Свиняча рулька в медово-гірчичному-соєвому соусі: рецепти.
Запечена рулька – традиційна європейська страва, смачна, ситна і ароматна.
Купивши цю недорогу частина свинячої туші, можна приготувати оригінальне блюдо для сімейного обіду або веселого застілля з друзями.
Один з найцікавіших рецептів – рулька з гірчично-медовим соусом.
Приготована таким чином свинина виходить соковитою, м’якою і покривається рум’яною апетитною скоринкою.
Правда, потрібно врахувати один момент – готуватися такий обід буде досить довго, не менше трьох годин.
Але результат вартий витрачених зусиль, тому запасаємося терпінням і приступаємо до приготування.
- Рулька з медом і гірчицею
- Рулька з медом і соєвим соусом
- Корисні поради
Рулька з медом і гірчицею
Для приготування смачної свинячої закуски потрібен такий набір інгредієнтів:
- рулька свиняча вагою приблизно в 1 кг;
- по одній ложці меду, гірчиці і соєвого соусу;
- середня морквина;
- невелика цибулина;
- кілька горошин чорного запашного перцю;
- голівка часнику;
- трохи лаврового листа і солі.
Коли ви переконаєтеся, що всі продукти є в наявності на вашій кухні, можна починати готувати смачний обід.
- Рульку потрібно почистити від залишків щетини, при необхідності обпалити, і ретельно промити в проточній воді. Потім м’ясо укладають в об’ємну каструлю і наливають води. Її рівень повинен бути вище рульки на кілька сантиметрів.
- Каструлю необхідно поставити на сильний вогонь і почекати, поки вода закипить. Після цього вогонь зменшують до мінімального рівня, а з поверхні киплячої води прибирають піну. На повільному вогні свинина повинна варитися години півтори.
- Потім в каструлю кладуть почищену моркву, цибулину, кидають лавровий лист, перець і за смаком солять. Разом з овочами і спеціями свинину проварюють ще протягом години на слабкому вогні. М’ясо при варінні має добре розм’якшити.
- Коли годину проходить, рульку витягують з каструлі і роблять в ній акуратні розрізи, в них вкладають невеликі зубчики часнику.
- Готують форму для запікання, покривають її шаром фольги. На фольгу укладають свинину.
- А тепер потрібно приготувати заправку. Для цього з’єднують гірчицю, мед і соєвий соус в невеликої ємності і перемішують до отримання однорідної складу.
- Приготованим соусом добре змащують всю поверхню рульки. Потім свинину обертають фольгою, якою була покрита форма, і відправляють в духовку. Час запікання – 60 хв при температурі 200 градусів. Хвилин за 10-15 до кінця запікання фольгу бажано розвернути, тоді м’ясо покриється приємною рум’яною скоринкою.
Ось і все, апетитна страва готова. Подавати рульку до столу можна по-різному, все залежить від вашого бажання.
Можна укласти її на блюдо цілком, а можна нарізати невеликими шматочками, можна прикрасити зеленню і полити улюбленим соусом, приправити хріном або гірчицею.
Запечена свиняча закуска сподобається вашим гостям і в холодному, і в гарячому вигляді.
Читайте: Свинина в медово-гірчичному і соєвому соусі: рецепти.
Рулька з медом і соєвим соусом
Існує ще один цікавий варіант запікання свинячий рульки: її можна заправити рідким медом і соєвим соусом.
Ці продукти додадуть свинині приємний насичений смак, і вона стане набагато ніжніше.
Для рецепту використовуються:
- кілограмова свиняча рулька;
- маленька головка часнику;
- пара столових ложок рідкого бджолиного меду;
- кілька ложок соєвого соусу;
- трошки спецій.
Спосіб приготування не надто відрізняється від описаного в попередньому рецепті.
- Підготовлену і проварену свинину викладають на два шари фольги. (Лист фольги повинен бути досить широким, щоб повністю загорнути рульку).
- Зубки часнику очищають і розрізають на тонкі частини. З усіх боків в рулька роблять надрізи і акуратно вставляють в них часник.
- Виливають на рульку рідкий мед. При цьому її необов’язково перевертати – мед все одно стече вниз і покриє всю поверхню рульки.
- Потім блюдо щедро поливають соєвим соусом і обертають двошаровою фольгою.
- Готується свинина в духовці при температурі 200-220 градусів або ж в мультиварці, в режимі випічки. Час запікання: від години до півтора.
Тепер смачну свинину можна подавати до обіду! Для гарніру найкраще підійдуть овочі, свіжі або приготовані за різними рецептами.
Читайте: Качка з медово-гірчичним соусом: рецепти.
Корисні поради
- Для запікання використовуйте задню свинячу рульку, тому що в ній більше м’яса. Передня частина не така м’ясиста, вона більше підходить для рецептів холодцю.
- Бажано вибирати молоду свинину. Її буде легше очистити від щетини, і вийде вона більш соковитою і м’якою.
- Після того як свинина з овочами провариться, не поспішайте виливати бульйон. На його основі можна приготувати відмінне перше блюдо – пікантний суп, насичений борщ або ароматний розсольник.
- Відмінний гарнір для свинячого м’яса – смажене або тушковане асорті з ваших улюблених овочів. Сміливо вибирайте для гарніру будь-який вподобаний рецепт. А ще можна полити овочі майонезом і випікати їх разом зі свининою.
- Що залишився від обіду шматок свинини краще не зберігати в сухому вигляді. Поріжте м’якоть на невеликі частини, покладіть в каструлю, залийте залишками соусу з фольги, додайте окропу і перетушіть. Потім остудіть і поставте в холодильник.
Завтра вас чекає апетитний обід!