Стільниковий секційний мед

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Купить все для пчеловодов

Що таке стільниковий секційний мед, як зберігатиЩо таке стільниковий секційний мед, як зберігати.

Мед стільниковий секційний має дуже ніжний, приємний смак, особливо зібраний з лугового різнотрав’я або з липи, світлий і запашний.

Його можна дарувати як сувенір. Бджолярі-умільці придумали секційні рамочки різних форм: круглі, прямокутні, фігурні.

  1. Користь стільникового меду
  2. Як отримати стільниковий секційний мед
  3. Технологія отримання меду стільникового секційного
  4. Секційний стільниковий – це найбільш якісний мед

Користь стільникового меду

Мед стільниковий секційний для людського організму дуже цінний. Цей продукт має всі цілющими властивостями меду і використовується для профілактики і лікування безлічі захворювань.стільниковий мед фото

Для здорових людей це антиоксидант, протизапальний і імуномодулюючий засіб.

Про це багато пишеться і говориться. Адже в сотах, в запечатаному вигляді корисні властивості меду зберігаються найкращим чином.

Такий мед ароматний, він не вбирає сторонні запахи з повітря, він не стикається з металевої медогонкою, не має контактів з посудом, одним словом, з усім тим, що могло б погіршити його корисні властивості.

Як отримати стільниковий секційний мед

У промислових масштабах секційний мед не виробляють через чималі трудозатрати і великої кількості стільників.

При його продажу з вулика убуває кількість стільників, тому бджоли витрачають час для їх відбудовування.

Щоб отримати стільниковий мед, потрібно зробити наступне:

  • секційні рамки, розміром 110 мм * 110 мм * 45 мм поміщають в рамки магазинних надставок;
  • виставляють бджолам під час рясного медозбору;
  • бджоли заповнюють стільники медом і запечатують;
  • після цього готові стільники відбираються, упаковуються і реалізуються.

Технологія отримання стільникового секційного меду

Міні-рамки для секційного меду збираються в стандартній рамці і підставляються сім’ї між розплодом і сушею.

Бджоли починають їх відбудовувати. Через п’ять днів рамка з секціями, відбудованими наполовину, виймається і переформатується: крайні, напівзаповненні, ставляться в центр для подальшої роботи, а відбудовані – по краях.

Після того як всі міні-рамки-секції будуть відбудовані, магазинна рамка поміщається в сильну сім’ю для заповнення медом.

Заповнення знову починається з центральних секцій, знову виробляють переформатування: крайні секції, незаповнені, ставляться в центр, а повні потрібно вчасно дістати, щоб стільники не втратили товарний вигляд і не заразилися личинками воскової молі.

Секційний стільниковий – це найбільш якісний мед

У магазинах і супермаркетах продається мед, розфасований в красиві баночки. Як правило, такий мед пройшов теплову обробку, був розбавлений наповнювачами і втратив основні цілющі якості.

Ціна на стільниковийц мед завжди вище, чим на відкачаний мед. Мед в сотах можна підробити.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top