Мед

Термін придатності меду

Скільки часу придатний мед

Термін придатності меду: на що впливає.

Мед – унікальний продукт, багатий вітамінами і амінокислотами.

Багато людей вважають за краще купувати мед на сезонних ярмарках або у знайомих пасічників.

При цьому мед купується про запас, тобто трилітровими бутлями.

Але перед покупкою варто враховувати термін придатності меду.

В ідеалі цей продукт може зберігатися роками і не псуватися. Кращим контейнером для зберігання нектару є стільники.

Адже стінки їх виготовлені з воску, і осередки герметично закупорені.

Відповідно, ніяка волога і мікроорганізми туди не потраплять. Саме тому найдорожчим є стільниковий мед.

При відкачці меду його термін придатності скорочується. Це пов’язано з попаданням в нектар домішок.

Щодо терміну придатності товару можна судити по наявності осаду в прозорій тарі.

Чим більше сміття, тим швидше треба з’їсти продукт.

  1. Час зберігання меду
  2. Чи впливає на термін придатності консистенція продукту?

Час зберігання меду:

  • в сотах до 20 років;
  • в скляній тарі до 2 років.

Рекомендується зберігати продукт в холодильнику. Бажано закрити його кришкою, так як мед поглинає з повітря вологу, що скорочує термін придатності.

Зверніть увагу, продукт з високим вмістом води може заграти. Зазвичай це відбувається, якщо товар розбавляли водою.

Крім того, на тривалість зберігання впливає наявність домішок.

Якщо в меді міститься борошно, крохмаль або крейда, то зберігати довго його не можна. І взагалі, краще не купувати такий продукт.

Чи впливає на термін придатності консистенція продукту?

Всі властивості після кристалізації зберігаються, і мед можна сміливо їсти.

Що впливає на термін придатності меду

На ринку можна побачити товар, який расслоївся.

Це цілком нормально і ніяк не впливає на термін придатності.

На термін придатності будь-якого меду впливає кількість паді в ньому.

Чим її більше, тим менше термін придатності.

Якщо ви вже більше року зберігайте мед і не впевнені в його якості, зверніть увагу на смак.

Якщо ви помітили кислий післясмак, а на поверхні продукту з’явилася плівка білого кольору, не їжте.

Це свідчить про те, що в продукті почалися процеси гниття і бродіння. Після придбання обов’язково наклейте на банку час відкачування.

Від цієї дати можете відрахувати рік. Саме стільки може зберігатися мед незалежно від його сорту і наявності домішок.

Останні статті

Чи корисний мотор редуктор черв’ячний в побуті, і для чого

Конструктивно черв'ячний мотор-редуктор NMRV є механізмом, який дозволяє змінювати швидкість обертання валів. Двигун-редуктор черв'ячний досить…

2 дні ago

Інновації у будівництві: переваги великоформатних керамічних блоків

Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…

1 місяць ago

Как профессионально пить виски

Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…

1 місяць ago

Пленка из полиэтилена: виды и сфера использования

Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…

2 місяці ago

Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші раніше!

Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…

3 місяці ago

Шлях до квіткової краси – поради з вибору сортів квітів

Правильний вибір насіння квітів – ключ до створення чарівного квітникового саду, який буде тішити око…

3 місяці ago