М’ясо з гірчицею і медом (рецепти для запікання, тушіння та барбекю).
Мед і гірчиця – два безпрограшних інгредієнта для маринадів і соусів до будь-якого виду м’яса.
Гірчиця додає страві приємну гостроту і пряний смак, а мед допомагає розкрити у всій повноті аромат м’яса.
Крім того, при смаженні або запіканні м’ясо з медом виходить особливим: з золотистою карамельною скоринкою зовні, соковитим і тане – всередині.
Запікайте, тушкуйте, обсмажуйте на грилі або зробіть барбекю – перед вашим блюдом не встоять навіть найдосвідченіші гурмани!
Свинина як не можна краще поєднується з гірчицею і медом.
Барбекю з соковитою свинячої вирізки в такому маринаді стане головним блюдом вашого святкового столу.
Порада: Перед приготуванням свинину потрібно вимити і ретельно висушити паперовими рушниками.
Якщо цього не зробити, то золотава скоринка при смаженні не утворюється.
Якщо будете готувати барбекю, обсмажувати скибочки з кожного боку потрібно буде всього 1-2 хвилини.
На звичайній сковороді готуватися свинина буде трохи довше, на кожну сторону знадобиться 5-6 хвилин.
При готуванні поливайте час від часу соусом. Солити потрібно вже готову страву, безпосередньо перед подачею його на стіл.
Такий маринад підійде і для курки, індички або телятини.
Читайте: Качка з медово-гірчичним соусом: кращі рецепти.
Медова насолода і ароматні пряні трави чудово доповнюють свіжу телятину або свинину.
Для приготування м’яса по-грузинськи найкраще підійде свинина, але можна маринувати в гострому соусі і телятину, і баранину.
Перед приготуванням свинину або телятину ретельно вимийте, обсушити і наріжте на невеликі шматочки.
Печеня по-грузинськи прекрасно поєднується з печеним картоплею.
Зелень в рецепті може бути використана будь-яка, додавайте до смаку і коріандр, і кінзу, і базилік.
Любителі гострих соусів (наприклад, Соус — гірчиця, мед і соєвий соус) можуть додати в блюдо по-грузинськи і інші спеції кавказької кухні – смак від цього тільки виграє.
Маринад з соєвого соусу і меду підійде і для яловичини, і для свинини, і для індички або курки.
Тушити блюдо потрібно, періодично його помішуючи, поки підлива як слід не загусне.
Птах готується, як правило, за півгодини, свинина і яловичина – трохи довше.
Для приготування вам знадобиться свиняча шийка або окіст, найкраще без кісточки.
Перед приготуванням м’ясо неодмінно обсушити паперовими рушниками або серветками, щоб при запіканні на його поверхні з’явилася апетитна скоринка.
Запікати м’ясо з медом в духовці протягом півтора – двох годин.
Через годину після початку приготування фольгу потрібно злегка відкрити, і кожні десять хвилин поливати спекотне стікає на деко соком.
Через 40-50 хвилин страва готова.
Читайте: Свинина в медово-гірчичному і соєвому соусі: рецепти.
Смачного!
Конструктивно черв'ячний мотор-редуктор NMRV є механізмом, який дозволяє змінювати швидкість обертання валів. Двигун-редуктор черв'ячний досить…
Будівельна індустрія постійно шукає способи підвищення ефективності проектів, скорочення витрат і зменшення впливу на навколишнє…
Употребление виски — бесценный опыт, который помогает погрузиться в мир премиальных алкогольных напитков. Бокал виски…
Полиэтилен – материал, который пользуется большим спросом благодаря своей прочности, универсальности и доступной стоимости. Он…
Соняшниĸовий ĸонцентрат Хайпро (concentrate Hipro) у тваринництві: забудьте все, що ви знали про кормові суміші…
Правильний вибір насіння квітів – ключ до створення чарівного квітникового саду, який буде тішити око…