Мед при печії
Мед при печії: рецепти лікування та профілактика.
Внаслідок неправильного функціонування шлунково-кишкового тракту виникає таке неприємне відчуття, як печія.
При цьому людина відчуває дискомфорт, з’являється кисла відрижка і відчуття тяжкості в області шлунка.
Справитися з подібною проблемою можна за допомогою медичних препаратів, але вони не завжди ефективні і можуть бути відсутніми в домашній аптечці.
Тому сьогодні ми розповімо про підручних методах, а саме як лікувати печію медом.
Причини, симптоми і профілактика печії
Головним симптомом є відчуття печіння в стравоході і кисло-гіркий присмак у роті.
Основні причини появи проблеми:
- неправильне харчування;
- переїдання;
- шлункові хвороби;
- зайва вага;
- період вагітності;
- тісний одяг;
- стресові стани.
Для того щоб запобігти появі дискомфорту в травному тракті рекомендується дотримуватися таких правил:
- правильно і повноцінно харчуватися;
- не допускати перекушування;
- не переїдати;
- тримати вагу в нормальних значеннях, при необхідності дотримуватися дієти;
- відмовитися від шкідливих звичок (куріння, алкоголь);
- не носити занадто тісний одяг.
Методика лікування печії медом
Розглянемо, яким чином допомагає мед від печії в залежності від особливостей роботи травного тракту:
При підвищеній кислотності
В цьому випадку шлунком виробляється кислоти більше, ніж потрібно, що негативно відбивається на слизової оболонки шлунка.
Представляємо спосіб лікування печії медом: після пробудження необхідно приймати склянку теплої води з додаванням 1 ч. л. продукту бджільництва.
З огляду на, що лікарський засіб розведено в теплій воді, воно стане менш концентрованим, це означає, що викид шлункового соку не буде настільки рясним, і бджолопродукти зможе коригувати роботу травного тракту.
Приймати їжу можна через 2-3 після прийому бджолопродуктів.
Після прийняття їжі почекайте 2 години і знову повторити прийом теплого розчину.
Курс лікування дорівнює 20 дням, після цього потрібно зробити тижневу перерву, під час якого важливо уважно стежити за своїм харчуванням і станом.
При необхідності лікувальний курс повторити.
Читайте: Насіння гарбуза з медом від глистів.
При зниженій кислотності
Мед є багатокомпонентним продуктом. При його перетравленні організм витрачає певні зусилля, які супроводжуються підвищеним виділенням шлункового соку.
А це саме те, що потрібно пацієнтові – спровокувати викид кислоти перед прийомом їжі і це значно полегшить процес її перетравлення.
Для того щоб збільшити вироблення шлункового соку потрібно за 15-20 хвилин випити склянку холодної води з 1 ч. л. меду.
Курс терапії досить тривалий, він складає 2-3 місяці.
Як допомагає мед при печії
Бджолопродукт надає наступну дію:
- нейтралізує жовчну кислоту (коли лікувальний розчин теплий);
- стимулює вироблення соку (коли розчин холодний);
- коригує роботу підшлункової залози;
- відновлює захисну оболонку шлунка (актуально при гастриті);
- покращує роботу всієї травної системи.
Народні рецепти на основі меду від печії
Далі розповімо про народні засоби лікування печії медом спільно з іншими продуктами:
Лікування молоком при печії
Необхідно взяти склянку теплого молока, додати чайну ложку натурального продукту бджільництва, випивати після прийому їжі.
Таким способом ви купіруете неприємні симптоми, позбудетеся від печії.
Дія заснована на здатності молока гасити підвищену кислотність, а бджолопродукт в цей час усуває проблему зсередини.
Картопляний сік з медом
Свіжоприготовлений сік – 100 мл підігрійте до 30 градусів, введіть 1 ч. л. нектару.
Пити вранці на порожній шлунок і ввечері перед сном.
Алое з медом
Лікарська рослина славиться своїми цілющими властивостями і активно використовується при лікуванні шлунково-кишкового тракту.
Слід змішати два продукти в рівних пропорціях (використовується м’якоть алое), приймати по чайній ложці 3 рази за день.
Суміш зберігати в холодильнику.
Капустяний сік і мед
Для однієї порції потрібно 200 г свіжовичавленого соку і 1 ст. л. бджолиного нектару.
Випивати двічі в день – відразу після пробудження і перед сном.
Читайте: Мазь із воску, жовтка і олії: рецепти.
З оливковою олією
Щодня вранці випивайте по 1-2 ст. л. лікарської суміші масла оливи і нектару в рівних пропорціях.
Допускається запивати теплою водою.
З муміє
Протягом місяця щодня вживайте 0,2 г муміє разом з 1 ст. л. нектару.
Прийом здійснюється 2 рази за день – вранці, ввечері.
З гарбузовим насінням
Змішайте насіння гарбуза – 100 грам і 50 г меду, приймати по 1 ст. л. через 30 хвилин після їжі 2 рази в день.
Трав’яні настої з медом
Дуже ефективно усуває печіння в шлунку бджолиний нектар в поєднанні з травами.
Підійде чай з ромашки, але більший ефект має збір трав – корінь аїру і алтея, трава деревію, звіробій, календула і ромашка.
Одну столову ложку збору залити окропом, настояти, процідити, після чого додати трохи бджолиного ласощі.
Лікування печії при вагітності
Поширена проблема під час вагітності – печіння в травному тракті, особливо яскраво проявляється на останніх місяцях виношування плоду.
Це явище тимчасове і воно не означає, що є серйозні захворювання захворювань.
Тому основне лікування повинне бути спрямоване на купірування симптомів.
Прекрасно підійде застосування бджолиного нектару спільно з наступними продуктами:
- молоко;
- ромашковий чай;
- гарбузове насіння;
- тепла вода.
Вкрай важливо в цей час не переїдати, виключити все смажене, пряне, гостре.
Протипоказання меду при печії
До протипоказань використання меду відносяться алергія на продукти бджільництва і індивідуальна непереносимість компонентів.
У тому випадку, якщо ви сумніваєтеся в допустимості прийому, або у вас є хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, то краще порадитися з лікарем.
Варто зауважити, що будь-яке лікування буде марним в тому випадку, коли пацієнт регулярно переїдає, що не дотримується режиму харчування і вживає шкідливі страви.
Лікування народними способами відрізняється більш тривалим курсом терапії, зате і ефективність від використання таких методів більш висока.
За допомогою бджолиного нектару і інших корисних натуральних продуктів можна вилікувати печію і назавжди забути про її неприємних проявах.