У чому відмінність бджолосім’ї від бджолопакетів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

різниця бджолосім'ї від бджолопакетаВідмінність бджолосім’ї від бджолопакетів: особливості та різниця.

Багато пасічників рідко вводять в ужиток бджолопакети, так як вважають їх застарілими.

Однак вони все одно користуються попитом, особливо серед новачків.

Будь-яке бджільництво починається з пасіки і покупки вуликів.

Також виникає питання: де купити комах. В такому випадку на допомогу прийдуть бджолопакети.

Особливості та різниця

Початківцю пасічнику або того, хто збирається розширити сімейство, можна скористатися трьома основними способами придбання бджіл, а саме:

  1. рій;
  2. бджолосім’я;
  3. бджолопакет.

Перераховані варіанти мають деякі відмінності, які слід враховувати.

Бджолосім’я – це особливе сімейство цих комах, які благополучно пережили зиму.

У них є своя материнська особина. Всі комахи відрізняються за типом, віком, а саме – розплід, трутні і робочі особини.

Разом з такою сімей можна придбати суша, вулики і корм.

Що стосується бджолопакетів, то він має певні розміри.

У ньому має бути:

  • не менше трьох кілограмів корму;
  • дві рамки, що містять розплід бджолиний;
  • близько 1,2 кг здорових, сильних бджіл.

У пакетах містяться комахи, що займаються обсаджування рамок з розплодом, в якому зберігається матка молода.

Вік материнської особини не може перевищувати двох років.

Пакет бджолиний характеризується присутністю плідною, якісною, молодлю маткою, а також друкованого розплоду.

Пакет відрізняється від попереднього варіанту тим, що його можна придбати тільки в весняний період.

Популярні породи бджіл

породи бджіл

Найбільш затребуваною вважається карпатська порода комах.

Для них характерна миролюбність і працездатність з раннього віку.

Завдяки їхній праці виходить смачний і високоякісний мед, який зібраний з нектару з невеликою кількістю цукру.

Карпатські бджоли можуть пристосовуватися до кочовий формі бджільництва.

Купити пакети даної породи можна у пасічників.

Бджоли Бакфаст походять від італійської породи, тому у них схожі риси, розміри і характеристика.

Бакфаст володіють темним забарвленням. Матка може схрещуватися з іншими породами.

Комахи люблять похмуру, дощову погоду, можуть успішно адаптуватися до різних умов.

Основний мінус такої породи – вони не пристосовані до холоду. Перевага – рідко хворіють, зокрема аскосферозом.

Основні переваги бджіл Бакфаст:

  • стійкість до багатьох недуг;
  • прекрасні медоноси;
  • для них не характерний процес небажаного роїння;
  • ви можете перевірити вулик без побоювання в будь-який час дня і ночі;
  • спокійні, миролюбні і не агресивні;
  • гострий нюх.

Специфіка розвитку

На місці майбутнього вулика необхідно розташувати бджолопакет.

Важливо звернути вічко в бік напрямку будиночка.

При відкритті кришки потрібно злегка подиміти димарем. Бджіл можна змахнути з кришки в вулик.

Специфіка розвитку бджолопакетаПотім необхідно встановити рамки в доказів, змести в нього залишки комах, які є на дні пакету.

Материнську особину можна підсадити тільки після того, як всі комахи затихнуть і заспокояться.

Важливо пам’ятати, що перш ніж виконати пересадку, житло необхідно підготувати, очистити і ретельно продезінфікувати.

На початковому етапі комахою слід давати спеціальну підгодівлю, так як їм не вистачить свого нектару, щоб повноцінно розвиватися.

Коли на вулиці холодно, підгодівля сиропом або медом є обов’язковою мірою. З приходом теплої погоди вони зможуть добувати їжу самостійно.

Через місяць такого проживання сімейство набуває сили. У цей час слід розширювати бджолине гніздо, підставляти рамки з вощиною.

В кінці місяця сила сім’ї збільшиться до семи кілограмів.

Не потрібно забувати про ящик, який необхідний для пакета. Ящик повинен бути надійним і міцним.

Його необхідно зібрати відповідно до параметрів рамки. Робити це потрібно заздалегідь, не пізніше, ніж за два дні до покупки.

Ящик відмінно підходить для транспортування комах.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top