Виникнення печії від меду

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...

Купить все для пчеловодов

Виникнення печії від медуЧому виникає печія від меду – причини.

Поява даної проблеми сигналізує про збої в роботі шлунково-кишкового тракту.

У деяких людей таким чином проявляється непереносимість продуктів.

На жаль, трапляється, що відчуття печіння з’являється і після вживання такого корисного продукту, як мед.

У статті ви знайдете відповіді на питання: в яких випадках буває печія від меду, з чим це пов’язано і як уникнути цього неприємного явища.

Чому виникає

Печіння викликає шлунковий сік, який потрапив на слизову стравоходу.

Стравохід і шлунок поділяє сфінктер-м’яз, яка пропускає їжу в шлунок, і теоретично не повинна відкриватися в інших випадках.

Чому ж він періодично пропускає шлунковий сік в травний тракт?

Найчастіше причиною недуги є неправильне харчування, а також деякі захворювання шлунково-кишкового тракту.

Досить часто кислотний рефлюкс виникає у вагітних жінок, крім цього, можлива індивідуальна непереносимість продукту, здатна спровокувати напад.

Як проявляється

Існує невелика кількість людей, які жодного разу за все життя не відчували кислий присмак у роті.

Печія проявляється неприємною кислої відрижкою, відчуттям печіння в горлі і в роті, вагою в області шлунка.

Відчувши таке хоча б раз, ви вже ні з чим не переплутати симптоми.

Чи може мед викликати печію

Мед і печія – виявляється, можуть бути супутниками, від продукту бджільництва цілком може з’явитися неприємне печіння в ділянці шлунка.

Хоча ця проблема з вживанням нектару з’являється у обмеженого числа людей, адже це унікальний цінний продукт бджільництва, який використовується для лікування і профілактики різних захворювань, в тому числі шлункових.

Наприклад, пацієнтам з гастритом дають медовий розчин для лікування недуги.

Вся справа в неправильному використанні речовини, склад якого рясніє різними компонентами і іноді викликає утруднення при перетравленні, причому відчуття печіння може відчувати навіть абсолютно здорова людина.

Причини печії від вживання меду

Як вже було написано вище бджолиний нектар – це багатокомпонентний продукт, тому щоб його перетравити і засвоїти, організму доводиться докласти певних зусиль.

Коли людина з’їдає кілька ласощі, відбувається посилене вироблення шлункового соку.

У тому випадку, коли ви прийняли охолоджений напій з бджолопродуктів, то тривалість його перетравлення збільшується, так само як і кількість кислоти.

У людини з підвищеною кислотністю шлунка мед і печія – це постійні супутники.

Ще один момент, на який варто звернути увагу – якість продукту бджільництва.

Якщо ви вживаєте речовину сумнівної якості, мало схожого на натуральний продукт, то неприємна кисла відрижка цілком імовірна.

Читайте: Напій з яблучного оцту, меду та часнику.

Правила прийому меду

Для того щоб вживати мед бджолиний і не з’являлися неприємні відчуття, необхідно дотримуватися наступних правил:

  • разовий прийом не повинен перевищувати 1 столову ложку бджолопродукту, нектар повинен бути в теплому вигляді (кімнатної температури);
  • перед прийомом слід розмішувати продукт бджільництва в теплій воді або запивати теплим (не гарячим) чаєм;
  • при хворобах шлунка (гастрит, виразка) аппіпродукт протипоказано їсти на голодний шлунок.

Дотримуючись простих рекомендацій, ви назавжди забудете про кислотному рефлюксі і завжди зможете поласувати запашною бджолиним десертом собі на втіху.

Роблячи висновки, можна сказати, що від меду може бути печія, особливо при наявності хвороб шлунково-кишкового тракту.

Ця проблема легко вирішувана – варто тільки почати правильно приймати бджолине ласощі і вона вас більше не потурбує.

Крім цього, можна скористатися бджолиним продуктом для лікування рефлюксу.

Щоб впоратися з підвищеною кислотністю шлункового соку і прибрати неприємне печіння в області грудей, вживати розчин бджолопродукти потрібно в теплому вигляді.

Прийом лікарського напою необхідно здійснювати за 1 годину до їди або за 2-3 години після прийняття їжі.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Top