Фініковий мед

Фініковий мед: корисні властивості, як виробляють.

Завдяки дослідженням ізраїльських вчених сучасним людям стало відомо, яку користь надають фініки на людський організм.

Згідно з результатами дослідження, споживання фініків знижує рівень холестерину, знижує ймовірність захворювань серця і судин.

Таким же ефектом володіє і фініковий мед. Він являє собою густий сироп, який за консистенцією нагадує густий натуральний мед.

  1. Які бувають сорти фініків
  2. Корисні властивості хліба пустелі
  3. Як виробляють мед з фініків

Які бувають сорти фініків

Найбільше плодів продається і проводиться в Саудівській Аравії. Також їх вирощують в Іраку, Північній Африці, Марокко.

У країнах з панівною релігією іслам фініки з молоком є першою їжею після заходу сонця в місяць Рамадан. Рослин налічується більше 1500 сортів.

Найпоширенішими сортами є:

  1. Китайський фінік. Він називається унабі. Зростає в Азії і країнах Середземномор’я. З нього виходить хороший фініковий мед, який часто застосовують в якості соусу для різних страв.
  2. Канарський плід. За назвою зрозуміло, що він росте на Канарських островах. Його вирощують як плодову культуру і як декоративну рослину. Дерево канарської фінікової пальми досягає висоти в 6 метрів.

Корисні властивості хліба пустелі

Плоди містять більше 19 мікроелементів, корисних для організму. В приготованому фінікових меді (силан) міститься велика кількість вуглеводів (45-85%), більшу частину складають фруктоза і глюкоза.

Жирів в сиропі менше одного відсотка. Необхідні для правильного функціонування організму цинк, мідь, магній, фосфор, натрій, залізо та інші елементи містяться в ньому.

Велика кількість різних вітамінів, амінокислот і харчових волокон робить силан відмінною заміною звичного меду.

У складі фінікового сиропу міститься пектин в кількості 4%. Вміст селену в складі сиропу знижує ризик онкологічних захворювань, він зміцнює імунну систему. Фініки позитивно впливають на психофізичний стан людини і допомагають покращувати настрій.

Як виробляють мед з фініків

Силан був винайдений ще в Вавилонії. Він створюється в процесі копіткої роботи, пов’язаної з віджиманням соку з свіжозібраних плодів. Сироп зберігається так само довго, як і звичайний натуральний мед.

Приготування меду розбивається на наступні етапи:

  • очищення фініків від шкірки і видалення кісточки;
  • віджимання соку з м’якоті за допомогою дерев’яного преса;
  • фільтрування соку через сито і полотно, розведення цукрового водою;
  • випарювання в мідному казані до стану густої патоки;
  • готовий склад укладають в простерилізовані банки і зберігають у прохолодному місці.

У силан можна включати різні добавки, і він стане відмінним соусом для будь-яких видів страв.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *