Виникнення печії від меду
Чому виникає печія від меду – причини.
Поява даної проблеми сигналізує про збої в роботі шлунково-кишкового тракту.
У деяких людей таким чином проявляється непереносимість продуктів.
На жаль, трапляється, що відчуття печіння з’являється і після вживання такого корисного продукту, як мед.
У статті ви знайдете відповіді на питання: в яких випадках буває печія від меду, з чим це пов’язано і як уникнути цього неприємного явища.
Чому виникає
Печіння викликає шлунковий сік, який потрапив на слизову стравоходу.
Стравохід і шлунок поділяє сфінктер-м’яз, яка пропускає їжу в шлунок, і теоретично не повинна відкриватися в інших випадках.
Чому ж він періодично пропускає шлунковий сік в травний тракт?
Найчастіше причиною недуги є неправильне харчування, а також деякі захворювання шлунково-кишкового тракту.
Досить часто кислотний рефлюкс виникає у вагітних жінок, крім цього, можлива індивідуальна непереносимість продукту, здатна спровокувати напад.
Як проявляється
Існує невелика кількість людей, які жодного разу за все життя не відчували кислий присмак у роті.
Печія проявляється неприємною кислої відрижкою, відчуттям печіння в горлі і в роті, вагою в області шлунка.
Відчувши таке хоча б раз, ви вже ні з чим не переплутати симптоми.
Чи може мед викликати печію
Мед і печія – виявляється, можуть бути супутниками, від продукту бджільництва цілком може з’явитися неприємне печіння в ділянці шлунка.
Хоча ця проблема з вживанням нектару з’являється у обмеженого числа людей, адже це унікальний цінний продукт бджільництва, який використовується для лікування і профілактики різних захворювань, в тому числі шлункових.
Наприклад, пацієнтам з гастритом дають медовий розчин для лікування недуги.
Вся справа в неправильному використанні речовини, склад якого рясніє різними компонентами і іноді викликає утруднення при перетравленні, причому відчуття печіння може відчувати навіть абсолютно здорова людина.
Причини печії від вживання меду
Як вже було написано вище бджолиний нектар – це багатокомпонентний продукт, тому щоб його перетравити і засвоїти, організму доводиться докласти певних зусиль.
Коли людина з’їдає кілька ласощі, відбувається посилене вироблення шлункового соку.
У тому випадку, коли ви прийняли охолоджений напій з бджолопродуктів, то тривалість його перетравлення збільшується, так само як і кількість кислоти.
У людини з підвищеною кислотністю шлунка мед і печія – це постійні супутники.
Ще один момент, на який варто звернути увагу – якість продукту бджільництва.
Якщо ви вживаєте речовину сумнівної якості, мало схожого на натуральний продукт, то неприємна кисла відрижка цілком імовірна.
Читайте: Напій з яблучного оцту, меду та часнику.
Правила прийому меду
Для того щоб вживати мед бджолиний і не з’являлися неприємні відчуття, необхідно дотримуватися наступних правил:
- разовий прийом не повинен перевищувати 1 столову ложку бджолопродукту, нектар повинен бути в теплому вигляді (кімнатної температури);
- перед прийомом слід розмішувати продукт бджільництва в теплій воді або запивати теплим (не гарячим) чаєм;
- при хворобах шлунка (гастрит, виразка) аппіпродукт протипоказано їсти на голодний шлунок.
Дотримуючись простих рекомендацій, ви назавжди забудете про кислотному рефлюксі і завжди зможете поласувати запашною бджолиним десертом собі на втіху.
Роблячи висновки, можна сказати, що від меду може бути печія, особливо при наявності хвороб шлунково-кишкового тракту.
Ця проблема легко вирішувана – варто тільки почати правильно приймати бджолине ласощі і вона вас більше не потурбує.
Крім цього, можна скористатися бджолиним продуктом для лікування рефлюксу.
Щоб впоратися з підвищеною кислотністю шлункового соку і прибрати неприємне печіння в області грудей, вживати розчин бджолопродукти потрібно в теплому вигляді.
Прийом лікарського напою необхідно здійснювати за 1 годину до їди або за 2-3 години після прийняття їжі.