарізаний страхуємо в маслі з борошном, додаємо гриби і заливаємо відваром.
- Проварюємо на повільному вогні протягом 5 хвилин, заправляємо спеціями і лимонним соком.
Читайте: Сирний соус — 2 прості рецепти.
Соус з солоних груздів і рижиків
Складові:
- 250 г солоних груздів або рижиків;
- 1,5 л води;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 50 г оливкової олії;
- 100 г кукурудзяного борошна;
- зелень петрушки;
- сіль.
Соус з солоних груздів і рижиків: покрокове приготування
- Гриби замочуємо у воді на одну годину. Промиваємо, даємо стекти і відварюємо в 0,5 літра води.
- Відвар від грибів відділяємо. Відвар ділимо на дві рівні частини.
- В одній половині відвару розмішуємо борошно і акуратно помішуючи, соеденяет з другою половиною відвару.
- Дрібно нарізані моркву, цибулю і гриби страхуємо в маслі.
- Відвар з борошном нагріваємо на повільному вогні і не доводячи до кипіння соеденяет з пасеровані овочі.
- Доводимо до кипіння, солимо, приправляємо петрушкою.
Соус з сухих білих грибів
Складові:
- 0,5 ст. сухих білих грибів;
- 0,5 ст. кукурудзяної муки;
- 0,5 л води;
- 2 ст. л. оливкового масла;
- чорний перець;
- сіль.
Соус з сухих білих грибів: покрокове приготування
- Гриби замочуємо у воді на одну годину. Не змінюючи воду, відварюємо гриби. Відокремлюємо гриби від відвару.
- На прогрітій сковороді підрум’янюємо борошно і розводимо грибним відваром, акуратно помішуючи.
- У відвар загущений борошном додаємо подрібнені гриби, перець і оливкове масло. Доводимо до кипіння.
Читайте також: 10 кращих рецептів соусів.
Гострий соус з маринованих маслюків
Складові:
- 1 ст. маринованих маслюків;
- 1 цибулина;
- 1 малосольний огірок;
- 2 ст. л. перетертих томатів;
- 1 ст. л. оливкового масла;
- сіль;
- червоний гострий перець на кінчику ножа;
Гострий соус з маринованих маслюків: покрокове приготування
- Гриби проціджуємо і кип’ятимо в половині літра води. Відвар відокремлюємо від грибів.
- Дрібно нашатковану цибулю пасеруємо з борошном, додаємо перетерті томати і грибний відвар.
- Заправляємо спеціями і уварюємо до консистенції мусу.
- Дрібно нарізаємо огірок і гриби і додаємо до соусу.
- Доводимо до кипіння на повільному вогні.
Як бачите, соуси досить прості в приготуванні. Грибні соуси в основному універсальні, легкі та поживні, добре поєднуються як з м’ясом, так і з гарнірами.
Французи – відомі любителі грибів, жартують з цього приводу: «Під грибним соусом можна з’їсти навіть стару шкіру».
Так, грибний соус в будь-якому виконанні здатний прикрасити блюдо, надати йому пікантності.
А для любителів чого-небудь більш пікантного ми підготували сирний соус і гострий соус з арахісом.
Спробуйте і ви ці рецепти і залишитеся задоволені.
Бажаємо вам приємного апетиту!