Стільниковий секційний мед

Що таке стільниковий секційний мед, як зберігатиЩо таке стільниковий секційний мед, як зберігати.

Мед стільниковий секційний має дуже ніжний, приємний смак, особливо зібраний з лугового різнотрав’я або з липи, світлий і запашний.

Його можна дарувати як сувенір. Бджолярі-умільці придумали секційні рамочки різних форм: круглі, прямокутні, фігурні.

  1. Користь стільникового меду
  2. Як отримати стільниковий секційний мед
  3. Технологія отримання меду стільникового секційного
  4. Секційний стільниковий — це найбільш якісний мед

Користь стільникового меду

Мед стільниковий секційний для людського організму дуже цінний. Цей продукт має всі цілющими властивостями меду і використовується для профілактики і лікування безлічі захворювань.стільниковий мед фото

Для здорових людей це антиоксидант, протизапальний і імуномодулюючий засіб.

Про це багато пишеться і говориться. Адже в сотах, в запечатаному вигляді корисні властивості меду зберігаються найкращим чином.

Такий мед ароматний, він не вбирає сторонні запахи з повітря, він не стикається з металевої медогонкою, не має контактів з посудом, одним словом, з усім тим, що могло б погіршити його корисні властивості.

Як отримати стільниковий секційний мед

У промислових масштабах секційний мед не виробляють через чималі трудозатрати і великої кількості стільників.

При його продажу з вулика убуває кількість стільників, тому бджоли витрачають час для їх відбудовування.

Щоб отримати стільниковий мед, потрібно зробити наступне:

  • секційні рамки, розміром 110 мм * 110 мм * 45 мм поміщають в рамки магазинних надставок;
  • виставляють бджолам під час рясного медозбору;
  • бджоли заповнюють стільники медом і запечатують;
  • після цього готові стільники відбираються, упаковуються і реалізуються.

Технологія отримання стільникового секційного меду

Міні-рамки для секційного меду збираються в стандартній рамці і підставляються сім’ї між розплодом і сушею.

Бджоли починають їх відбудовувати. Через п’ять днів рамка з секціями, відбудованими наполовину, виймається і переформатується: крайні, напівзаповненні, ставляться в центр для подальшої роботи, а відбудовані — по краях.

Після того як всі міні-рамки-секції будуть відбудовані, магазинна рамка поміщається в сильну сім’ю для заповнення медом.

Заповнення знову починається з центральних секцій, знову виробляють переформатування: крайні секції, незаповнені, ставляться в центр, а повні потрібно вчасно дістати, щоб стільники не втратили товарний вигляд і не заразилися личинками воскової молі.

Секційний стільниковий — це найбільш якісний мед

У магазинах і супермаркетах продається мед, розфасований в красиві баночки. Як правило, такий мед пройшов теплову обробку, був розбавлений наповнювачами і втратив основні цілющі якості.

Ціна на стільниковийц мед завжди вище, чим на відкачаний мед. Мед в сотах можна підробити.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *