Стільниковий секційний мед
Що таке стільниковий секційний мед, як зберігати.
Мед стільниковий секційний має дуже ніжний, приємний смак, особливо зібраний з лугового різнотрав’я або з липи, світлий і запашний.
Його можна дарувати як сувенір. Бджолярі-умільці придумали секційні рамочки різних форм: круглі, прямокутні, фігурні.
Користь стільникового меду
Мед стільниковий секційний для людського організму дуже цінний. Цей продукт має всі цілющими властивостями меду і використовується для профілактики і лікування безлічі захворювань.
Для здорових людей це антиоксидант, протизапальний і імуномодулюючий засіб.
Про це багато пишеться і говориться. Адже в сотах, в запечатаному вигляді корисні властивості меду зберігаються найкращим чином.
Такий мед ароматний, він не вбирає сторонні запахи з повітря, він не стикається з металевої медогонкою, не має контактів з посудом, одним словом, з усім тим, що могло б погіршити його корисні властивості.
Як отримати стільниковий секційний мед
У промислових масштабах секційний мед не виробляють через чималі трудозатрати і великої кількості стільників.
При його продажу з вулика убуває кількість стільників, тому бджоли витрачають час для їх відбудовування.
Щоб отримати стільниковий мед, потрібно зробити наступне:
- секційні рамки, розміром 110 мм * 110 мм * 45 мм поміщають в рамки магазинних надставок;
- виставляють бджолам під час рясного медозбору;
- бджоли заповнюють стільники медом і запечатують;
- після цього готові стільники відбираються, упаковуються і реалізуються.
Технологія отримання стільникового секційного меду
Міні-рамки для секційного меду збираються в стандартній рамці і підставляються сім’ї між розплодом і сушею.
Бджоли починають їх відбудовувати. Через п’ять днів рамка з секціями, відбудованими наполовину, виймається і переформатується: крайні, напівзаповненні, ставляться в центр для подальшої роботи, а відбудовані – по краях.
Після того як всі міні-рамки-секції будуть відбудовані, магазинна рамка поміщається в сильну сім’ю для заповнення медом.
Заповнення знову починається з центральних секцій, знову виробляють переформатування: крайні секції, незаповнені, ставляться в центр, а повні потрібно вчасно дістати, щоб стільники не втратили товарний вигляд і не заразилися личинками воскової молі.
Секційний стільниковий – це найбільш якісний мед
У магазинах і супермаркетах продається мед, розфасований в красиві баночки. Як правило, такий мед пройшов теплову обробку, був розбавлений наповнювачами і втратив основні цілющі якості.
Ціна на стільниковийц мед завжди вище, чим на відкачаний мед. Мед в сотах можна підробити.